Trendy letošních Vánoc odtajněny. Bílá je nová stříbrná

www.pixabay.com
|
08. 11. 2018
|
Do nejkrásnějších svátků v roce, Vánoc, sice ještě zbývá několik dlouhých týdnů, nákupní střediska se ale už teď zahalila do světélkující výzdoby a na pultech kromě Mikulášů nechybí ani vánoční ozdoby či dárkové balíčky.

Pokud si, stejně jako my, klepeš na čelo a myslíš něco o tom, že se v obchodech naprosto zbláznili, asi ti tenhle článek na náladě nepřidá. Zapátraly jsme a máme pro tebe přehled trendů a stylů, které budou in letošní Vánoce. Jen okrajově zmíníme, že prim budou hrát bílá se šedou, lidové umění i luxusní elegance.

Vánoce v barvách jednorožce

Už několik let je takovým nepsaným pravidlem to, že vánoční výzdobu ladíme do jedné, maximálně dvou barev. V posledních letech vévodila vánočním stromečkům a štědrovečerním tabulím fialová v kombinaci se stříbrnou. Letos to s těmihle barvami příliš nevytrhneš. In bude šedá společně s bílou. Pokud ale posbíráš odvahu, nech se inspirovat trendy českých designérů a vsaď na barvy duhy.

Na stromeček si tak můžeš pověsit prakticky cokoli, co doma najdeš – od modrých srdíček přes zlaté hvězdičky až po hnědé soby. Čím ulítlejší kombinace, tím lépe – alespoň tedy dle názoru českých designérů. Na druhou stranu i tady platí staré známé přísloví „všeho s mírou“. Při zdobení štědrovečerní tabule, adventního věnce nebo stromečku, bychom měli nad jednotlivými barvami přemýšlet a snažit se je doladit do interiéru tak, aby bylo na první pohled jasné, jaký je náš záměr.

new-years-eve-2999274_1280.jpg

Pokud se chceš s výzdobou odvázat, vsaď na barvy duhy!
Letos se neboj experimentů!

Dřevo a sklo jako dokonalá kombinace

Co se týče materiálů, neboj se zkombinovat staré s novým, kov s přírodními materiály nebo slaměné ozdoby společně s těmi skleněnými. Trendem, alespoň co se materiálů pro letošní rok týče, bude ale dřevo ve společnosti skla. Tato netradiční a nesmírně zajímavá kombinace se skvěle doplňuje a uplatnění najde v moderních i rustikálně zařízených interiérech.

Trendem posledních let je také návrat k přírodě a její obnova. Plastové ozdoby jsou už nějaký ten pátek passé. Pokud tedy sáhneš po jakémkoli jiném materiálu, jistojistě sklidíš úspěch. Od věci ani není zapátrat v krabicích po babičce, kde se obvykle ukrývá nejeden rodinný poklad. Pokud narazíš na tradiční skleněné a ručně malované ozdoby, po kterých se v posledních letech slehla zem, rozhodně by měly najít na tvém vánočním stromečku místo.

christmas-3666649_1280.jpg

Zdobíš podle trendů, nebo stále stejně?
Dřevo bude letos in!

Půvabný zasněžený vzhled

Ale ozdoby na stromeček nebo štědrovečerní tabuli nejsou tím jediným, co podléhá aktuálním módním trendům. Pokud si libuješ v tradičním zasněženém vzhledu a nedáš dopustit na sníh ve spreji, skleněné sněhuláky, zasněžené větvičky a věnečky nebo sněhové koule, letošní Vánoce se vyřádíš do sytosti. Vánocům totiž vévodí půvabný zasněžený vzhled.

Pokud se ti nechce pořizovat umělý vánoční stromeček (a my dáme ruku do ohně za to, že nechce), pořiď si sníh ve spreji, který můžeš na ten živý jednoduše nastříkat. K dispozici máš nejen bílou, ale také šedou barvu. Milovnice třpytivých dekorací si jistě přijdou na své se sprejem, který je kromě barvy vybaven oslňujícími třpytkami. Kromě umělého sněhu můžeš domácnost oživit dekoracemi z rampouchů, vloček anebo průzračných kapek.

Vrstvení jako absolutní boom

Absolutním hitem letošním Vánoc bude vrstvení. Stejně jako v oblečení, kdy navlékáš tílko, košili a přes ně kratší a širší svetřík, tak i ve výzdobě můžeš tento prvek využít. Na stromečku, v interiéru, ale i na svátečním stole. I tady ale platí všeho s mírou. Letošní Vánoce sice budou netradiční, přesto však navýsost minimalistické. A koneckonců – nejde přece o pečlivě uklizenou domácnost, desítky druhů cukroví a hromady dárků. To pravé kouzlo Vánoc je v něčem docela jiném.

Řídíš se trendy, nebo si zdobíš po svém? Pochlub se nám v diskuzi pod článkem!

Tagy: 
Související články