Horoskop na květen 2024: Berani přijdou k penězům, Štíři na sebe začnou být pyšní

Shutterstock
|
27. 04. 2024
|
První máj a celý květen klepe na dveře. Jak ho prožijí jednotlivá znamení a na co by ses měla připravit právě ty? Prozradíme!

Zatímco Berani měli v dubnu energie na rozdávání a žádná překážka jim nebyla dost velká, Býky naprosto vyčerpávali hašteřiví členové rodiny. Blíženci se chovali absolutně nevypočitatelně a Raci bojovali s tím, že jim věci nešly tak od ruky jako obvykle. Lvi se nezdráhali pouštět se do nových vztahů (a to ani ti zadaní) a Panny začaly trávit hodně času venku, což jim všeobecně dělá dobře.

Váhy začaly hledat nové pracovní příležitosti a Štíři si konečně přiznali, že s některými psychickými potížemi nedokážou bojovat sami, bez pomoci. Střelce pravděpodobně příjemně překvapili kolegové a Kozorozi zatoužili po změně image. Vodnářům znovu začala dávat smysl jejich práce, což se podepsalo na jejich naladění, a spousta Ryb se těšila přízni mladších příbuzných.

A co tedy znamení zvěrokruhu čeká během května 2024?

Beran (21. 3. – 21. 4.)

Co Berani v dubnu zasadili, to začnou už v květnu sklízet. Tvého nasazení si v práci co nevidět všimne nadřízený, a pokud pracuješ sama na sebe, zahrnou tě uznáním a pochvalami rovnou tví klienti. Nebuď zbytečně skromná, stále tě to dost sil a dlouho jsi sbírala know how. Je nejlepší čas říct si o víc peněz v zaměstnání nebo zvýšit ceny za své služby.

Hvězdy radí, abys (především kolem úplňku, ke kterému dojde 23. května) nenechávala nic náhodě. Když se dokážeš na některé nepříjemné situace připravit, štěstí se nakonec postaví na tvou stranu. Nemůžeš mít pod kontrolou všechno, ale víš, co se kolem tebe děje a co rozhodně ovlivnit můžeš, a to ve svůj prospěch.

Na co si dát pozor: Nakládáš si toho na sebe hodně. Nezapomeň na odpočinek podle svého gusta, aby ses brzy psychicky nevyčerpala.

Býk (22. 4. – 21. 5.)

Umíš se povznést nad malichernosti a záměrně se vyhýbáš konfliktům, které se snaží rozpoutat někdo z rodiny. Za poslední roky už jsi v tom naprostý mistr. Je ale možné, že brzy i tobě přeteče pověstný pohár trpělivosti. Nevyčítej si výbuch emocí. Rozhodně je zdravější vypustit je ven než je v sobě dusit. Dotyčný tě zkouší už moc dlouho na to, aby se to obešlo bez následků.

Novoluní, které se odehraje 8. května, tě nejspíš přiměje pohnout konečně s jedním tvým velkým snem, který dlouhodobě odkládáš. Nevyhneš se proto důležitému rozhodnutí, nakonec toho ale nebudeš ani za mák litovat. Užívej si života, jak to umíš!

Na co si dát pozor: Nauč se říkat „ne“. Je to jeden z pilířů nastavování osobních hranic, které by měl mít každý z nás. Není tvou povinnost vyčerpávat se pro jiné, kteří si toho navíc ani neváží.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Je docela možné, že jsou ve tvém životě v současnosti situace nebo vztahy, které tě brzdí na tvé cestě. Když odhalíš, které to jsou, a pak se jich zbavíš, uvidíš, že ti bude líp – nejspíš se na tebe totiž lepí dost energetických upírů. Jen překonat ten počáteční strach.

V dubnu ses chovala poměrně nevypočitatelně. Teď už budeš mít všechno pevně ve svých rukou a pro ostatní budeš trochu předvídatelnější. Pokud máš nějaký závažnější problém, řekni o něm svým blízkým. Praví přátelé a životní parťáci tě stoprocentně podrží. A když to nebude stačit, možná tě podpoří v konzultaci s terapeutem.

Na co si dát pozor: Možná že tvoje tělesné problémy a celková nepohoda pramení z úzkosti. Co takhle vyzkoušet ACT terapii? Moc se toho u nás o ní zatím neví, ale vsadíme se, že tě mile překvapí.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci v květnu zatouží po společnosti. Domluv si návštěvu u příbuzných i u přátel, scházej se s lidmi, se kterými je ti fajn. Nabije tě to energií a možná se dozvíš i zajímavé informace nebo se přes někoho dostaneš k dobré pracovní nabídce.

