Tetování: A jak budeš vypadat, až budeš stará?

pixabay.com
|
04. 10. 2016
|
Pokaždé, když v mém okolí někdo zjistí, že jsem potetovaná, položí mi otázku. Podle věku se mě lidé často ptají na to, jak moc to bolelo (ti mladí a nepotetovaní), nebo jak budu vypadat, až budu stará (ti staří a nepotetovaní). Na ten první dotaz jsem si už zvykla, ten druhý mě nepřestává překvapovat.

Myslí si snad lidé, kteří se mě ptají, jak budu vypadat, až budu stará potetovaná babička, že mě vyděsí a já začnu svého rozhodnutí litovat? Nebo že jsem nad tím nepřemýšlela před tím, než jsem se odhodlala nechat do sebe několik hodin píchat jehlami, které za normálních okolností nesnáším? Očekávají, že se mi v náhlém prozření doširoka otevřou oči, spadne mi čelist a vypadne ze mě: No jo vlastně…

Nejcennější plátno na světě

Na kérku jsem se vypravila s pocitem, že si jdu na věky věků nechat zkrášlit tělo. Trvalo mi roky, než jsem dospěla do momentu, kdy jsem se objednala. Pečlivě jsem vybírala tatéra, se kterým si sednu, a spolu jsme ladili motiv. Žádné listování v katalogu při opilecké noci. Moje tělo je to nejcennější umělecké plátno a já mám radost, že ho ozdobil designer, jehož tvorba je mi blízká. O možnosti vylaserování jsem ani na vteřinu nezauvažovala. (A nejenom kvůli tomu, že to prý ukrutně bolí.) Tetování se stalo mou součástí, tak jako ruka nebo třeba plíce. Už jste slyšeli, že by se někdo ptal: Co budeš dělat s těma rukama, až budeš stará? 

O to důležitější je vybírat si tetování s pořádným rozmyslem, dbát na to, že bude vaší součástí i za 40 let, bude s vámi u moře, na plese v krásných šatech a půjde s vámi i do práce. Doporučuji nechat si dostatečný čas na rozmyšlenou a sžití se s myšlenkou pokérovaného já. Pár dnů nestačí. Dnes už naštěstí přestává mít tetování štempl vyvrhelství. A za několik desítek let doba ještě pokročí. A když se vás pak někdo zeptá, jak budete vypadat, až budete staří, můžete mu v klidu říct, že budete cool babičky. S kérkou na zádech a bábovkou na kuchyňském stole. 

Tagy: 
Související články