Horoskop na rok 2024 – 2. díl: co čeká Váhy, Štíry, Střelce, Kozorohy, Vodnáře a Ryby?

Shutterstock
|
15. 12. 2023
|
Rok 2024 už je skoro na spadnutí. Je nejvyšší čas odhalit Vahám, Štírům, Střelcům, Kozorohům, Vodnářům a Rybám, co je v něm čeká!

Taky ti tenhle rok tak strašně utekl? Ať už byl dobrý, špatný, nebo třeba obojí, za rohem je další, tak se pojď podívat, jak na tom budeš s prací, penězi, se vztahy a zdravím. A že patříš mezi prvních šest znamení zvěrokruhu? V tom případě mrkni na horoskop na rok 2024 – 1. díl!

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy si budou často během roku 2024 připadat neschopně. Nutno podotknout, že to bude jen jejich pocit a neustálé podceňování. Začni si věřit. Na rozdíl od jiných máš opravdu na čem stavět, a to ať už jde o pracovní schopnosti, tak o osobnostní kvality. Potýkat se můžeš i se zastrašováním od okolí. Nenech si to líbit.

Vydej se občas na nějakou zajímavou akci, můžeš tam poznat nové lidi, kteří ti rozšíří obzory a nasměrují tě k úspěchu. Toho pak dosáhneš svou pověstnou pílí a pečlivostí. Bude to skvělé!

Práce a kariéra

V práci to nejspíš trochu zaskřípe, a to už od ledna. Táhnout se to pak může až do července, kdy buď odejdeš jinam, nebo dostanou vyhazovat tví neféroví kolegové. Ať tak, či onak, pro tebe to bude výhra, polepšíš si.

Horší bude, že o to, co ti během dřívějších let šlo tak nějak samo, se teď budeš muset víc přičinit. Problém to pro tebe nebude, jen si dovol víc pasivního i aktivního odpočinku, ať ti nedojdou síly už na jaře.

Finance

Hvězdy naznačují, že se ti bude dařit tam, kde máš finance s někým společné. Může se k tobě dostat dědictví, které ti náleží, ale taky hodnotný dárek nebo ti banka poskytne půjčku nebo hypotéku. Se zadlužováním buď ale hodně opatrná, vždycky je to risk. Zvaž, jestli to opravdu potřebuješ. Víc výkyvů v roce 2024 čekat nemusíš.

Láska a rodina

Během roku tě pravděpodobně čeká nejedna potyčka s nějakým mužem – partnerem, tatínkem, dědečkem, tchánem nebo rodinným přítelem. Dávej si pozor na jazyk, abys neřekla něco, čím bys ublížila. Litovala bys toho – ukáže se totiž, že dotyčnému křivdíš.

V lásce tě může potkat obří změna. Single Váhy najednou nebudou samy, ty v dlouhodobém vztahu čeká především upevnění. Jen zřídkakdy se budou zrozenci tohohle znamení v roce 2024 rozcházet. Dobře vědí, co je pro ně důležité. Ve druhé polovině roku ti pak do života vstoupí někdo, koho bys neměla nechat jen tak odejít.

Zdraví

Ačkoli nehrozí nic extra závažného, hvězdy doporučují důkladně docházet na preventivní prohlídky, ať už kamkoli! Včas odhalená potíž se totiž řeší daleko snáz, než když něco necháš kvůli strachu z doktorů „vyhnít“.

Během celého roku tvoje tělo ocení přísun vitamínu C a zinku – tahle kombinace na tvou imunitu zapůsobí naprosto blahodárně, a když nebudeš zapomínat, bacily si na tebe jen tak nepřijdou. Drž si v teple taky hlavu, zvlášť pokud jsi na ni citlivá a chlad ti způsobuje třeba nepříjemné migrény.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Zdá se, že během roku 2024 spoustě Štírů někdo vrazí dýku do zad. Je nanejvýš pravděpodobné, že svůj vztek budeš ventilovat ještě hodně dlouho, jak to u tebe bývá zvykem. Nakonec ti ale nezbyde nic jiného než se oklepat a jít dál. Dotyčný by měl ovšem vědět, že Štíři neumějí odpouštět, a tak už pro tebe v okamžiku odhalení podrazu prakticky přestal existovat.

