TOP 15: Nejlepší bary v Praze. Fajn drinky, relax i pařba

Shutterstock
|
03. 04. 2023
|
Páteční a sobotní noc svádí k tomu, aby ses s přáteli vydala do města, pořádně se odreagovala a nechala za sebou stres uplynulého týdne. Vytipovali jsme pro tebe 15 podniků, kde na tebe čeká bezva hudba, příjemná atmosféra a skvělé pití!

Staré dobré hospůdky už vás omrzely a máte pocit, že je na čase trochu prozkoumat, co matička Praha nabízí? Můžete vyzkoušet všechny tyhle podniky a pak nám dát vědět, kde se vám líbilo!

Alibi Coctail & Music Bar

Alibi bar nabízí jedinečnou atmosféru v Praze. Music and coctail bar je znám svými skvělými akcemi, jako je 1+1 drink zdarma v rámci Super Wednesday, nebo oblíbená Ladies Night, kdy můžou ženy po celý večer zdarma degustovat prosecco.

Taky mají speciální nabídku plnou výhod pro oslavu narozenin a rozlučky se svobodou. A každý den tam hrají ti nejlepší DJové. Zajdi do Alibi baru a zažij nezapomenutelný večer plný skvělé hudby, vynikajících drinků a přátelské atmosféry.

Web: https://www.alibi-bar.cz/

dsc04353.jpg

Tenhle bar je absolutní špička a jejich akce jsou legendární!
Alibi Coctail & Music Bar

Hemingway Bar

Víš, že spisovatel Ernest Hemingway miloval bary? S jeho životem je sice spjatá havanská hospůdka Bodeguita del Medio, ale v Praze, nedaleko Náprstkova muzea, je také jeden důkaz o jeho existenci a jeho skvělém vkusu – Hemingway Bar je totiž inspirován právě jím. Tento spisovatel se vyžíval především v absinthu, rumu a vínech Champagne. Běžné, ale i vzácné repliky těchto drinků v tomto baru najdete a směle je můžete ochutnat.

Doménou podniku jsou však naprosto luxusní koktejly z kvalitního alkoholu a čerstvých ovocných šťáv, které na vašem jazyku rozehrají nepředstavitelnou hru chutí. Nebudete-li si jisti tím, co si dát, protože nápojový list je skutečně dlouhý a pestrý, nechte si barmanem namíchat drink na míru!

Web: https://www.hemingwaybar.cz/bar-praha

hemingwaybar.jpg

Útulná atmosféra tomuto podniku rozhodně nechybí.
hemingwaybar.cz
Hemingway Bar je inspirován známým spisovatelem a podávají se tu jeho oblíbené drinky.

L’Fleur Mixology and Champagne

Na Starém městě, nedaleko Židovského muzea v Praze, najdeš naprosto famózní bar, kde ti za hodně příjemné dekadentní hudby a atmosféry dob dávno minulých namíchají dost možná ty nejlepší drinky, jaké jsi kdy pila. Nápojový list nečti celý, mohla bys tak strávit spoustu času na suchu – tak je nabídka pestrá. Pokud nemáš zrovna chuť na něco konkrétního, řekni barmanovi a on už si s tvými chutěmi poradí. V tomhle baru se díky kombinaci všech faktorů dá strávit hodně dlouhá doba!

Web: https://www.instagram.com/lfleurbar

lfleur.png

Pestrá nabídka drinků nejrůznějších barev a chutí, to je zdejší nabídka.
tripadvisor.cz
Tady ti namíchají drink, stačí jenom říct, na co máš chuť!

Clock Tower Bar Crawl

Jestli chceš se svými kamarády zajít někam, kde se dobře napijete, ale taky tu bude DJ a vy si díky němu pořádně zatancujete, zkus je vzít do Clock Tower Bar Crawl poblíž Kostela Nejsvětějšího Salvátora. Tenhle podnik je ideální, pokud jste někde načali večer, ale spát se ještě nechystáte.

Kromě celé plejády alkoholických i nealkoholických drinků si tu můžeš s přáteli sednout k vodní dýmce a užít si zase trochu jinou zábavu než v hospodě u piva.

Web: https://www.riversideparties.com/pubcrawl

clock_tower.png

V centru Prahy se můžeš bavit královsky s alkoholem a třeba i u vodní dýmky.
tripadvisor.cz
Tady není o zábavu nouze. Konverzaci rozproudí už zdejší atmosféra!

