TOP 15: Nejlepší cukrárny v Praze. Sem pojďte hřešit!

Bigstockphoto
|
26. 10. 2023
|
Pokud nevyznáváš zdravý životní styl, sepiš si seznam a oběhni ty nejlepší pražské cukrárny. Pokud ho vyznáváš, udělej výjimku a oběhni je taky. Naše TOP 15 zahrnuje ty nejlepší podniky, kde by byl hřích si nezahřešit!

Daly jsme si v redakci tu práci sestavit aktuální žebříček 15 nejlepších cukráren v Praze, které podle pochvalných recenzí spokojených zákazníků stojí za návštěvu. Mistrovská práce cukrářského řemesla lahodí nejen oku, ale i tvému mlsnému jazýčku.

Cukrárna U Borůvky

Malá rodinná cukrárna a kavárna U Borůvky se ukrývá v Dejvicích v Kyjevské ulici. V útulném prostředí na tebe čeká bohatá nabídka klasických zákusků, dortů a lahůdkářských výrobků, až oči přecházejí. Tohle cukrářství mezi dalšími jen tak nezapadne, protože tu zákusky vyrábějí sami, poctivě a tradičními cukrářskými postupy.

Větrník, punčový řez, indiánek, medovník, štafetka, rakvička nebo laskonka, to je jen zlomek dobrot, na něž byly použity jen kvalitní suroviny. V téhle cukrárně se netroškaří, těšit se můžeš na poctivé porce. Pokud se tady rozhodneš strávit čas s přáteli, můžete využít i dostupné Wi-Fi připojení.

Web: http://www.uboruvky.cz

Cukrárna Amarilis

Podobnou cestu a filozofii vlastní výroby zvolili i v Amarilis. To, že jim záleží na každém jednotlivém zákusku, rozhodně není prázdná fráze. Klasické, avšak luxusně chutnající zákusky, jsou samozřejmostí. Běžně tady pečou i dorty, které nebývají vždycky standardní. Už jsi například viděla dort ve tvaru kachny, knedlíků a zelí?

U dortíků samozřejmě nezůstávají – kromě nich si můžeš pochutnat na parádní zmrzlině, čajovém pečivu nebo na nesmrtelných chlebíčkách. Jestli chystáš svatbu, nesmí ti uniknout možnost objednávky lahodných svatebních koláčků.

Cukrárna Amarilis má v Praze tři provozovny a ve všech najdeš naprosto stylové posezení.

Web: https://amarilis.cz

Cukrárna Saint-Tropez

Tenhle podnik je vyhlášený božskými makronkami, ale olízneš se i u čehokoli jiného. Zákusky v cukrárně Saint-Tropez vyrábějí přímo před tebou, takže je těžké odolat a nedat si od každého jeden.

Cukrárna navazuje na tradici z první republiky a vsází na výrobky bez konzervantů a náhražek. Všechny dezerty jsou čerstvé a poctivé, vyrobené podle francouzských i českých receptur.

Pokud by ses chtěla v cukrařině něčemu přiučit, na pobočce se pořádají různé cukrářské kurzy. Věř, že budeš v těch nejlepších rukách, protože do cukrárny se běžně na praxi sjíždí francouzští cukráři ze škol v Paříži.

Web: http://www.cukrarnatropez.cz/

Cukrárna Hájek & Hájková

Náhražkám a polotovarům odzvonilo i v 10 pražských podnicích nesoucích jméno Cukrárna Hájek & Hájková. Tady se můžeš zakousnout do poctivých věnečků, rakviček, banánků nebo větrníků a poškádlit své chuťové buňky na tom, na čem si pochutnávali tví rodiče.

Ze slaných pokrmů není od věci zmínit chlebíčky, kanapky a malé plněné bagetky. Všechno je čerstvě připraveno přímo na místě. Skvěle chutnají i zdejší zmrzliny a za hřích stojí i ovocné misky a křehké košíčky, které budeš v jiných podnicích jen těžko hledat.

Hájek & Hájková je populární cukrárnou s mnoha pozitivními recenzemi od zákazníků, která nabízí taky možnost objednání dortů a zákusků na speciální příležitosti, jako jsou svatby, narozeniny nebo firemní akce.

Web: http://www.cukrarna-hajek-hajkova.cz/

Cukrárna Myšák

Jen co by kamenem dohodil, kousek od Václaváku stojí známá Cukrárna Myšák s dlouholetou tradicí. A když říkáme dlouholetou, myslíme tím, že oblažuje chuťové buňky lidí už od roku 1910.

