TOP 10: Nejlepší restaurace v Ostravě, které musíš navštívit

www.bigstockphoto.com
|
09. 06. 2018
|
Černé srdce Česka a třetí největší město republiky je unikátní rovnou z několika hledisek. Nejenže tu mají vzduch, který lze vidět. Také kvůli němu musí doplnit periodickou soustavu prvků o nový prvek – Ostragen.

Ale teď vážně. Jsou tu lidé se srdcem na pravém místě, památky, které jinde v republice nenajdeš, ale také restaurace, z nichž mnohé mohou konkurovat vyhlášeným zahraničním podnikům. Kde se v Ostravě dobře najíst? Máme pro tebe deset tipů.

Zámek Zábřeh uvnitř městské zástavby

Ostravskou část Starý Zábřeh si mnozí spojují s obřím obchodním centrem. Málokdo ovšem tuší, že je to právě Zábřeh, který ukrývá rovnou několik gastronomických skvostů.

Jedním z nich je restaurace s pivnicí Zámek Zábřeh, která tě dostane nejen obří venkovní terasou obklopenou zámeckými interiéry, ale také nabídkou v jídelním lístku. Na nějakou exotiku si tady nepotrpí, ba právě naopak - tradiční česká kuchyně našich babiček tady hraje prim. Samozřejmostí je sezónní menu a vlastní pivo!

Během roku se tady můžeš také zúčastnit několik zajímavých akcí, z nichž nejvýznamnější jsou asi Svatováclavské slavnosti piva.

zamek_zabreh.jpg


amazing places

Comedor Mexicano – kus Mexika v centru Ostravy

Pokud neodoláš mexickým specialitám, rozhodně by měly tvé kroky směřovat do Ostravy, konkrétně přímo do jejího ocelového srdce. Najdeš tady vyhlášenou restauraci Comedor Mexicano, která tě chytne za srdce hned, jak překročíš její práh. Zdejší typická výzdoba, včetně tradičního nábytku, je prostě dokonalá.

comedor_mexicano.jpg


comedor.cz

La Petite Conversation – francouzská konverzace na denním pořádku

Bonjour! Tak přesně tohle bude první věc, kterou uslyšíš, jakmile vstoupíš do La Petite Conversation – tradiční francouzské restaurace, kde se nejen dobře najíš, ale také si oživíš nebo doplníš francouzštinu. Pravidelně tady totiž pořádají odpoledne a večery francouzské konverzace. Pochutnat si tady můžeš na tradičních palačinkách, steacích i výborných salátech.

la_petite_conversation.jpg


lapeco.cz

Agiu Georgiu – za řeckou kuchyní nemusíte daleko

V Ostravě najdeš rovnou několik řeckých restaurací, nejvíc nás ale za srdce chytla porubská Agiu Georgiu. Řecké dálky na tebe dýchnou už u vstupu do podniku. Neodolatelná vůně řeckého koření a čerstvých jídel ti jednoduše napoví, že jsi tady správně.

Pokud toho chceš ochutnat co nejvíce, dopřej si obří talíře studených či teplých předkrmů, kde tě jistě okouzlí pikantní sýrová pasta, pomazánka z fazolí, pečené papriky a nakládaná rajčata nebo tradiční řecké olivy, které jinde prostě nenajdeš. Hřích by bylo neochutnat také řecké souvlaki nebo salát choriatiki.

agiu_georgiu.jpg


agiu-georgiu.com

Stračena Pub – pro masožravce

Pokud prahneš po pořádném steaku a ještě líp burgeru, pak je Stračena jasná volba. Najdeš ji v části zvané Výškovice, kousek od tramvajové zastávky. Je sice maličko zašitá, s trochou štěstí se ti ji ale podaří objevit. Příjemné vnitřní i venkovní prostory se zahrádkou a dětským hřištěm lákají k pohodovému posezení. Kromě masa, které odsud ostatní restaurace odebírají ve velkém, ale láká Stračena také na piva z rotující pípy a regionální pivní speciály.

stracena.jpg

Modrá myš – tak trochu netradiční „restaurace“

Dobře, uznáváme, Modrá myš na proslulé Stodolní ulici není takovou tou restaurací v pravém slova smyslu, přesto jsme si ji však dovolili zařadit do našeho výběru. Jedna se totiž o netradiční podnik, který nemá v Ostravě obdoby.

Kromě několika pochutin na zakousnutí si tady vychutnáš tradiční i originální koktejly vlastní produkce, a pokud miluješ jazz, určitě si tady přijdeš na své. Několikrát za měsíc (v létě každý týden) tady totiž probíhají příjemné jazzové večery.

  • jazzové večery s živou hudbou
  • nápaditý nápojový lístek obsahující koktejly s duší Ostravy
  • http://www.modramys.cz/

modra_mys.jpg


modramys.cz

Bistro Boule za ušima – zpátky do minulosti

Ačkoli ti může tento podnadpis zavánět hanlivým významem, rozhodně jsme ho nemyslely špatně. Bistro Boule za ušima je ostravský podnik, jediný svého druhu. Prosklená restaurace a nabídkou jídel pro vegetariány a vegany servíruje poctivé porce, domácí hranolky v hrnečcích a jedinečnou atmosféru. Pokud příliš neholduješ masu, vyznáváš styl raw nebo vegan, určitě si tady přijdeš na své.

boule_za_usima.jpg


bistroboulezausima.cz

Pata Negra – kus Španělska důmyslně ukrytého v Ostravě

Pata Negra je absolutní skvost a unikát, který bys v Ostravě, možná i celé republice, hledala jen stěží. Jedinečná, dokonce až rodinná atmosféra, výtečná obsluha, majitel, který je zároveň i šéfkuchařem a nebojí se s tebou ztratit pár milých slov, výtečné španělské speciality, sezónní menu a točený Bernard – to jsou jen ve zkratce ty největší benefity, kvůli kterým stojí za to Patu navštívit.

Restaurace v tobě totiž zanechá nesmazatelnou „černou stopu“, jejíž krásu a originalitu si budete toužit neustále dokola připomínat.

pata_negra.jpg


patanegra.cz

Babetti Pizza & Pasta – Itálie v centru Ostravy

Jak už jsme zmínili o něco výše, centrum Ostravy ukrývá rovnou několik gastronomických skvostů. Jedním z nich je i restaurace Babetti Pizza & Pasta, ve které si pochutnáte na tradičních italských specialitách. Za zmínku jistě stojí luxusní těstoviny, křupavá pizza i osvěžující saláty. Příjemné místo nedaleko zastávky Stodolní je ideální pro romantickou večeři, firemní i přátelské setkání.

babetti.jpg


babetti.cz

Au Pere Tranquille – palačinky na všechny způsoby

Ačkoli jsme tady už jednu francouzskou restauraci měli, nemůžeme tenhle výčet zakončit bez zmínky o její „sestře“ - Au Pere Tranquille. I ji najdeš v centru Ostravy (shodou okolností na zmíněné Stodolní) a kromě vynikajících steaků, slaných koláčů a salátů si tady můžete pochutnat na palačinkách v jejich nejrůznějších obměnách. Je libo palačinku s citronovou šťávou a lososem nebo dáte přednost její sladké variantě s jahodami a zmrzlinou? Fantazii se tady meze nekladou.

au_cafe.jpg


aucafe.cz

Máš v Ostravě svého favorita, který není v našem seznamu? Dej nám o něm vědět do diskuze pod článkem.

Související články