Absintherie

Další podnik, který bys rozhodně měla se svou partou navštívit, je Absintherie. Najdete ho v Praze u Rajské zahrady a jako v ráji se tu bude cítit každý, kdo má rád stylové a jedinečné bary s duší. Bar je spojený s muzeem, takže tu můžeš absolvovat i bezva přednášku o absinthu a jeho správném podávání. V nabídce baru je standardně asi 60 druhů tohoto nápoje, které můžeš ochutnávat samotné, ale i jako součást koktejlu, případně si můžeš dát absinthovou zmrzlinu nebo tříšť. Návštěva tohoto baru je vážně zážitek!

Web: https://www.absintherie.cz/cs

absintherie.png

Vyslechněte si přednášku o absinthu v muzeu, které je součástí podniku.
absintherie.cz
Součástí tohoto podniku je i muzeum, kde se můžeš o absinthu ledacos dozvědět.

Prague Golf & Games

Jestli chceš být večer akční a tanec nemá být hlavní náplní večera, vezmi svoje kamarády a kamarádky do klubu Prague Golf & Games, kde si zahrajete minigolf, ovšem po tmě a za doprovodu světelných efektů. Atmosféra je tu nádherně strašidelná a během zajisté obdivuhodného výkonu se můžete samozřejmě osvěžovat nejrůznějšími nápoji dle chuti.

Web: https://www.praguegolfandgames.com

prague_golf_and_games.png

Minigolf po tmě? Se světelnými efekty to jde!
praguegolfandgames.com
Zahrát si minigolf v téhle atmosféře je fakt zážitek, který by sis neměla nechat ujít.

KU Bar Lounge

Tady je důležitá příjemná hudba, díky níž se uvolníš, poctivé koktejly míchané z velmi kvalitních surovin a snackové menu sestávající třeba z tapas, salátů, mini burgerů nebo dezertů. Dá se tu strávit kus večera a noci. Nejspíš nejoblíbenější akcí je Mad Mad Monday, pondělní party, na kterou chodí Češi, ale také cizinci, kteří tu tráví své volno. Tady to prostě žije i ve všední dny!

Web: https://www.kuclubbar.cz

ku_bar.png

KU Bar Lounge je super k relaxaci i zběsilé noční jízdě.
tripadvisor.cz
Až budeš mít v úterý volno, nenech si ujít pondělní party Mad Mad Monday!

Týnská Bar and Books

Stylový interiér, v němž hraje hlavní roli dřevo a jeho hřejivost, míchané speciality z vodky, koňaku nebo ginu i luxusní doutníky, to je pražská pobočka newyorské sítě Bar and Books otevřená v roce 2004. Jestli si chcete s přáteli v klidu a v pěkné atmosféře nad dobrým drinkem popovídat, neuděláte chybu, když zamíříte právě sem. Kromě „volné zábavy“ se tu často konají i tematické akce, v nichž figuruje třeba postava Jamese Bonda.

Web: https://www.barandbooks.cz/tynska

tynska.png

Jednou z možností, kde se dobře pobavit, je Týnská Bar and Books.
tripadvisor.cz
Pražská pobočka sítě Bar and Books směle konkuruje všem ostatním po celé Evropě i Americe.

Vinograf Wine Bar

Jestli je tvou parketou spíš víno, zajděte s přáteli do tohoto podniku. V Praze jsou hned tři místa, kde si můžeš dát pěkně do trumpety – nabízejí tu nespočet druhů vín a obsluha toho o nich hodně ví, takže se klidně ptej a zajímej se. Samozřejmě si můžeš nechat i doporučit a taky k vínu zakousnout dobré uzeniny nebo sýry. A když vám opravdu vyhládne, ochutnejte i zdejší pokrmy od polévky přes hlavní jídlo až po dezert.

Web: https://www.vinograf.cz/cs

vinograf.png

Nespočet druhů vína dělá z Vinografu to, čím je.
vinograf.cz
Je libo víno? Tady si buď vybereš, nebo si vybrat necháš!

Vzorkovna Dog Bar

Když se řekne Bartolomějská, žádné libé pocity to nenavozuje, ale jakmile dodáme, že je zde super podnik Vzorkovna, určitě se ti uleví. Tady si můžeš v undergroundovém stylu užít večer, jak je libo. Za poslechu živé hudby, za konzumace piva ze zavařovací sklenice, vína (třeba rybízového)… Zkrátka jak se ti zlíbí. Zajímavý je i systém vstupu a placení – přímo při vstupu si na čip dobiješ kredit a potom s ním platíš.

