Jaké jsou Váhy? Jemné, altruistické, ale i nerozhodné

bigstockphoto.com
|
18. 02. 2020
|
Narodila ses mezi 23. zářím a 23. říjnem? Pak ses narodila ve znamení Váhy. Hvězdy ti daly do vínku spoustu věcí, které daly do vínku i jiným lidem narozeným v tomhle období. Jak se tedy lidé ve Vahách dají charakterizovat?

Ne všechny Váhy jsou stejné, ale můžou si být hodně podobné. Jejich planetou je podle astrologie Venuše a živlem vzduch.

Váhy by nejradši měly absolutně všechno v harmonii. Nedivíme se jim. Váhy pro to ale na rozdíl od jiných znamení dokážou spoustu udělat. Nejradši by urovnaly všechny svoje záležitosti a životní karamboly, ale i karamboly svých blízkých i lidí žijících na druhém konci světa. Snaha „vyvážit“ svět ale neznamená, že by samy Váhy žily v harmonii. Často tráví svůj pozemský čas právě tou snahou o vyrovnání všeho.

Jemní intelektuálové s citem pro kompromis

Váhy bývají obecně jemnější lidé, kteří vyhledávají klid a nemají rádi spory. Bývají spravedliví, čestní a vždycky se snaží najít kompromis, jenž by uspokojil všechny dotčené strany. Váhy mívají rády hudbu a umění, dokážou se nadchnout pro věc, ale taky můžou být až nepříjemně pasivní. Zvlášť ve vztahu to pak může být na obtíž.

bigstock-162970817.jpg

Váhy jsou velmi analytičtí lidé.
bigstockphoto.com
Když se mají Váhy nějak rozhodnout, je to boj.

Nerozhodnost je jejich druhé jméno

O Vahách se říká, že se jen těžko rozhodují a stále váhají. A je tomu opravdu tak. Rozhodování je u Vah zdlouhavý a složitý proces, během kterého přichází na přetřes všech pro a proti. Když to jde, přenechá Váha rozhodnutí na někom jiném a pak se radši přizpůsobí. I zdánlivě banální situace může být pro Váhu stresující – například když si má vybrat stůl v kavárně.

Plánovači a taktici

Váhy jsou velmi analytické a snaží se všechno promyslet na několik kroků dopředu. Nezřídka jsou to právě ony, které nakonec říkají „já jsem ti to říkal/a“. Na všechny svoje analytické postupy ale potřebují dost času. Jakmile se dostanou pod tlak, značně znervózní a svůj boj klidně i vzdají. Soutěživost v nich skutečně nedřímá a obvyklé motivační taktiky je spíš demotivují, než aby je nabudily k výkonům.

Já až na druhém (nebo posledním) místě

Váhám nedělají problémy ústupky. Ustoupí ve spoustě případů, hlavně aby byl klid. Někdy ale ustupují tolik, až vlastně samy nejsou spokojené, čímž si otevírají prostor pro vznik frustrací.

Kdo se narodil v tomhle znamení? Třeba Sting, Will Smith, Eminem, Catherine Zeta-Jones, Kate Winslet, Ivana Chýlková, Ondřej Sokol, Veronika Žilková a další.

Narodila ses v tomhle znamení nebo máš v blízkém okolí nějakou Váhu? Sedí na tebe nebo na něj charakteristika? Dej nám vědět do diskuze pod článkem!

Související články