V době první republiky šlo o jednu z nejpopulárnějších cukráren v celé Praze, a to i mezi celebritami a politiky, včetně prezidenta Tomáše Garrigue Masaryka. První budova se v roce 2006 zřítila, proto tady dneska stojí nová.

V podniku panuje úžasná atmosféra. Interiér tvoří komorní posezení pod křišťálovými lustry v kombinaci se vzorovanými tapetami a bílým kartonem. I když to zní neobvykle, budeš se tu cítit velice příjemně. Uvnitř najdeš taky staré historické fotografie zachycující dřívější časy.

Ráno si můžeš dát něco z téměř nekonečného výběru snídaní. Zaměstnanci ti rádi připraví luxusní kávu nebo čaj. A dál? Dorty, koláče, sladké a slané pečivo, poháry, alkoholické i nealkoholické koktejly, alkohol samotný… Návštěvu tohohle podniku rozhodně doporučujeme!

Web: https://www.mysak.ambi.cz/

Cukrárna Dortini

V obchodním centru Černý Most najdeš útulný stánek cukrárny Dortini s posezením až pro 10 osob. Podnik se specializuje na ručně vyráběné zákusky, koláče a další sladké pochoutky, které jsou vyrobeny s použitím kvalitních ingrediencí. Můžeš se těšit například na pěnové dezerty, dokonalé tartaletky nebo cheesecaky. Ve vitríně objevíš i různé exkluzivní receptury. Pro děti je připraven bohatý candy bar s dětskými dortovými lízátky.

Jestli se nemůžeš rozhodnout, který moučník je pro tebe ten pravý, není problém si některý z lahodných zákusků odnést s sebou. A pokud chystáš oslavu, v nabídce najdeš rovněž hotové klasické či tematické dorty. Kromě sladkostí je pro tebe připravena čerstvě pražená káva vysoké kvality, prémiové čaje, ledové kávy a čokolády. Cukrárna dokonce poskytuje službu objednání dortů online s možností dovozu až k tobě domů.

Web: https://www.dortini.cz

 

Cukrárna Votre Plaisir

Tahle rodinná cukrárna a pekárna ti rozhodně utkví v paměti. A tvým chuťovým buňkám jakbysmet. Cukráři ve Votre Plaisir se specializují na francouzské dobrůtky, takže o makronky, tartaletky nebo francouzské koláče nebudeš mít nouzi.

Podnik je synonymem pro francouzskou preciznost a delikátní chuť v každém soustu, kterou nejde pojmenovat jinak než chuťový orgasmus. To samozřejmě není všechno. Hodně oblíbené jsou tu dorty na překvapení (le mystére du plaisir) i další speciality, které nejen úžasně chutnají, ale taky fantasticky vypadají.

Web: http://www.votreplaisir.cz/

Cukrárna Puro Gelato

Toužíš-li po dokonalé italské zmrzlině, cukrárna Puro Gelato je jasná volba! Podnik má již tři pobočky (ve Výtoni, Karlíně a na Vinohradech), pro něž je typický jednoduchý, avšak okouzlující interiér, a velký výběr kávy a extrémně lahodné zmrzliny vyrobené s láskou k řemeslu.

Zmrzlinárna Puro Gelato má v nabídce víc než 20 různých příchutí zmrzlin, včetně tradičních italských chutí, jako jsou pistáciová, vanilková, čokoládová nebo limetková, ale taky chutí netradičních a sezónních. Kromě toho si můžeš zakoupit extrémně lahodné sorbety, které jsou vhodné i pro vegany a návštěvníky s intolerancí laktózy.

Web: https://purogelato.cz

Cukrárna Mučenka

Exotická květina mučenka je vytrvalá a barevná, taková je i stejnojmenná cukrárna, která nabízí pestré portfolio nejrůznějších sladkých laskomin. Cukrárna Mučenka ctí pravé cukrářské řemeslo. Zakládá si na preciznosti a profesionalitě spojené s vysokou kvalitou používaných surovin.

V sortimentu najdete nepřeberné množství klasických receptur na koláče, sladké pečivo, cupcaky, sušenky, bábovky a další zákusky. Na zakázku není problém připravit ani několikapatrové svatební dorty a originální designové dorty.

Pokud si pochutnáváš na zdravém křupání, určitě tě zaujme doplňkový sortiment v podobě pečeného müsli či směsi ořechů s medem.

Web: https://www.mucenka.cz

Cukrářství čp.1

Potěš své sladké chuťové buňky a vydej se na Čáslavskou ulici v Praze na Vinohradech, kde se ukrývá nenápadné Cukrářství čp. 1. Podnik se zaměřuje na tradiční dezerty a dorty z kvalitních, čerstvých a sezónních surovin. 