Co ti naopak moc nepůjde, to bude partnerský vztah. V tom stávajícím jste možná ustrnuli na jednom bodě a ne a ne se z něj hnout. Pak bude nejlepší si promluvit o vašem dalším směřování. Single Raci by se po celý měsíc měli radši věnovat sami sobě, protože na nějaké úspěšné seznamování s novými objekty to moc nevypadá.

Na co si dát pozor: Chystáš-li se na změnu kariéry, dělej to obezřetně. Příliš líbivé inzeráty a první kolo pohovorů by ti mělo být spíš podezřelé, než aby tě nadchlo. Opatrně, ať nepřijdeš o to, co máš, kvůli něčemu, co za to nestojí.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi se budou v květnu věnovat hlavně rodině – ať už té, kterou si sami vytvořili, nebo té, z níž vzešli. Čas strávený s dětmi tě nabije a život ti bude po nějaké době zase dávat maximální smysl. Obrátit se ale můžeš i k rodičům nebo prarodičům, případně jiným příbuzným. Sejít se nebude od věci, zjistíš totiž, že ti stále mají co předávat a ty máš od koho se učit.

Oproti dubnu budeš celkově klidnější, což se odrazí i na lidech kolem tebe. Svou dravost jako bys nechala v uplynulém měsíci. Popřemýšlej o tom, jestli celkově není čas na usazenější život. Prospělo by to i tobě samotné.

Na co si dát pozor: Při dovádění s dětmi buď opatrná. K drobnému úrazu, který ti ale může znepříjemnit život, se dá přijít raz dva. A platí to i o těch dětech, ať už jsou tvoje, nebo třeba tvých sourozenců.

Panna (23. 8. – 23. 9.)

Panny, které v dubnu překonaly nejrůznější zdravotní komplikace, by se měly v květnu ještě šetřit. Na procházku si určitě vyjdi, ale rozhodně neplánuj víkendové treky se spaním ve spacáku nebo tahy nočním městem. Nepodceň oblečení, ani když bude hezky, a dopuj se vitamíny a minerály, které jsou základem všeho.

Hvězdy radí, že pokud to v partnerství jakkoli dře, je lepší neodkládat upřímný rozhovor „na jindy“. Většinou to dokážeš bez váhání, tentokrát se ti do toho ale opravdu nebude chtít. Jakmile to ale uděláš a některé věci si s partnerem vyjasníš, dost se ti uleví.

Na co si dát pozor: Sex na usmířenou má svoje kouzlo, problémy byste ale měli řešit hlavně hlavou a verbální komunikací. V opačném případě je budete hrnout před sebou a to nejde dělat do nekonečna.

Váhy (24. 9. – 23. 10.)

Horoskop na květen 2024 prozrazuje, že Váhy budou tím znamením, které se nebude stačit divit, co se kolem něj děje. Vždycky se snažíš být připravená na všechny alternativy? Tentokrát se ukáže, že to jednoduše nemá smysl, protože osud stejně přijde s něčím, na co bys sama ani nepomyslela. Ať už je to pozitivní, nebo negativní.

To, na čem bude záležet, budou tvoje reakce na dění kolem. Můžou ti dát zabrat úzkosti, pokud jimi trpíš, nebo se konečně naučíš zachovat klid (třeba díky vědomému dýchání nebo meditaci obecně). To druhé by ti nadmíru prospělo.

Kolem úplňku, který proběhne 23. května, zatoužíš po dalším vědění a vzdělávání. Pokud ti nedávno padl do oka nějaký ten kurz, neodkládej to a přihlas se. Něco se dozvíš a zvedneš si sebevědomí!

Na co si dát pozor: Během května radši omez konzumaci alkoholu. Tvoje tělo by se s ním vypořádávalo obtížněji, než jak jsi zvyklá. Aperol nemá nožičky a neuteče.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři si v poslední době moc nevěděli rady, kam se ubírat v pracovní rovině. Teď se situace konečně zase stabilizuje a ty se přesvědčíš o tom, že jsi přesně tam, kde máš být. Kromě práce se ale věnuj taky partnerovi, rodině, čtyřnohému parťákovi a svým koníčkům. Syndrom vyhoření není něco, co by se nemohlo opakovat.

