Denisa Barešová: herecká hvězda odpočívá u pečení sušenek a občas nahlédne i do tarotu

David Sedlecký / Creative Commons / CC-BY-SA-4.0 / https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/legalcode.cs
|
03. 05. 2023
|
Ještě jí nebylo třicet a už byla 2x nominovaná na Českého lva. Denisa Barešová je jednou z nejtalentovanějších a nejobsazovanějších mladých hereček u nás.

Svůj talent ukázala sympatická herečka už v celé řadě rolí. Je schopná se převtělit do velmi složitých postav a diváky tak neustále překvapovat. Pojď se o ní dozvědět víc!

Kdy a kde se narodila

Denisa Barešová se narodila 16. prosince 1995 (ve znamení Střelce) v Praze.

Rodiče a sourozenci

Denisa má dva sourozence, bratr je veterinář a sestra studuje produkci.

Kdekdo by si mohl myslet, že pochází z umělecké rodiny, ale omyl. Rodiče, jež jsou drobní podnikatelé ve službách měli o její budoucnosti jiné představy, avšak nic to nemění na faktu, že dnes ji maximálně podporují.

Pokud jsi žila v domnění, že je nějak spřízněná s hercem Igorem Barešem, tak prý není…  

Vzdělání

Denisa vystudovala obor zpěv na Gymnáziu a hudební škole hlavního města Prahy. Odmala byla taky členkou Dismanova rozhlasového dětského sboru. V roce 2014 začala studovat DAMU.

Filmy a seriály

Před filmovou kamerou stála Denisa poprvé v roce 2010 v komedii Román pro muže. O pět let později následoval snímek Laputa a v životopisném dramatu Jan Palach (2018) si zahrála Helenku, partnerku hlavního hrdiny.

Vidět jsi ji mohla rovněž v několika televizních projektech – v epizodních rolích v kriminálních seriálech Specialisté, Profesor T, Vzteklina a Sever.

Za divácky úspěšné seriály Kukačky (2020) a Podezření (2022) byla dokonce nominována na Českého lva za nejlepší vedlejší herečku.

Ujít si rozhodně nenech ani nejnovější Denisin počin, a to film Promlčeno, kde si zahrála po boku Karla Rodena.

Divadlo

Už ve 12 letech Denisa hostovala v Národním divadle ve hře Babička, kde ztvárnila roli Adélky. Účinkovala taky v hudební komedii Ondřeje Havelky Zločin v Posázavském Pacifiku. Během působení ve Švandově divadle jsi ji mohla vidět ve hrách Úklady a láska, Lady Macbeth z Újezdu nebo Na větrné hůrce.

V současné době hostuje ve Švandově divadle (Ať vejde ten pravý), v divadle Spektákl (Faust) a v Národním divadle (Pýcha a předsudek).

Ocenění

Kromě dvou nominací na Českého lva je držitelkou Ceny Jiřího Adamíry za rok 2018 a držitelka Ceny Thálie 2021 pro činoherního umělce do 33 let.

Česká verze časopisu Forbes ji v roce 2022 zařadila mezi třicítku talentovaných osobností napříč obory do 30 let věku.

Partner a děti

Potomka Denisa zatím nemá a už delší dobu je single, ale jak sama řekla, tajné energie jí prozradily, že už se nový vztah blíží.

Koníčky

Denisa tráví volný čas nejraději vařením a pečením, to ji mimo jiné naučila maminka s babičkou. Dokonce o sobě říká, že kdyby nebyla herečkou, byla by cukrářkou nebo pekařkou. A když zrovna nepeče, čte knihy, poslouchá hudbu nebo kouká na filmy.

Kde žije

V Praze na Vinohradech, kde má dvoupokojový byt vybavený v chalupářském stylu.

Co chystá

Denisa je teď na volné noze a nabídky si vybírá především intuitivně. Chce dělat jen to, co ji těší a co není v rozporu s jejími morálními hodnotami.

Další zajímavosti

Párkrát do měsíce dodává sušenky do kavárny Bullerbyn na Vinohradech. Půjdeš je ochutnat?

Denisa Barešová nahá

Denisa je profík a postelovou scénu si střihla hned několikrát. Její půvaby můžeš vidět například v seriálu Podezření nebo ve filmu Jan Palach.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4, zdroj 5

Autorka článku: Kristýna Burianová

Související články