Zpěvák skupiny The Prodigy spáchal sebevraždu. Bylo mu 49 let

www.bigstockphoto.com
|
05. 03. 2019
|
Bylo mu pouhých 49 let a zemřel. Řeč je o zpěvákovi skupiny Prodigy Keithu Flintovi. Ten byl nalezen v bezvědomí ve svém domě včera, 4. března. O smrti zpěváka byla informována nejbližší rodina. Policie prohlásila, že šlo o sebevraždu.

Skupina The Prodigy vznikla v roce 1990 v Anglii. Za dobu svého působení se vypracovala na jednu z nejznámějších elektronických skupin světa. Díky originalitě svého zvuku a přímočaré chytlavosti některých hitů si navíc získala i publikum, které elektroniku nikdy neposlouchalo. Keith Flint byl její neopomenutelnou součástí.

Nejdřív tanečník, potom zpěvák

Ačkoli zde původně působil pouze jako tanečník, díky jeho pronikavému hlasu se brzy vypracoval na pozici zpěváka. Ovšem nejen hlas, ale zejména jeho image z něj dělali nezapomenutelnou postavičku. Na hlavě si tvaroval roztodivné účesy, kterými dostával publikum do transu a tělo si nechal zkrášlit řadou více či méně vkusných tetování.

Skupina The Prodigy se začala více prosazovat na počátku devadesátých let. Díky písním Firestarter a Breathe se jim podařilo dokonce ovládnout britskou singlovou hitparádu. Během své kariéry se dokonce několikrát vyšplhali na vrchol světových hitparád.

bigstock-162985376.jpg

The Prodigy na Rock for People

Minulý rok skupina dorazila do Česka, kde zazářila na festivalu Rock for People a opět předvedla nezapomenutelnou show. Keith Flint se ale v posledních letech držel v ústraní. Vlastnil hospodu a fungoval jako manažer motocyklového závodního týmu.

Potýkal se také se závislostí na alkoholu, drogách a trpěl silnými depresemi. V minulosti se dokonce nechal slyšet, že jediným důvodem, proč zatím sebevraždu nespáchal, je jeho šest psů, které miluje. Bohužel ani láska k nim ho nakonec nedokázala zachránit.

Posloucháš tuhle skupinu, nebo jsi jí nikdy nepřišla na chuť? Napiš nám to do diskuze pod článkem!

Související články