Jordan Haj má pestřejší život, než by se mohlo zdát

aplausin.cz
|
19. 01. 2021
|
Tenhle exotický krasavec se zejména českým ženám vryl do paměti díky seriálu Gympl s (r)učením omezeným. Je ale mnohem zajímavější.

Dneska ho známe spíš v roli partnera inteligentní a okouzlující Emmy Smetany, s níž má dceru a druhé dítě na cestě. Především je to ale podle všeho hodně zajímavý člověk, nápaditý textař (píše texty pro Kapitána Demo) a talentovaný muzikant, který má slušně nakročeno k úspěchu!

Narozen v Česku, vychováván i v Izraeli

Jordan Haj má maminku Češku a otce arabského Palestince. Seznámili se prý při studiích medicíny v Praze, v roce 1988 se narodil malý Jordan a prvních společně 10 let žili v Karlových Varech. Jordan potom strávil nějaký čas s otcem v severoizraelském Akka kvůli nemocnému dědečkovi, kde ovšem nezůstal. Česko mu nejspíš bylo stále bližší, proto se vrátil a v roce 2010 nastoupil na DAMU v Praze. Obor Herectví činoherního divadla v roce 2015 zdárně zakončil.

O městu Akka se vyjadřuje poměrně nelichotivě, takže se není čemu divit, že se raději přesunul zpátky sem. Hajův otec byl sice arabský ateista, ale Jordana nakonec přihlásil na židovské gymnázium, což Jordan považuje za svou záchranu. Svoje dospívání v tamní kultuře ovšem popisuje celkem negativně a do České republiky se prý vrátil i proto, aby se vyhnul vojně v Izraeli. Odmítal se totiž účastnit neustálých bojů, které jsou pro tamní oblast charakteristické.

Haj to neměl jednoduché, ani co se týče otce, který už není mezi námi a po dobu tří let se nevědělo, co s ním bude. Tak dlouho byl totiž v kómatu. Nepěknou náhodou je to, že stejně dopadl i otec Emmy Smetany, jen s rozdíl, že ten byl v kómatu 1,5 roku.

Široký zápřah, my ale nejvíc ceníme hudbu

Jordan Haj často hraje. Kromě zmíněného Gymplu s (r)učením omezeným se objevil taky seriálu Cesty domů, Vyprávěj, Clona, Až po uši, 1864 nebo Na vodě. Už ve zmíněném Gymplu s (r)učením omezeným ale bylo jasné, že Haj umí krásně zpívat, a když spustí, vynikne jeho božský hlas. Přidáváme tři ukázky, které jsou toho důkazem, včetně songu, který nazpíval s partnerkou Emmou.

 

Víc článků o tomhle fešákovi najdeš na webu Aplaus in!

Co si o Jordanu Hajovi myslíš ty? Dej nám vědět v diskuzi pod článkem!

Související články