Během druhé poloviny roku 2024 tě ale čekají i příjemná překvapení ve vztazích pracovních i osobních. Když ti nebude fajn, dokonale efektivně tě rozeberou a uklidní přátelé, kterých máš sice jen hrstku, zato vás váže skutečně hluboký a pevný cit. Svěřuj se jim, rádi tě vyslechnou a obejmou, a když to bude v jejich silách, tak i pomohou.

Práce a kariéra

Pokud jsi měla rok 2023 v oblasti práce turbulentní, můžeš se konečně těšit na zklidnění situace. Řešení se objeví zčistajasna, jak už jsi to párkrát zažila, a nakonec budeš muset zakázky ještě odmítat, protože máš taky jen jednu hlavu a dvě ruce.

Hvězdy napovídají, že když budeš dělat něco nad rámec svých povinností, šéf nebo klienti to rozhodně nepřehlédnou. Jednak si tím u nich uděláš očko a jednak se to podepíše i na výši odměn.

Finance

Ruku v ruce s tvou proaktivitou půjdou i finance. Situace, která pro tebe nebyla během roku 2023 kdovíjak přívětivá, se zlepší a ustálí.

Nebudeš se muset bát větších výkyvů, což se podnikatelek a OSVČ může týkat docela běžně. K penězům můžeš přijít i při prodeji majetku nebo během dědického řízení. Raději si ale díky nim vytvoř pořádně načechraný finanční polštář, ať se ti líp spí.

Láska a rodina

Zřejmě v dubnu tě ve vztazích čeká pořádný otřes. Co si budeme povídat, vykolejí tě to na poměrně dlouhou dobu a budeš to jen těžko vstřebávat. Nic jiného ti ale nezbyde. Vztahy pak přijdou na přetřes ještě během léta, tady ale není vyloučeno spíš navázání nového přátelství nebo toho, že k sobě najdete cestu s kolegou, se kterým jste se příliš nemuseli.

Po celý rok tě může občas potrápit pocit, že jsi na všechno sama. Nikdy tomu tak ale není. Tví přátelé jsou tu stále pro tebe, což dobře víš. Stejně tak máš rodinu, jejímž členům můžeš svěřit, co tě trápí, a to by bylo, aby se mezi nimi nenašel někdo, kdo by ti z problémů nepomohl ven, ať už radou, nebo třeba finanční injekcí.

Zdraví

Zvolni, nebo to odneseš na duši i na těle. Hvězdy varují před extrémním rizikem syndromu vyhoření, který by ti v kontextu dění nadcházejících měsíců fakt ani trochu nepomohl.

Nevsázej na to, že si jednou za rok vezmeš na měsíc volno. Dobíjej se pěkně každý den po troškách – s domácím mazlíčkem, na běžkách, na sjezdovkách, při plavání nebo třeba při meditaci. Ta by ti prospěla ze všeho nejvíc.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci budou v roce 2024 neustále plní energie. To, že ti to bude okolí závidět, je nad slunce jasné. Hlavně ale mysli na to, abys svou sílu vynakládala efektivním způsobem – určitě se zaměř na práci, ale taky na rodinné příslušníky (ať už partnera, děti, nebo třeba rodiče a prarodiče) a na své koníčky. Umíš dělat radost ostatním, nauč se dělat ji taky sobě!

Hned v začátku roku budeš mít chuť pustit se do něčeho nového a neotřelého. Nejlepší by bylo přibrat k sobě parťáka, kterému můžeš věřit. Ve dvou se to totiž lépe táhne, ať už jde o cokoli. V zimních měsících tě taky čeká jedno velké překvapení, ale hvězdy už neprozrazují, čeho se bude týkat.

