Julie (38): „Vánoční úklid odhalil třpytivé tajemství.“

Bigstockphoto
|
23. 12. 2021
|
Vánoční úklid považuje většina z nás za takové nutné zlo. Jsou ale i ženy, které během něj odhalí nejedno tajemství. Co objevila jedna z našich čtenářek?

Článek byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která nám ho do redakce zaslala e-mailem. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna – pozn. redakce.

Pohodový sympaťák

Nejsem magor do uklízení. Raději svůj drahocenný čas věnuju činnostem, které mě doopravdy baví a naplňují. Párkrát za rok se ale hecnu a pár dnů generálnímu úklidu obětuju. Kdybych před třemi roky věděla, co během smýčení objevím a jaký dopad to bude mít na můj tehdejší vztah, asi bych se na něj (úklid i vztah) vykašlala,“ začíná svoje vyprávění osmatřicetiletá Julie.

„S Vaškem jsme se potkali na jednom školení. Hned jsme si padli do oka a ještě ten den si vyměnili čísla. Oba jsme byli celkem pracovně vytížení, a tak jsme byli i v pokročilejším věku stále single a bez závazků. Slovo dalo slovo, z upjatého manažera se vyklubal pohodový sympaťák a my spolu začali po několika měsících bydlet.

Vánoční úklid

Vánoce jsme oba zbožňovali, ale rozhodně jsme nepatřili mezi hysteriky, kteří zdobí tři vánoční stromy, pečou padesát druhů cukroví a účet za elektřinu a vánoční světýlka splácí ještě následující půlrok. Vánoce pro nás byly obdobím klidu a sladkého nicnedělání. Doma vládla příjemná atmosféra a z hrnečků voněl svařák.

Takhle jsme si užili dvoje společné Vánoce a já se už nedočkavě těšila na ty letošní. Vašek odjel na poslední služební cestu v tomhle roce a já využila volného víkendu ke generálnímu úklidu. Z repráků zpívala Mariah Carey a já křepčila po domě s prachovkou.

Třpytivé překvapení

Když jsem probírala šuplíky, do kterých jsme ukládali záruční listy a faktury, prokopala jsem se až na samotné dno jednoho z nich, kde mě zarazila malá nenápadná černá krabička. Zvědavost mi nedala a já krabičku otevřela. Jaké bylo moje překvapení, když se uvnitř zatřpytil nádherný zásnubní prsten, který byl už na první pohled pekelně drahý!

„Budu se vdávat,“ snažila jsem se ovládnout nadšený výkřik a euforii krotila šálkem horkého svařáku. Krabičku jsem uložila zpátky na místo. Na úklid jsem ale najednou neměla ani pomyšlení a ušetřený čas využila k prohlížení svatebních šatů, které si v onen velký den na sebe vezmu.

bigstock-jewelry-diamond-ring-with-abst-436020290.jpg

Prstýnek byl pro jinou ženu než tu, která ho našla.
Bigstockphoto
Najít doma takový poklad není jen tak...

Štědrý večer nastal

Před Vaškem se mi nález prstýnku podařilo zatajit, byť jsem ho chtěla hned po příjezdu ze služebky ulíbat k smrti. Tušila jsem, že o ruku mě chce požádat během Štědrého dne, proto jsem se letos extrémně snažila, aby bylo vše dokonalé a na jedničku.

Když jsme si před štědrovečerní večeří slavnostně připíjeli, nadšeně jsem pokukovala po záblesku něčeho třpytivého na dně skleničky. Po prstenu však nebylo ani památky…

Zásnuby, které se nakonec nekonaly

A žádné náznaky zásnub se nekonaly ani během večera. Nervozita a houstnoucí atmosféra se dala ten večer krájet. Na Vaškovi byly znát rozpaky. Nakonec to nevydržel, posadil mě do obývacího pokoje a za tónu Michaela Bublého mi oznámil, že mi už nemůže více lhát, někoho potkal a plánuje si dotyčnou vzít.

Spadla mi brada, z očí se začaly koulet slzy a mě bylo rázem všechno jasné. Objevený prstýnek nebyl pro mě, ale pro jinou naivku, která věřila jeho sladkým řečičkám. Ještě ten den se Vašek odstěhoval a ve mně zůstala bolestivá vzpomínka s vůní lineckého a skořice,“ uzavírá svůj příběh Julie.

Objevila jsi během vánočního úklidu něco, co ti rozhodně neudělalo radost?

Související články