Web: https://vzorkovna.biz

vzorkovna.png

Vzorkovna se nachází v Bartolomějské ulici a je hodně oblíbená.
tripadvisor.cz
Nekonvenční, undergroundové prostředí Vzorkovny tě určitě zaujme!

Aloha Coctail Bar & Music Club

I v centru Prahy si můžeš připadat jako na Havaji. Stačí jenom vědět, kam zajít. Aloha Coctail Bar & Music Club s dřevěným interiérem a tlumeným osvětlením tě tam rozhodně přenese, i když jsi měla třeba perný den v práci nebo ses pohádala s kocourkem. Celá plejáda exotických koktejlů a dobrých jídel, taneční parket a šikovní DJové, to je přesně to, co čas od času potřebuješ. Takže neváhej a vyzkoušej!

Web: https://www.alohapraha.cz

aloha.png

Užij si kousek Havaje v Praze!
alohapraha.cz
Z práce rovnou na Havaj! Nebo aspoň do tohohle baru, kde si tak budeš připadat.

NIGHTMARE Prague Horror Bar

Máš ráda hororové filmy? Zažij se svými přáteli vzrušující zážitek v dokonale temné atmosféře inspirované nejznámějšími horory současnosti a v doprovodu metalové muziky. Nejlepší strašidelný bar v celé Evropě se nachází kousek od Petřínské rozhledny. Můžeš si vybrat z velkého množství koktejlů, shotů, piv a dalších lihovin, které ti obsluha přinese tematicky naaranžované. Co se stane v Nightmare Baru, na to do smrti nezapomeneš!

Web: https://www.nightmare-bar.com

nightmare_horror_bar.png

Tohle není jen tak ledajaký bar!
nightmare-bar.com

London Underground Bar

Pokud hledáš útulný a jedinečný podnik s rozumnými cenami alkoholu, zavítej do originálního baru v britském stylu. Sklepní prostory s cihlovými zdmi, tlumeným osvětlením a živou hudbou dělají z londýnského podzemí špičku v oboru.

Podnik se zaměřuje na klasické koktejly, nicméně přátelská obsluha ti ráda přinese i pivo, víno, whiskey, gin nebo rum. London Underground Bar je každopádně perfektním místem, kde můžeš strávit svůj čas s přáteli.

Web: https://londonundergroundbar.com

london_underground_bar.jpg

Tenhle bar si zakládá na britském stylu.
londonundergroundbar.com

Cloud 9 – Sky Bar and Lounge

Prahu jako na dlani si můžeš vychutnat v koktejlovém baru Cloud 9, který patří k nejlepším střešním barům v Praze. Bar ve stylu chic urban lounge se nachází na střeše hotelu Hilton Prague, ve výšce 40 metrů nad hladinou Vltavy. Okouzlující výhled na město v kombinaci se širokou nabídkou koktejlů a dobrého jídla pro zahnání hladu dělá z tohohle baru dokonalé místo nejen na první rande, pracovní schůzku, ale i na velkolepou akci. Bar pojme až 250 hostů!

Web: http://cloud9.cz

cloud_9.jpg

Máš ráda posezení ve střešních barech? Tak to tě tenhle určitě potěší!
cloud9.cz

Bugsy's Bar

Podnik se prezentuje jako pevný bod mixologického vesmíru, který pohne koktejlovou planetou. Vyzkoušej se svými kamarády výborné drinky na vlastní chuťové pohárky v příjemné atmosféře Bugsy's Bar na Pařížské ulici. Nápojový lístek čítá přes 20 stran, takže máš z čeho vybírat. A nemusíš se bát, že bys musela sahat příliš hluboko do kapsy. Nabídka zahrnuje jak dražší, tak cenově příznivější koktejly, vína, šampaňské, rumy, whiskey, piva, koňaky, likéry a nechybí ani něco malého na zub.

Web: https://www.bugsysbar.cz

bugsy_s_bar.jpg

Tady mají výběr drinků fakt pestrý. Nebudeš vědět, co ochutnat dřív!
bugsybar.cz

Vyber si perfektní místo pro večírek i běžné posezení

Je jedno, jestli právě někdo z tvých přátel slaví narozeniny či povýšení, nebo jestli si chcete jenom tak vyrazit a užít si víkendovou jízdu. Překvap své blízké skvělým výběrem neobvyklého místa a uvidíš, že to bude mít úspěch!

Související články