Práce a kariéra

Rok 2024 bude u Střelců v oblasti práce a kariéry pohodový. Dost ses nadřela v uplynulých měsících a teď si konečně trochu odpočineš. Ne abys ale úplně zpohodlněla, všechno, co by ti uteklo, bys těžko doháněla a o pohodě by pak nemohla být ani zmínka.

Jaro může přinést drobné komplikace podnikatelům a OSVČ. Nejspíš nebudeš mít tolik práce, kolik by sis přála. Zkus to ale vzít sportovně – na chvíli se uskromni a užij si volný čas, který ti vznikne. Ocení ho kamarádka, partner i děti, které tvou přítomnost bezmezně zbožňují.

Finance

Na přelomu zimy a jara se můžeš potýkat s menším nedostatkem peněz, pokud jsi ale v předchozím roce šetřila, nevyvede tě to z míry. Rozhodně si bezhlavě neber půjčku na něco, co chceš, ale co nepotřebuješ. Zbytečně by sis přidělala starosti se splácením.

Zjisti, jak ušetřit v domácnosti, a řiď se tím. Situace se naštěstí zase v dobré obrátí a ty na sebe budeš moct být pyšná, jak jsi to pěkně ustála. Leckdo by se od tebe mohl učit!

Láska a rodina

Se Střelci budou v roce 2024 cloumat emoce takovým způsobem, až si bude okolí říkat, jestli nepotřebují pomoc odborníka. Sama z toho budeš rozpačitá. A pamatuj, že pokud budeš mít pocit, že na něco nestačíš, prostě si domluv terapii a zapracuj na sobě systematicky. Všechno, co s tebou bude mávat, bude mít původ v rodině, ve tvých předcích.

Dost se může obměnit i okruh tvých nejbližších přátel. S někým se možná odcizíš, ale někdo jiný se ti zase přiblíží. Stát se to může i s partnerem – pokud o váš vztah nepečujete, těžko spolu zestárnete.

Zdraví

Především v květnu a listopadu se budeš chtít zaměřit na shození nějakého toho kilogramu. Nepouštěj se do jednostranných diet, po nichž by se ti kila vrátila i s nějakým navíc. Radši se zaměř na vyváženou stravu, omezení sladkých a tučných jídel a pravidelný pohyb, který ti zrychlí metabolismus.

Nepodceňuj preventivní prohlídky, a pokud jsi dlouho nebyla u praktika, zajdi aspoň tam. Od věci není objednat se na oční a gynda by měla být samozřejmostí!

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi si rok 2024 náramně užijí! Dařit se jim bude ve většině věcí, do kterých se pustí. Vyloučen není převratný pracovní projekt, nový romantický vztah ani prospěšná změna vzhledu. Co si usmyslíš, to se ti s největší pravděpodobností povede. Nesmí jít ale o nic negativního, jako je například pomsta někomu, kdo ti v minulosti ublížil.

Hvězdy napovídají klidně se do všeho vrhat po hlavě. Budou nad tebou totiž držet stráž a nenechají tě padnout. Můžeš si konečně víc užívat a míň přemýšlet nad každým krokem, který uděláš. Bude to parádní jízda!

Práce a kariéra

Čeká tě spousta práce, ať už v zaměstnání, nebo ve tvém vlastním podnikání. Dobré nápady si rozhodně nenechávej pro sebe, ale dávej pozor, aby ti je nikdo neukradl. Pokud zatím nepodnikáš, ale máš promyšlený záměr, nastane ideální doba pro to, aby ses do téhle nové aktivity pustila.

Ve druhé polovině roku se nadřeš, to je jisté. Na druhou stranu pořád platí, že bez práce nejsou koláče. V prosinci pak můžeš (pěkně před Vánocemi) sklízet, co jsi zasela. A že bude na co se těšit! Svou pílí dokážeš vypiplat k životu něco, čemu nejspíš zatím nikdo moc nevěří.

