Kája (42): „Manžel se obléká do mých šatů. Chci rozvod!“

Shutterstock
|
01. 06. 2023
|
Každý z nás má nějakou tu úchylku. Nespočet párů bot, rtěnek, kabelek nebo třeba oblékání se do oblečení opačného pohlaví.

Přesně poslední zmíněné řeší jedna z našich čtenářek, která se rozhodla podělit se o svůj příběh. Jednoho dne přistihla manžela, jak se obléká do jejích šatů. To, co viděla, nemůže přenést přes srdce, a chce proto požádat o rozvod.

Článek byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která nám ho do redakce zaslala e-mailem. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna – pozn. redakce.

Tichý gentleman

Dalibor byl vždycky tišší, ale neuvěřitelně empatický gentleman. Narazila jsem na něj na jedné pracovní poradě, kam přišel prezentovat záměr zastupované firmy. Hrozně mě na něm přitahovala jeho nervozita a nesmělost. Hned po schůzce jsem proto posbírala všechnu odvahu a šla si říct o telefon.

Slovo dalo slovo a už druhý den jsme spolu popíjeli drahé víno v jedné pražské italské restauraci. Dalibor byl nesmírně šarmantní a galantní. Vlastně bych v tu chvíli tvrdila, že přesně nějak takhle vypadá novodobý princ na bílém koni. S tím rozdílem, že místo koně mu před restaurací stál bílý sporťák.

Dítko se nám nedařilo

Netrvalo to dlouho a s Daliborem jsme začali žít v jednom menším domku za Prahou. Vzali jsme si na něj společnou hypotéku a začali pracovat na dítěti. To se nám dlouhou dobu nedařilo. Nakonec jsem musela podstoupit umělé oplodnění a na svět přišla naše krásná Rozárka, která vypadala, jako by tatínkovi z oka vypadla.

Naše manželství bylo šťastné, ale ne úplně naplněné. V posteli jsme si krátce po porodu přestali rozumět. A když tak nad tím zpětně přemýšlím, vlastně už před Rozárkou jsme se k nějakým intimnostem museli nutit. Nijak to ale náš vztah neohrožovalo. Našli jsme si jinou zábavu. Rádi jsme cestovali, chodili po horách nebo objevovali Středomoří.

Nepravidelná pracovní doba si vybírala svoji daň

Jakmile jsem se po mateřské vrátila do práce, musela jsem se prakticky všechno učit znovu. Moje pracovní doba byla nepravidelná a v zaměstnání jsem trávila i více než deset hodin denně. Abych svou nepřítomnost Daliborovi alespoň částečně kompenzovala, nechávala jsem jednou za měsíc Rozárku na hlídání u babičky a vymyslela společný program jen pro nás dva.

Byl nezvykle horký červen. Ten večer si pamatuju docela přesně, protože jsme byli s Daliborem domluvení na společné večeři v restauraci, kde jsme byli poprvé na rande. U téhle příležitosti jsem si doma přichystala nové šaty, ve kterých mě Dalibor ještě neviděl. V práci jsem se ale zase zdržela, takže jsem volala, že přijdu později. Nakonec se nade mnou přece jen nadřízená slitovala a pustila mě dříve.

Manžel se producíroval v mých šatech a obřích lodičkách

Jaké bylo moje překvapení, když jsem bez ohlášení dorazila domů dříve a v předsíni narazila na svého manžela, který se před zrcadlem producíroval v mých šatech! Zarazilo mě, že má na nohou monstrózní lodičky, které si jistě musel opatřit už dříve. Moje totiž nebyly ani omylem.

Nebyla jsem schopná slova a ani Dalibor mi k téhle situaci nedokázal říct nic kloudného. Prý je to jenom jeho menší úchylka, kterou přece nikomu neubližuje. Mně ale ublížila! Od téhle aféry jsem se už na manžela nikdy nedokázala podívat jako dřív. Vlastně se mi začal hnusit a já vážně přemýšlím o rozvodu,“ uzavírá svoje vyprávění Kája.

Jak by ses zachovala v podobné situaci? Dokázala bys něco takového u vlastního partnera akceptovat?

Autor článku: redakce

Související články