TOP 10: Čajovny v Ostravě lákají na luxusní čaje i dýmky

www.bigstockphoto.com
|
17. 01. 2020
|
Čajovna, hookah klub, dýmkárna nebo třeba shisha bar. Je fuk, kam chodíš. Jedno by ale měly mít tyhle podniky společného – bohatý výběr čaje a čajových specialit a fakt luxusní dýmku. Tohle je deset čajoven, které obstály v testu redakce.

Antakarana

Ti, kdo netuší, kde tenhle podnik hledat, ho pravděpodobně nikdy nenajdou. Je totiž pěkně zašitý v malé vilkové zástavbě nedaleko ostravského Zámečku (kde jsme ti minule doporučovaly chuťově vymazlené pivko). Super místo pro jednotlivce, páry, ale třeba i firemní setkání nebo teambuildingy je součástí moderní rodinné vily s příjemnou letní zahrádkou. Dáš si tady dýmku Marvin, kterou ti namíchají přesně podle chuti, točené pivko a vína z vyhlášených moravských vinařství. Samozřejmostí jsou lehká jídla, oříšky, alko i mléčné koktejly.

La Vida Lounge bar

Nově zrekonstruovaná ostravská restaurace, které nechybí „drajv“ a dobrý šéfkuchař, není jenom podnikem, který hostí svatby a rodinné oslavy. V rozlehlém areálu najdeš pivnici a moderní Hookah Lounge bar s bohatou nabídkou světlých (Adalya, 7 days, Maridan, Fumari apod.) a černých (např. Elements) tabáků pro opravdové fajnšmekry. Jednotlivé dýmky od letošního roku připravuje prvotřídní ukrajinský dýmkař, který se stará o to, aby sis tohle pokouřeníčko doopravdy užila.

Dobrá Čajovna ROXY

Když čajovna v Porubě, tak jedině Roxy. Tenhle podnik si ale taky musíš zasloužit. Najít ho totiž není ani trochu jednoduché. Je součástí původního protiatomového krytu pod Věžičkami, nedaleko porubského rondelu. Roxy byla v roce 1996 a v současnosti je tak nejstarší čajovnou Ostravy. To jí ale nic neubírá na kráse a autentičnosti. Pochutnat si můžeš na luxusních čajích z celého světa i čerstvých jídlech, které pro tebe s láskou a péčí připravují místní čajmeni. Nechybí samozřejmě ani vodní dýmky a prostory pro větší skupiny.

  • Autentické prostředí a příjemná obsluha
  • Chutná jídla a bohatá nabídka (redakce doporučuje kuskus „Derviš“)
  • Web: http://dobracajovnaostrava.cz

3_dobra_cajovna_roxy.jpg

Čajovna na Rynku

Součástí centra je taky jeden skvost pro milovníky dobrého čaje a kvalitních dýmek. Najdeš ho přímo na Jiráskově náměstí (místní mu neřeknou jinak než Kuří rynek), kde sídlí už dlouhých devět let (nedávno prošla rozsáhlou rekonstrukcí). Na čajovém lupenu nechybí zelené, bílé, černé čaje ani další čajové speciality. Novinkou je i čerstvé a nepasterizované pivo Rynek. A když tě přepadne hlad, dopřej si luxusní kuskus nebo tousty a pity. Z tohohle podniku na nás dýchá nostalgie, protože jsme tady strávili významnou část vysokoškolského života.

Čajovna Jasmína

Čajovna Jasmína se profiluje jako pravý egyptský podnik, čemuž samozřejmě odpovídá také její nabídka. Těšit se můžeš na tradiční pohodlné posezení, ale i bohatou nabídku čajů, vodnic, egyptských nápojů a tradičních pokrmů. Majitelé čajovny nezapomněli ani na ty nejmenší detaily. Třeba zdi čajovny zdobí egyptské motivy. Během návštěvy si navíc můžeš koupit některý z vystavených egyptských suvenýrů.

5_cajovna_jasmina.jpg

Dobrá čajovna Ostrava Zábřeh

Další z řetězce „Dobrých čajoven“ se nachází na ulici Čujkovova v ostravském Zábřehu. Mezi největší lákadla tohohle podniku patří nepochybně ručně vyřezávaní dýmky české výroby i ty nejvybranější zahraniční tabáky. Nechybí samozřejmě ani bohatá nabídka orientálních a indických pokrmů vhodných i pro vegetariány a vegany. Místo je oblíbené freelancery, kteří hledají klidný prostor pro svou práci. Mají tady totiž stabilní „wifinu“.

  • Stabilní a výkonné Wi-Fi připojení
  • Jídla vhodná pro vegetariány a vegany
  • Web: cajimani.eu 

6_dobra_cajovna_ostrava_zabreh.jpg

Mystery Lounge

Další skvost pro náročného návštěvníka najdeš na Alšově náměstí v Porubě a pak taky na ulici Svazácká nedaleko oblíbeného ostravského koupaliště. Tenhle Lounge bar s bohatou nabídkou vodnic a čajových dobrot tě dostane hned na první pohled svým zařízením a jedinečnou atmosférou. Tohle je ideální místo k odpočinku po práci i náročném víkendu.

Family House

Moderní podnik, který se profiluje jako kavárno-čajovna, najdeš na ulici Škroupová 6, nedaleko proslulé Stodolní ulice. Na tomhle kouzelném místě oceňujeme bohatou nabídku dýmek, čajových a kávových nápojů a především pak lidové ceny, které se stávají v poslední době v Ostravě spíše výjimkou.

Šambala bar

Jak samotný tým čajovny říká, na své si tady přijdou jak mladí studenti, kteří zajdou po přednáškách uhasit žízeň a spláchnout nervy vychlazeným pivkem, tak zamilované páry hledající klidné místo k cukrování provázené vůní a chutí vodní dýmky, dospělí, co si chtějí zavdat něco kapku ostřejšího nebo hledají pravdu na dně sklenice dobrého vína nebo starší generace, která si užije společnost třeba při popíjení kvalitního čaje a poslechu příjemné hudby. Těšit se tady můžeš na neotřelý nápojový lístek, příjemné prostory a nesmírně ochotnou a milou obsluhu.

Čajovna u Čajového skřítka

Jedna z mála bezbariérových čajoven, kde si kromě tradičních specialit (nabízí i skvělé palačinky), pochutnáš na luxusních čajích z celého světa i kvalitní dýmce v odděleném salonku. K dispozici je i „půjčovna“ stolních her a hraček pro velké i malé. Nechybí stabilní Wi-Fi připojení ani ochotná obsluha.

10_cajovna_u_cajoveho_skritka.jpg

Máš svoji oblíbenou čajovnu, která v našem výčtu chybí? Dej nám o ní vědět v diskuzi pod článkem a my ji v redakci podrobíme důkladnému testu!

Související články