Finance

S penězi to bude trošku jako na houpačce, ale žádná katastrofa se nestane. Neutrácej za zbytečnosti a vyhneš se nepříjemnostem i tehdy, když budeš řešit, jak vybrat vysavač, protože ten tvůj dosloužil (libovolně si doplň pračku, ledničku, televizi nebo jiný spotřebič).

Na finance si zkus mezi přáteli nestěžovat. Někteří z nich jsou na tom podstatně hůř než ty, ale tenhle problém u kávy nevytahují. Byla bys za nenasytného škrta, pro kterého peníze znamenají víc, než by měly.

Láska a rodina

V lásce se to u Kozorohů může posunout pěkně kupředu! Pokud seš si jistá, že je tvůj protějšek tím pravým partnerem do života, dej mu to najevo, ať ví, že s tebou může počítat. Klidně ho zkus – i jako Kočka – požádat o ruku!

Na druhou stranu – pokud cítíš, že to ve vztahu není ono a zřejmě se to nezlepší, zvolte radši rozchod, byť to bude oboustranně bolestivá záležitost. Zrozenci tohohle znamení budou mít totiž velkou šanci na nová setkání, která by mohla být do budoucna ohromně perspektivní.

Zdraví

Tělo nás občas upozorňuje na duševní trápení. Pokud trpíš nevysvětlitelnými problémy a lékaři ti nedokážou pomoct, načti si něco o psychosomatice a zajdi za vhodně zvoleným odborníkem.

Ke konci roku 2024 se snaž neprochladnout. Babské rady by nepomáhaly a táhlo by se to s tebou tak dlouho, až by tě to úplně otrávilo a bylo by to s tebou k nevydržení.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Máš poslední měsíce pocit, že se ti nic nedaří jako dřív, a to, co tě kdysi stálo minimum úsilí, tě teď neskutečně vyčerpává? Neklesej na mysli! Hvězdy naznačují, že už se to brzy zlomí. Během svátků si odpočiň, neúspěchy hoď za hlavu a do roku 2024 vykroč správnou nohou.

Celý rok 2024 se budeš dostávat do situací, kdy si budeš muset prosadit svou, abys byla spokojená. Dělej to taktně, ať nikomu neublížíš. Výsledek by ti za to jinak nestál.

Spousta Vodnářů taky bude chtít začít nějak aktivně pomáhat. Začneš chodit darovat krev nebo krevní plazmu, nebo spíš zajdeš občas na nákup postarší sousedce?

Práce a kariéra

V souvislosti s prací tě čeká nejedna cesta, školení nebo kurz. Nebraň se ničemu, rozšiřuj si obzory, bude se ti to hodit. Žádná vědomost není zbytečná. Není vyloučeno, že se už během první poloviny roku posuneš po kariérním žebříčku zase o něco výš. Když k tomu zapracuješ na něčem, co ti přináší radost a co tě naplňuje, nebudeš si mít absolutně na co stěžovat ani další roky.

Finance

Hodně budeš řešit půjčené peníze – buď ty, které jsi někomu půjčila a které se ti zatím nevrátily, nebo ty, které sama dlužíš. Můžeš získat vytouženou hypotéku nebo půjčku na rekonstrukci. Nezadlužuj se ale zbytečně. Ať už budeš podepisovat cokoli, dávej pozor, co v dokumentu stojí.

Je docela možné, že tě o finanční pomoc poprosí kamarádka. Ačkoli víš, že se na ni můžeš spolehnout, pro jistotu spolu sepište smlouvu. Na penězích ztroskotalo nejedno přátelství.

Láska a rodina

Byla to ve vztahu nuda a šeď? Teď se nebudeš stačit divit, co všechno zažiješ! Single Vodnáři hned zkraje roku narazí na někoho, po kom kdysi pokukovali, ale kdo nebyl k mání. Teď bude a vůbec to nebude vypadat marně!

Zadaní se zase budou snažit znovu a znovu zaujmout svého stávajícího partnera, aby mu nezevšedněli. Pamatuj, že základem vztahu je komunikace.