Všechny výrobky jsou bez umělých přísad, zdobené jen kvalitní čokoládou, čerstvým ovocem a jedlými květy. A jaké laskominy si pro tebe personál připravil? Například věneček z odpalovaného těsta, karamelový větrník, čokoládový dort s griotkou nebo křehkou Pavlovu. Nejen v létě si zde můžeš vychutnat dokonalé domácí nanuky.

Web: https://www.cukrarstvicp1.cz

Zámecká cukrárna

Dalším podnikem s vynikajícími recenzemi zákazníků v našem výčtu je Zámecká cukrárna v kouzelných Hlubočepích. Slyšíš dobře, interiér tohohle podniku je inspirován zámeckým prostředím, takže se budeš při popíjení kávy cítit jako skutečná princezna.

V příjemných stylových prostorách můžeš posedět se svými přáteli u šálku lahodného čaje nebo kávy Dallmayr, kterou můžeš doplnit o některý z vynikajících zákusků. Pro soukromé akce ti personál připraví oddělený salonek.

Web: https://www.cukrarnahlubocepy.cz

Cukrárna Alchymista

Na první pohled poněkud záhadná cukrárna, jejíž webové stránky ti toho moc neřeknou. Alchymista je osobitá rodinná kavárna s jednoduchým retro interiérem, kde si můžeš vychutnat dobrý šálek čaje nebo kávy a domácí zákusek k tomu.

V tomhle podniku hraje prim příjemné venkovní posezení v zahradě, kde se jako mrknutím oka ocitneš v jiném světě. Dřevěné stolečky rozmístěné ve stínu vzrostlých stromů, kolem nich rozkvetlé keře a spousta zeleně. Lepší místo na odpočinek a načerpání sil nenajdeš.

Kavárna Alchymista je propojena s Muzeem kávy, kde se můžeš dozvědět zajímavé informace o pěstování a výrobě kávy, včetně možnosti prohlédnout si historické materiály a předměty týkající se přípravy kávy.

Web: http://www.alchymista.cz

Café & Cukrárna

Nemáš-li hluboko do kapsy, zavítej do podniku Café & Cukrárna v Praze 3, která je vyhlášená především výbornou fair trade kávou a čajem značky Puro.

Každý den je tu pro uspokojení tvých sladkých chutí připraveno víc než 30 druhů klasických zákusků prvotřídní kvality. Okusit můžeš taky chlebíčky a kanapky. Nechybí bohatý doplňkový sortiment v podobě cukrovinek nejen pro děti, bonboniér z kvalitní čokolády a jiných sladkostí.

Od jara do podzimu ti personál naservíruje i oblíbenou točenou zmrzlinu z Opočna a lahodné ovocné sorbety.

Web: https://www.cafeacukrarna.cz

Cukrárna SmetanaQ Café & Bistro

V jednom z domů na Smetanově nábřeží na tebe čeká unikátní propojení kavárny, kultury a umění. Zrekonstruované prostory nabízí útočiště nejen pro vernisáže, workshopy, přednášky a projekce, ale taky pro každodenní posezení od rána do večera.

Kavárna a bistro SmetanaQ se nachází ve 2. patře budovy s výhledem na Vltavu, na Petřín i Střelecký ostrov. Podnik se specializuje na přípravu výběrové kávy, domácí dezerty a mezinárodní kuchyni. Všechna jídla jsou vyrobena poctivě a jsou vždycky čerstvá.

Jestli dorazíš do kavárny v dopoledních hodinách, dej si sladkou snídani, která ti vykouzlí úsměv na tváři. Snídaňové menu obsahuje i další dobroty – vafle, míchaná vejce, lívance nebo domácí vánočku. V průběhu dne můžeš okusit polévku dne, saláty nebo burger. V nabídce najdeš i veganská jídla.

Web: https://smetanaq.cz

Cukrárna Choco Café

Čokoholici, zbystřete! Poctivé výrobky se specializací na lahodnou a nestárnoucí pochutinu, čokoládu, si můžete vychutnat hned na dvou místech v centru Prahy. Rodinná čokoládovna Choco Café si zakládá na pečlivě vybraných ingrediencích nejvyšší kvality už od roku 2008.

V čokoládových kavárnách můžeš ochutnat přes 50 druhů horkých čokolád z celého světa. Nechybí ani výběr čajů a nealkoholických nápojů. Na zakousnutí si můžeš objednat čerstvé croissanty, makronky, pralinky, dorty a zmrzlinové poháry.

Ze slaných jídel stojí za ochutnání quiche se slaninou nebo se špenátem, případně zkus tradiční italský pečený chléb, tzv. bruschettu, v několika různých variantách.

Web: https://www.choco-cafe.cz

Související články