Jací jsou Kozorozi? Realističtí, ambiciózní, ale i vypočítaví

bigstockphoto.com
|
13. 03. 2020
|
Ke Kozorohům neodmyslitelně patří smysl pro realitu, cílevědomost i zodpovědnost. Kombinace těchto vlastností jim dovoluje zaslouženě postupovat po společenském žebříčku. Dokonce nezanedbávají ani rodinu. A jací ještě jsou?

Kozoroh je každý, kdo se narodil mezi 22. 12. a 20. 1. Planeta, která k tomu znamení náleží, je Saturn a živlem Kozorohů je země.

Spořádanost je jeho druhé jméno

Typický Kozoroh má pořádek jak ve svých materiálních statcích, tak ve svých vztazích. Ne že by mu to automaticky přinášelo spokojenost na všech frontách, ale ve všem se snaží udržovat řád. V tom je náročný i na sebe – sebekázeň k němu neodmyslitelně patří. Souvisí s tím i jeho smysl pro udržení se nohama na zemi. Kozorozi obvykle vidí svět a všechno, co k němu patří, naprosto realisticky. Umí sice snít, ale svoje sny striktně odděluje od toho, co je skutečné.

Bez ambicí by to nešlo

Kozorozi bývají cílevědomí, poflakování se není jejich styl. Rádi si stanovují cíle, kterých se pak snaží dosáhnout, a to pro svůj dobrý pocit, ale taky proto, aby je ostatní uznávali, i když si o to sami nechtějí přímo říkat. Dobře si uvědomují, že jsou věci, které je sice na jejich životní cestě napadají, ale které jim vůbec nepomůžou – proto se snaží si do svého života nepouštět zlobu, závist nebo pýchu.

bigstock-194473162.jpg

Kozorozi mají své cíle a za těmi si jdou.
bigstockphoto.com
Kozorozi dokážou stát nohama pevně na zemi.

Právě to, že chtějí v životě stále někam postupovat a že zároveň vědí, že stejná šance se nemusí víckrát opakovat, chytají se každé, která se zrovna objeví. Jedni tomu říkají vypočítavost, Kozorozi to nazývají rozumným životním přístupem.

Kozoroh nemluví, Kozoroh jedná

K čemu spousta prázdných slov a slibů? Kozorozi, zejména muži, jsou těmi pověstnými muži činu, kteří si jdou za tím, co si zamanuli. Stejně tak se chovají i k ženám – co jim slíbí, to splní. Co si myslí, že by měli zařídit, to zařídí. Rozhodně to ale neznamená, že by udělali všechno, co jim žena nakáže. Takhle většinou nefungují.

Baviči, o kterých toho nikdo moc neví

Baví vás na vánočním večírku kolega a směje se celá firma? Pak je to dost možná Kozoroh! Ten totiž může ve společnosti sice působit plaše, ale jakmile si získá pozornost ostatních, nebojí se pořádně rozproudit zábavu a je rád, když se díky němu lidé veselí.

A právě tímhle Kozorozi častou matou. Můžou totiž působit jako absolutně bezstarostní jedinci, ovšem pod všemi svými slupkami ukrývají svou podstatu, která se může diametrálně lišit od jakýchkoli představ.

Kdo se narodil v tomhle znamení? Třeba Elvis Presley, Orlando Bloom, Kate Moss, Annie Lenox, Anna K., Radim Fiala, Kamil Střihavka a další.

Jsi Kozoroh? Sedí na tebe charakteristika? Nebo máš zrozence tohohle znamení ve svém okolí a poznáváš ho? Dej nám vědět v diskuzi pod článkem!

Související články