Zdraví

Během léta si dávej pozor na úpal a úžeh. Bude extra hrozit, že si ze sluníčka odneseš nejen krásné opálení, i tuhle nepříjemnost. Po zbytek roku se měj na pozoru, jak půjde o nadbytek soli ve stravě. Co takhle zkusit dietu bez soli? Prospěje ti z více důvodů!

Nezapomínej taky na dostatek spánku a pravidelný odpočinek. Jsi zvyklá dřít do úmoru, což tělo vydrží dlouho, ale nakonec vypoví službu ve chvíli, kdy to nejmíň čekáš a potřebuješ. Mysli na to.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby si první polovinu roku poplují na klidné hladině, s létem ale přijde nejedno překvapení, ba dokonce šok. Pravděpodobně přijdeš na něco, co mělo zůstat utajeno – jen se zatím neví, jestli půjde o partnerovu nevěru nebo třeba tajemství z minulosti vaší rodiny. Ve druhém zmíněném případě žádej rodiče o vysvětlení!

V roce 2024 budeš mít konečně víc času na svoje koníčky. Věnuj čas tomu, co tě nabíjí. Je jedno, jestli to bude četba, nebo třeba HIIT. Zásadní je, aby ses díky tomu cítila dobře a vyrovnaně, i když to budeš mít ve vztazích nebo práci zrovna náročnější.

Práce a kariéra

Případný smutek můžeš zahánět prací, dej ale pozor, abys to s ní nepřehnala. Místo toho se radši projdi na čerstvém vzduchu, přečti si bezva knížku nebo vyvenči pejska v útulku.

Šéf ti může ve druhé polovině roku trochu dýchat za krk. Možná svou práci děláš dobře, ale nesoustředíš se na detaily a nedotahuješ všechno do konce tak efektivně, jak bys měla. Nedávej mu příležitost k tomu, aby si tě pozval na kobereček nebo ti sebral „osobko“.

Finance

S penězi to sice po celý rok nebude kdovíjak slavné, spořivé Ryby si s tím ale poradí. Bídu s nouzí taky třít nebudeš a při šikovném finančním plánování tě nečekají žádné větší potíže. Hvězdy zdůrazňují, aby sis důkladně přečetla všechno, co se budeš chystat podepsat.

Možná tě čas od času napadne, jestli by sis neměla k práci přidat nějakou brigádu. Prober to ale s rodinou – možná bude lepší, když budeš víc času trávit s dětmi a partnerem, než abys naháněla peníze po všech čertech.

Láska a rodina

Single Ryby se v následujících měsících nebudou stačit divit. Po dlouhé době totiž narazí na někoho, kdo je opravdu zaujme, a to nejen vzhledem, ale především citelným klidem a rozvážností. Neodmítej pozvání na kávu, a když si troufneš, sama takové setkání navrhni.

Zadané Ryby budou mít často dojem, že se jejich vztah nikam neposouvá. Není nic jednoduššího než si o tom s drahou polovičkou promluvit a pak se podle toho zařídit.

Na jaře vás může trošku pozlobit starší člen rodiny, který má svou hlavu a nenechá si poradit, ale jakmile je zle, pláče vám na ramenou jednomu po druhém. Nelámej nad ním hůl a pomoz mu. Kdo ví, jací budeme my…

Zdraví

Během celého roku si dávej pozor na úrazy. Mohla bys k nějakému přijít úplně zbytečně a pak by sis ještě nadávala. Pokud pracuješ na počítači, pořiď si včas ergonomické pomůcky, abys nakonec nemusela řešit třeba syndrom karpálního tunelu.

Občas zvolni, nebo se dokonce úplně zastav, abys nepracovala nebo se nestarala o rodinu až do úplného vyčerpání. Děti a domácí práce se dřív nebo později musí střetnout, takže pokud už jsou dostatečně velké, zapoj je do chodu domácnosti, ať na to nejsi sama.

Autor článku: redakce

Použité zdroje:

  • vestirna.com/blog/horoskopy-na-2024.php
  • astrokarty.cz/horoskopy-na-rok-2024/
Související články