David Gránský: umělec, který má od 17 let jednu ženu, dřív mluvil víc anglicky než česky

Pexyny / Creative Commons / CC-BY-SA-4.0 / https://cs.wikipedia.org/wiki/CC_BY-SA
|
31. 07. 2023
|
Charismatický herec, zpěvák, moderátor a dabér, který vypadá jak Zac Efron zkřížený s Justinem Bieberem. To je David Gránský. Co jsme o něm zjistily?

David Gránský je bezpochyby fešák a navíc talentovaný. Ale pozor, všechny fanynky mají smůlu. David je totiž šťastně ženatý. Kde ho teď můžeš vidět a co chystá? Pojď se na jeho život podívat pěkně zblízka.

Kdy a kde se narodil

David se narodil 11. března 1992 (ve znamení Ryb) ve Znojmě.

Rodiče a sourozenci

Maminka tohohle sympaťáka je Bohdana Pšeničková a otec Jaroslav Gránský. David má dva bratry, staršího Jaroslava, který je realitní makléř, a o 12 let mladšího Tomáše (Tomas Sean Pšenička), který je taky zpěvák a herec.

Vzdělání

Davida bavilo herectví odmalička, takže nebylo překvapením, když se přihlásil na herectví na Pražskou konzervatoř. Přijímací zkoušky zvládl taky levou zadní, rovnou na poprvé.

Muzika

Širší divácké publikum Davida prvně zaznamenalo v roce 2008, kde se v hudební soutěži X Factor dostal až do finálových kol. V 6. kole ale vypadl, a tak se jeho sen stát se slavným zpěvákem začal rychle rozplývat. Ale i tak si můžeš poslechnout jeho krásný hlas například v písni Síla snů.

Filmy a seriály

První film, kde si David zahrál, bylo kriminální drama z roku 2011 Bastardi 2. Pak následovaly filmy Kameňák 4, Vánoční Kameňák, Špindl a česká filmová pohádka Čertoviny z roku 2017.

Co se týká seriálů, má za sebou David taky pěkně pestrý výčet rolí. Jeho herecká kariéra začala v roce 2012 v seriálu Vyprávěj. Následovala role v seriálu Gympl s (r)učením omezeným, Doktoři z počátků a Ohnivý kuře. V seriálu Modrý kód ztvárnil roli Matyáše Bojana a v seriálu ZOO postavu Alberta Poláka.

Pravidelně moderuje show Česko Slovensko má talent.

Divadlo

Pokud chceš vidět Davida na prknech a u toho se dobře pobavit, vyraz na hru Dámy vpřed!. Je to komedie lehce inspirovaná slavným filmem Někdo to rád horké. Parťáka mu tam dělá fantastický Patrik Děrgel.

Partnerka a děti

S manželkou Nikolou se znají od 12 let. Když bylo Davidovi 17 let, dali se dohromady, v roce 2019 měli veselku a v červnu 2022 se jim narodil syn Mateo. David Nikolu označuje za svoji kotvu, která má pod kontrolou i jeho diář. Jak sám řekl, on je tak trochu bohém.

Koníčky

Pokud má David volno, věnuje čas nejraději rodině, přátelům nebo dovolené. Podle jeho slov je společenský tvor a miluje lidi kolem sebe. Tudíž být sám se sebou moc neumí.

Kde žije

S rodinou žije v krásném domku za Prahou.

Co chystá

Fanoušky David asi příliš nepotěší. Rozhodl se totiž trošku zmírnit hereckou kariéru a věnovat se té nejdůležitější roli, a to roli táty.

Další zajímavosti

Dětství David strávil v Irsku, kde pracoval jeho nevlastní táta. Zvykl si tam natolik, že se dokonce trochu styděl za to, že pochází z Česka. Chodil tam do školy, měl tam první lásky a anglicky mluvil víc než česky. Díky tomu ale získal perfektní znalost angličtiny, která mu pomohla nejen při maturitě, ale následně i v dabingu a soutěži Tvoje tvář má známý hlas.

David Gránský nahý

Zcela nahý David Gránský se objevil ve filmu Špindl. Takže plán na večer je jasný, rozpeč si popcorn, udělej si pohodlí a sleduj. Čeká tě vtipná scéna, v níž bude nahý David prchat od své milenky oknem. Film od kritiků sice nesklidil příliš kladné hodnocení, ale která z nás by se ráda nepokochala?

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Autor článku: redakce

Související články