Pohled do světa swingers: osvoboď svou smyslnost a objev nové rozměry intimity

Shutterstock
|
24. 05. 2023
|
Swingers party si asi hodně lidí představí jako nezřízený grupáč, kde se spouští každý s každým. Opak je ale pravdou, swingers podléhá přísným pravidlům!

V dnešním moderním světě se otevřené diskuse o sexuálních tématech stávají stále běžnějšími. Jedním z takových témat je i životní styl swingers, který je založený na dobrovolné a vzájemné výměně sexuálních partnerů mezi páry nebo jednotlivci.

Swingers není grupáč!

Hlavním principem swingers je komunikace, respekt a souhlas všech zúčastněných stran. Nemusíš se proto bát, že by na tebe po vstupu na swingers party naskákalo pět cizích lidí a začalo ti provádět věci, které jsi nikomu nedovolila. Své partnery si pečlivě vybíráš, a pokud se ti někdo nelíbí, zdvořilým odmítnutím ho rozhodně neurazíš.

Za dobrodružstvím do swingers klubu

Swingers kluby nabízejí bezpečné prostředí, kde si můžeš vychutnat vzrušení ze sdílení intimity s dalšími zvědavci. Sexuální účast rozhodně není povinná, můžeš si zalézt na bar, který je od prostorů vyhrazených pro intimní sbližování oddělený. Až se trochu osmělíš, je jen na tobě, jestli se zapojíš „pouze“ do orálního nebo do plnohodnotného sexuálního styku s jinými partnery.

Pravidla swingers klubu

Je důležité si uvědomit, že swingers kluby mají přísná pravidla týkající se souhlasu a respektu vůči ostatním. Ne znamená ne, bez výhrad. Jestli si chceš s partnerem užívat sama a zbytek klubu mít jenom jako kulisu, budeš mít zbytek klubu jako kulisu.

Do většiny klubů je vstup povolený pouze párům nebo single ženám, single muži mají prostě smůlu! Výměnou za vstupné dostaneš k dispozici různé hygienické potřeby, sprchy, občerstvení i doprovodný program. A samozřejmě prostěradlo nebo ručník, ve kterém se budeš po klubu procházet.

shutterstock_593619191.jpg

Swingers klub může být příjemný podnik, stačí jen vědět, jak to v něm chodí.
Shutterstock
Swingers? To může být praktika, která báječně oživí tvůj sexuální život. A klidně i tvého partnera.

Swingers: výhody a nevýhody

Mezi jasné výhody swingers patří objevování nových sexuálních zážitků a otevřenosti. Pro některé páry může být swingers způsobem, jak posílit důvěru, komunikaci a vzájemné porozumění. Výhodou je i sociální interakce, protože swingers komunita nabízí možnost seznámit se s novými lidmi, kteří sdílejí podobné zájmy a hodnoty.

K nevýhodám pak řadíme emoční výzvy a žárlivost, pokud s partnerem nedokážete bezchybně komunikovat nebo máte problémy s důvěrou. Je taky potřeba neustále myslet na kondomy; jakákoli sexuální aktivita s více partnery přináší vyšší riziko sexuálně přenosných infekcí, důkladná ochrana je proto nezbytná.

Co tě ale může od swingers party držet nejvíc, je představa, že tam narazíš na „souseda ze třetího“. I to se může stát. Když na party zahlédneš známou tvář, pozdrav a jdi si dál po svém. Nemáš se za co stydět, oba jste přece přišli za stejným účelem, a tím není sedět celý večer útrpně v koutě a užírat se hanbou.

Věděla jsi, že..?

  • Podle průzkumu z roku 2020 provedeného v USA se přibližně 4 % dospělých osob účastnilo nějaké formy swingers aktivit.
  • Existuje stoupající trend mezi mladšími generacemi, které projevují otevřenost vůči swingers životnímu stylu.
  • Většina swingerů je buď v dlouhodobém vztahu, nebo v manželství.

Je důležité mít na paměti, že swingers není pro každého a vyžaduje pečlivou komunikaci a vzájemnou podporu. Pokud jste však s partnerem zvědaví a otevření novým sexuálním zážitkům, svět swingers vám může nabídnout nezapomenutelné dobrodružství.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3

Autor článku: redakce

Související články