Jací jsou Štíři? Energičtí, loajální, ale i nevyzpytatelní

bigstockphoto.com
|
20. 11. 2020
|
O zrozencích ve znamení Štíra se toho říká spousta a nejvíc se ostatní strefují do jeho pověstného sexuálního drivu. To ale neznamená, že by Štíři šli jen po tělesné slasti. Naopak – jejich duše jsou tak hluboké jako žádné jiné. Co ještě o nich charakteristika říká?

Štír je každý, kdo se narodil mezi 24. říjnem a 22. listopadem. Jeho planetou je Pluto a živlem voda.

Slupka, kterou jen tak nepronikneš

Jestli někdo urputně brání vlastní citlivou duši a zranitelnost na pohled neproniknutelnou slupkou, jsou to právě zrozenci tohoto znamení. Dobře vědí, že odhalit svoje nitro se často nevyplácí, a tak často působí jako ledové královny (a ledoví králové), kteří jsou ovšem uvnitř nabití různorodými emocemi a vášněmi.

A co pověstný ocásek s jedem?

Další věc, která ke Štírům neodmyslitelně patří, je jejich ocásek. Štíři můžou být hodně podobní Rakům, ovšem ten ocásek jim nikdo neodpáře a právě jím se liší. Z něj dokážou pouštět jed na každého, kdo jim nebo jejich blízkým jakkoli ukřivdí. Jedno je jisté – Štíři jen stěží odpouštějí, často to nedokážou vůbec. Znepřátelit si Štíra může znamenat hodně nepříjemné chvilky.

Souvisí s tím i jejich nevyzpytatelnost. Co Štíra jednou rozlítí k nepříčetnosti, nad tím jindy mávne rukou. Těžko se v nich pak dá vyznat.

Sex na prvním místě? Spíš ne

Když se mluví o Štírech, hned dojde řeč i na sex, protože právě Štíři jsou prý nejvíc sexuálně nabití a na sexu jim hodně záleží. To sice může být pravda, ovšem tak nějak s mírou. Spousta z nich potřebuje ke štěstí sex s někým, koho doopravdy miluje. A že umí opravdu milovat...

Co Štír staví na první místo, to je svoboda. Být svobodný pro něj znamená nejvíc – ať už jde o to, že nechce sedět od devíti do pěti v kanceláři, nechce cestovat s organizovaným zájezdem nebo si nepřeje mít děti, protože by ho omezovaly.

bigstock-woman-relaxing-on-bridge-in-st-329145268.jpg

Štíři si zakládají na svobodě.
bigstockphoto.com
Štíři se obávají kroků, které by jim navždy změnily život. Třeba hypotéka nebo děti můžou být pro některé z nich noční můrou.

Záliba v pronikání do tajemství

Štíři dokážou být hodně temní. Hodně se zajímají o tajemství života a smrti, lákají je různorodé filozofie a myšlenkové směry. Nezřídka se taky vydávají do hlubin psychologie.

Když už jsme u těch tajemství – ta nejsou Štírům cizí, ani co se týče jich samotných. Jednak na sebe jen tak nevyzvoní všechno, jednak je až děsivé, jak mile dokážou působit ve společnosti a jakou vichřici jsou schopni způsobit doma.

Vyčkávají a jdou si za svým, ale nezkoušej je motivovat

Štíři bývají pracovití, poctiví, a jejich mety často nevypadají spíš jako způsoby žití než konkrétní cíle. Nesnáší odbytou práci. Bývají vytrvalí a jejich silná osobnost je občas dostane tam, kam by se sami od sebe ani neodvážili vydat. Zároveň na ně ale moc neplatí obvyklé motivační taktiky. Takové „zkus si to obhájit“ je odradí a v ten samý moment ztrácí chuť o cokoli, co mu bylo blízké, bojovat.

Obtěžuje je sice čekání na nedochvilného kamaráda, ale jinak (obecně) dokážou čekat dlouho – i roky – třeba na pravou lásku, když cítí, že musí přijít sama, nebo na splnění dávného snu.

Kdo se narodil v tomhle znamení? Třeba Bill Gates, Whoopi Goldberg, Julia Roberts, Jodie Foster, Daniel Landa, Petra Janů, Alice Bendová a další.

Jsi Štír nebo máš ve svém okolí nějakého Štíra? A sedí na tebe nebo na něj tahle charakteristika? Dej nám vědět v diskuzi pod článkem!

Související články