V dubnu ses nejspíš parádně rozpohybovala, tak v tom neustávej. Na tvém zdraví i na tvé kondici se to brzy podepíše a ty na sebe budeš pyšná. Třeba i kvůli nějakému tomu kilu, které shodíš. Především ale půjde o dobrý pocit, který budeš sama ze sebe mít.

Na co si dát pozor: Pokud plánuješ prodloužený víkend na pěkné květnové dny, dvakrát si překontroluj zavadlo, ať nezapomeneš něco důležitého.

Střelec (23. 11. – 22. 12.)

Kolem novoluní, ke kterému dojde 8. května, je ideální čas na preventivní prohlídky. Zkontroluj si, kdy jsi byla naposledy u praktika a u zubaře. Jednou takovou prohlídkou dokážeš zabránit rozjezdu velice nepříjemného zdravotního problému.

Jestli ti zdravý životní styl dosud nic moc neříkal, s jarem se konečně obrátí. Víc se zaměř na vyváženou stravu a pravidelný pohyb. Vysedávání u televize ti neprospěje, pokud sedíš celé dny v práci. A mysli i na dostatek spánku.

Na co si dát pozor: Partnerská rutina se časem vloudí i do postele. Začněte experimentovat! Zajděte na swingers, zkuste spanking nebo do svých praktik zahrňte více či méně známé erotické hračky.

Kozoroh (23. 12. – 20. 1.)

U Kozorohů se květen 2024 ponese v duchu plodnosti. Pokud s partnerem toužíte po dítěti, začněte se snažit. A pokud tě láká spíš rozjet nový pracovní projekt, i v takovém případě ti budou hvězdy přát. Zkrátka budeš mít hlavu plnou nápadů a nenecháš je jen tak odejít.

Okolo úplňku, který bude 23. května, se spousta zrozenců tohohle znamení stáhne do sebe. Když budeš chtít být jen sama se sebou, neboj se to ostatním říct. Potřebuješ si v klidu utřídit myšlenky a rozmyslet si, kudy se v životě dál ubírat. A na to máš výsostné právo, ať už jsi jen s partnerem, nebo jsi máma tří dětí.

Na co si dát pozor: Během přemýšlení nad minulostí a budoucností se můžou vynořit nějací ti strašáci. Když si s nimi nedokážeš poradit sama, pomůže ti třeba dobře vybraný terapeut. Díky němu zjistíš třeba to, proč tě některé věci dosud brzdily.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

U Vodnářů bude hrát prim bydlení. Někdo ho může drobně vylepšovat, jiný rozsáhle rekonstruovat. Někteří zrozenci tohohle znamení se konečně přesunou do svého a někteří aspoň získají hypotéku. Ať už v tomhle ohledu plánuješ cokoli, štěstí na tebe bude během celého měsíce usmívat.

Nemůžeš pořád řešit jen práci, jinak ti brzy dojdou síly. Načerpej je efektivně při pravidelných procházkách, při jízdě na kole nebo zkus jógu pro začátečníky. Čas strávený na čerstvém vzduchu tě nabije, i kdybys nechtěla.

Na co si dát pozor: Chystáte se s drahou polovičkou sestěhovat k sobě? Bude chvilku trvat, než si zvyknete, ale rozhodně to půjde. Bude to chtít brilantní partnerskou komunikaci.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Máš pocit, že se tvůj život smrsknul na jen na pracovní povinnosti a péči o děti? Naplánuj si víkend o samotě nebo s kamarádkami. Děti mají i svoje tatínky, takže to jistě nebude problém. Ty upustíš páru, na chvíli zapomeneš na starosti a vrátíš se jako znovuzrozená. Je přitom jedno, jestli vyrazíš na hory, nebo na wellness.

V květnu možná přijdou situace, kdy bude těžké zachovat chladnou hlavu. Na vině může být tchyně, kolegyně, ale i sám tvůj drahoušek. Když už dojde na spor, nezapomeň vést hádku konstruktivně, jinak to nic dobrého nepřinese. To, co sama řekneš, radši dvakrát zvaž, ať toho později nelituješ a nemusíš se omlouvat.

Na co si dát pozor: Ať tě ani nenapadne mít výčitky svědomí kvůli tomu, že chceš na chvíli vypadnout z rutiny. Každý z nás to občas potřebuje a ty jsi taky jen člověk.

Těšíš se na květen, nebo tě během něj čeká něco nepříjemného?

Autor článku: redakce

Použité zdroje:

  • astrokarty.cz
  • astrohoroskop.cz
Související články