Jací jsou Střelci? Přímí, štědří, ale i tvrdošíjní

bigstockphoto.com
|
06. 03. 2020
|
Střelci jsou prostě střelci. Takhle přímé a upřímné lidi v žádném jiném znamení nenajdete. Pro jejich upřímnost se občas jejich okolí zlobí. Střelci ale nechtějí urážet – jen reflektují pravdu i za cenu ztráty obliby. A jací ještě jsou?

Střelec je každý, kdo se narodil mezi 23. 11. a 21. 12. Jeho živlem je oheň a jeho planetou je Pluto.

Vytrvalost? Ne, radši risk

Když má Střelec na něco vytrvale čekat, radši si najde jiný bod zájmu nebo začne řešit situaci po svém – obvykle riskantně a s nejistým výsledkem. Aspoň má ale pocit, že se věci hýbou a on je má svým způsobem pod kontrolou. V tomhle jsou pravděpodobně naprostým opakem zrozenců ve znamení Vah, které vyčkávají a vyčkávají a doufají, že v době jejich vyčkávání za ně rozhodne někdo jiný.

Věční idealisté, kteří milují svou svobodu

Střelci neustále sní o tom, jak se posouvat výš, jak získat to, po čem touží. Jsou to sice idealisté, ale zároveň dokážou stát nohama na zemi a přemýšlet o tom, jak dosáhnout svých cílů. Jejich okolí mnohdy dlouho netuší, co mají Střelci v plánu – svěřují se totiž, až když vědí, že uspějí.

bigstock-dishonest-caucasian-businessma-225768826.jpg

Střelec rád riskuje a se svými plány se svěřuje, až když ví, že má naději na úspěch.
bigstockphoto.com
Jestli Střelci něco nesnáší, pak je to lež, faleš a přetvářka.

Jediné, co nejsou pro svůj postup v životě obětovat, je svoboda. Je těžké „dokopat“ je k velkým závazkům, jako je třeba svatba, dítě nebo hypotéka. Možná na to ve slabé chvilce kývnou, ale pak jsou nešťastní.

U žen je to mnohem méně tolerované než u mužů. Zkostnatělá společenská pravidla ale nejsou určující pro život v moderní době. Například mít děti vůbec není povinnost. Kdo nepochopí Střelcovo stanovisko, tohle nebo jakékoli jiné, případně ho nebude respektovat, se zlou se potáže.

Co na srdci, to na jazyku

Střelci nejsou zrovna mistři taktu. Obvykle se nesnaží někoho urazit, a když říkají nepříjemné věci, bývá to pravda bez příkras. I když to nemusí být příjemné, můžeš si být jistá, že Střelec je k tobě upřímný. A s tím už se pak dá různými způsoby pracovat. Střelci nesnášejí lži, a když mu někdo zalže, je pravděpodobné, že u něj skončil.

Vzhůru do nebezpečí

O Střelcích se říká, že nejdřív střílí a pak se teprve ptají. Musíme nesouhlasit. Zrozenci tohoto znamení jsou většinou odvážní, nebojí se riskovat a rádi se pouštějí do bojů s nejistým výsledkem. Je to jejich životní styl. Bohužel si na to špatně zvyká jejich okolí.

Kdo se narodil v tomhle znamení? Třeba Brad Pitt, Ben Stiller, Britney Spears, Libor Bouček, Aneta Langerová, Roman Šebrle, Marek Eben a další.

Jsi Střelec nebo máš nějakého ve svém okolí? A sedí charakteristika? Dej nám vědět v diskuzi pod článkem!

Související články