TOP 10: Nejlepší cukrárny v Brně. Tady se můžeš umlsat!

www.bigstockphoto.com
|
20. 09. 2017
|
Touláš se po Brně a najednou tě přepadne mlsná. Nevíš, kam bys před ní utekla. Zadrž. Proč bys utíkala? Jestli nemáš cukrovku, inspiruj se naším výčtem deseti nejlepších cukráren a běž si dát do trumpety!

Dortíky, sladké pečivo, kafíčko, čajíček… Cokoli, co tě napadne. V těchto cukrárnách uspokojíš touhy svých chuťových buněk na sto procent. Tak se na ně s námi podívej.

V Melounovém cukru

Jakkoli zní název podivně a někomu možná i poeticky, tady budeš stírat slinu už při pohledu na nabídku. Kromě dortíků a skvostných kousků nejrůznějších tvarů, velikostí a barev ti tu nabídnou taky dobrou kávu, čaj, horkou čokoládu, horké vinné speciality, domácí limonády, ovocné mošty a dokonce i nějaké ty slané specialitky… V příjemném prostředí moderní cukrárny spolehlivě zapomeneš na všechny svoje trable. Když se tedy trefíš do otevíračky (9.00-22.00 hod.) a vrhneš se přímo do centra Brna.


v_melounovem_cukru.png

Tady si můžeš dát snad cokoli, co tě napadne.
V Melounovém cukru si dáš sladké i slané, v nabídce jsou i mošty nebo domácí limonády. Super!

Cupcakekárna

Jestli si tvoje srdce získaly cupcakes nejrozmanitějších příchutí, pak v Brně zamiř do podniku s příznačným názvem Cupcakekárna. Dostaneš tady nejen lahodně chutnající cupcake, jaký si vybereš, ale taky dobrou kávu. Ještě k tomu přidáme příjemné posezení a dokonalost je na světě. Když si chceš vzít cupcake s sebou, dostaneš na něj stylovou krabičku. Lidi to tady prostě zbožňují!

cupcakekarna.png

Cupcakekárna překvapí. Vždycky mile.
Miluješ cupcakes? Pak nesmíš vynechat tenhle podnik!

Café Brussel

Famózní vafle, zákusky i panini, dobrá káva, čaj i jiné speciality, to je Café Brussel. Útulný interiér tě obejme, atmosféra zahřeje. Strávit tady chvilku nad mňamkou vážně stojí za to. Dech si vezme i seznam kávových specialit dlouhý jak Nil. Prostě super podnik!

brussel.png

Café Brussel oslní i celou plejádou kávových specialit.
Vafle, zákusky nebo panini pro ty, kteří znenadání dostanou chuť na slané. V Café Brussel je pohoda!

Cosmopolis Cafe

Sem se dá zajít ráno na snídani i během dne na nějaké to sladké hřešení. Vládne tu pohoda, a když člověk vidí zdejší nabídku, nejradši by snědl od všeho kousek. Kdyby to jenom trochu šlo. K tomu výborná káva nebo čaj a dokonalé hříšné posezení na Zelném trhu je na světě.

cosmopolis.jpg

K dalším oblíbeným cukrárnám patří Cosmopolis Cafe.
Na Zelném trhu můžeš zamířit do Cosmopolis Cafe. Neuděláš chybu.

Cukrárna Větrník

Tady dali stopku polotovarům a pečou podle receptů našich babiček. A pěkně s poctivým máslem, šlehačkou… Takže se to tu nedá přehánět, jestli máš už teď nějaké to kilčo navíc, ale rozhodně sem stojí za to jít a jednou si zamlsat. Dát si můžeš zákusek a k tomu nějaký nápoj, nebo si odsud můžeš odnést celý dort. Takový Míša nebo Balkánský dort prostě chceš! Interiér cukrárny není ničím zvláštní, ale ani neurazí.

vetrnik.jpg

Cukrárna Větrník nabízí spoustu poctivých lahůdek.
Ve Větrníku to dělají poctivě. Žádné polotovary. Mńam!

