Jací jsou Raci? Zasnění, empatičtí, ale i náladoví

www.bigstockphoto.com
|
30. 01. 2020
|
Každý, kdo se narodí mezi 22. červnem a 22. červencem, je Rak. Ačkoli nejsou všichni Raci stejní, některé společné vlastnosti a vlohy mívají, stejně jako ostatní znamení zvěrokruhu. Co je výsadou Raků a na co si u nich dát pozor?

Planetou Raků je Měsíc a živlem voda. Ta je mimochodem symbolem nevědomí, které se u Raků pojí s častými změnami nálad, jež vyvěrají právě odsud. Raci jsou snílci, nechávají se unášet svými emocemi. Chvíli jsou radostní, chvíli je sžírá vztek a pak přijde na řadu snadno i smutek.

Citlivost, idealismus i analytičnost

Raci bývají velmi citliví a často staví na emocích. Mohou být idealističtí a nejeden z nich si vysní svůj vlastní svět. Zároveň jde ale o lidi, kterým není cizí logická analýza a argumentace. Raci bývají chápaví a empatičtí – navíc rádi pomáhají druhým, když je to potřeba. Když si někoho oblíbí, nebo dokonce zamilují, udělají pro něj všechno možné.

Rakovi se chce spousta lidí svěřovat. On sám to ale příliš neopětuje a do svého soukromí nebo intimní zóny si pustí jen málokoho.

Introverze je druhé jméno Raků. Energii potřebnou k životu čerpají především o samotě, ale na druhou stranu rádi pobudou v dobré společnosti. Jen se po nich nesmí chtít, aby celou společnost bavili a byli středem pozornosti.

bigstock-thoughtful-mature-woman-sittin-259489600.jpg

Znamení Raka má svůj čas mezi 22. červnem a 22. červencem.
Raci se do ničeho nepouštějí po hlavě. Radši o všem nejdřív pořádně popřemýšlí.

Nestagnují, ale nad vším přemýšlejí

Právě ta zmíněná analýza provází Raky především v situacích, kdy je potřeba se v nějaké záležitosti rozhodnout. Od Raka nikdy nečekej, že by se do něčeho pouštěl po hlavě bez předchozího dumání nad tím, jaké to bude, co mu to dá a co mu to případně vezme. V dnešní době jde ale bohužel dost o čas a Rakům může spousta příležitostí uniknout jen proto, že se nedokážou rozhodnout rychleji nebo jednat spontánně.

Rakovi záleží na financích a domově

Pro Raka je hodně důležitý domov, místo, kam se bude rád vracet. V jeho domově mu musí být stoprocentně dobře. Zároveň hodně spoléhá na moc peněz. Myslí na zadní kolečka a na všechny myslitelné pohromy, které by se mohly stát a ohrozit jeho životní standard. Jen zřídkakdy se proto stane, že by byl skutečně na mizině.

Kdo se narodil v tomhle znamení? Třeba Tom Cruise, Lionel Messi, princezna Diana, Pamela Anderson, Jiří Macháček, Tereza Pergnerová, Taťána Vilhelmová a další.

Znáš nějakého Raka, nebo jím dokonce sama jsi? Dej nám vědět do diskuze pod článkem, jestli charakteristika sedí a v čem se případně lišíš!

Související články