Jací jsou Lvi? Velkorysí, draví, ale i sebestřední

www.bigstockphoto.com
|
05. 02. 2020
|
To, kdy jsme se během roku narodili, o nás dokáže často vypovědět mnohem víc, než si myslíme. Ne všichni zrozenci ve Lvu jsou stejní, ale mají shodné rysy, stejně jako Kozorozi, Panny nebo Štíři. Pojďme se tedy tentokrát zaměřit právě na Lvy a zjistit, jací jsou!

Lev je každý, kdo se narodil mezi 23. červencem a 22. srpnem. Jeho planetou je podle astrologie Slunce, jeho živlem je oheň.

Rozený vůdce, který ochotně poradí

Jestli se o Lvech dá něco říct s takřka stoprocentní jistotou, tak to, že jde o extroverty a pak taky rozené vůdce, kteří si jdou v životě za vytyčeným cílem. Snad s tím souvisí i to, že bývají přirozenými autoritami a relativně snadno tak dosáhnou vůdčích pozic.

Na Lvech je ovšem krásné, že se většinou nechovají nadřazeně, i když dosáhnou velkolepých úspěchů. Rádi dají dobré rady všem, kteří o to požádají. V práci si je kolegové, nadřízení i podřízení nemůžou vynachválit pro jejich organizační schopnosti a um rozdělit práci tak, aby všechno šlapalo.

Potřebuje lásku, náklonnost a obdiv

Jakkoli můžou Lvi působit sebevědomě a neohroženě, potřebují k životu lásku, spoustu lásky. Právě láska může život Lva učinit plnohodnotným. Potřebuje cítit vášeň, protože ho nabíjí životní energií a protože má díky ní chuť žít naplno, i když se mu zrovna třeba úplně nedaří.

bigstock-202432735.jpg

Přirozená autorita hraje Lvům do karet.
Lvi si dokážou jít za cílem, který si vytyčí. A taky ho většinou dosáhnou!

Stejně tak je Lev rád, když ho někdo obdivuje – nemusí jít jen o jeho milostný protějšek. Rád se nechá obdivovat širokým obecenstvem, a každý, kdo mu zalichotí, si otevře dveře k jeho srdci. Bohužel to nemusí být vždycky ku prospěchu.

Řeklo by se, že je v pořádku, že se člověk se zdravým sebevědomím nechává rád obdivovat… Jenže právě to může zvlášť u Lvů přerůst v něco nepěkného. Snadno můžou mít pifku na lidi, kterým nepadnou do oka. A jakmile obecně nejsou na výsluní, dokážou být hodně nepříjemní.

Jedná s rozmyslem, ale umí vycenit zuby

Zrozenec ve Lvu nepatří k těm nejimpulsivnějším lidem, ale když ho někdo nebo něco hodně rozzuří, nerozpakuje se vycenit tesáky. Jakmile se tak stane, je lepší se mu obloukem vyhýbat, dokud se neuklidní. Šplhnout si u něj můžeš, pokud umíš uznat svou chybu a dokážeš se za ni omluvit. Lev je totiž obvykle velkorysý a nebude mít problém ti v takovém případě odpustit.

Potrpí si na luxus

Lvi se nespokojí jen tak s něčím. Sami se rádi obklopují luxusem, ale stejně tak rádi ho dopřejí i partnerovi nebo celé rodině. Nikdy tě neodbyde nepromyšleným dárkem nebo pofidérní náhražkou. A nemusíš se bát, díky své dravosti si na tenhle luxus dokáže sám vydělat.

Kdo se narodil v tomhle znamení? Třeba Barack Obama, Usain Bolt, Madonna, Whitney Houston, Ewa Farna, Vojtěch Dyk, Bolek Polívka a další.

Jsi Lev nebo se v tomhle znamení narodil někdo tobě blízký? Dej nám do komentáře v diskuzi vědět, jestli na tebe nebo na něj charakteristika pasuje!

Související články