Aida

Aida má svou pobočku v Brně hned třikrát – a všude se dá sehnat lahodná italská káva, zákusky a dorty vlastní výroby, všechno v příjemném prostředí, které sice ničím příliš nevyniká, ale přesto ti v něm bude dobře. Často sem chodí i rodiny s dětmi, pro které jsou tyhle podniky přizpůsobeny, tak se připrav, že tu může být trošku rachot. Možná ti ale k blahu bude stačit třeba palačinka, zmrzka, koktejl, ovocná tříšť nebo některý z míchaných nápojů a svět kolem sebe najednou přestaneš vnímat.

aida.jpg

Aida hostí hlavně rodiny s dětmi.
Jestli ti nevadí, že se kolem tebe nejspíš budou motat děti, zajdi do Aidy.

Cukrárna a kavárna Smile

Bystrc nabízí Smile, cukrárnu a kavárnu, kde si můžeš dát sladké i slané lahůdky – dorty, zákusky, chlebíčky, raw dortíky, marcipánové dobroty. Když je teplo, natočí ti tu i lahodnou zmrzlinu a taky tě usadí na zahrádku – budeš-li chtít. Odsud snad nikdy neodejdeš zklamaná, jen ten interiér zase trochu vázne.   

smile.jpg

Slané i sladké dobroty nabízí Smile!
Chutě tu uspokojíš, ale interiér tě nejspíš moc nenadchne.

Sweet Club

Hodně místním i přespolním chutná taky ve Sweet Clubu. Webovky toho sice neslibují mnoho, zato když do cukrárny usedneš a poručíš, na co máš chuť, zjistíte, že zdání klame. Cukrárna funguje už od roku 1991, takže výjimečná být musí. Kromě toho se dočkala v letech 2004 a 2005 ocenění Nejlepší cukrárna v ČR, za tu ji prohlásil Cech cukrářů. Dát si tu můžeš zákusky a minizákusky, lidé si tu rádi objednávají i celé dorty k nejrůznějším příležitostem.

sweet_club.jpg

Tradice od roku 1991 je jedna z věcí, kterou se může brněnský Sweet Club pyšnit.
U téhle kavárny se nám nepodařilo získat pořádnou fotku interiéru. Ocenění z let 2004 a 2005 za Nejlepší cukrárnu v ČR jim to ale nevezme!

Cukrářství a perníkářství Pusinka

Tohle cukrářství je bezvadně alternativní. Jistě, cukr tady vedou, ale překvapily nás zákusky a dorty slazené místo cukru medem nebo sladidly, což ocení hlavně diabetici, kvůli nimž se cukráři rozhodli takhle experimentovat. Najdeš tu starou dobrou klasiku i kousky, které jsi možná ještě neochutnala. Tak do toho, sladké hřešení čeká!

pusinka.jpg

Tady si dají do trumpety i diabetici.
Kromě klasiky tu dostaneš i zákusky slazené medem nebo sladidly, což je bezva!

Cukrárna a kavárna Klokánek

K hodně vychvalovaným cukrárnám v Brně patří taky Klokánek. Kromě nejrůznějších zákusků si tu můžeš dát i palačinky, dobrou zmrzlinu nebo třeba jen jahody se šlehačkou. Bohužel tě ale nenalákají na webovky, protože je nemají. Spokojit se musíš s Facebookem, když se chceš předem seznámit. Na druhou stranu to nic nemění na tom, že tu můžeš svoje chutě na sladké ukojit. Lidé si tu chválí i obsluhu a dokonce můžeš dovnitř i se svým chlupatým čtyřnohým miláčkem, což považujeme za velké plus.

klokanek.jpg

Webovky nemají, ale jsou tu milí.
Milá obsluha, možnost vzít dovnitř zvíře a lahodné dobroty - to je Klokánek.
Související články