Sex ve třech: všechno, co bys měla vědět, než se do něj pustíš

Bigstockphoto
|
10. 11. 2023
|
Láká tě sex ve třech? Určitě nejsi sama. Téhle myšlence se určitě aspoň jednou za život nikdo neubrání. Je ale dobré vědět, s čím počítat.

Je to s kocourkem po letech v posteli už trošku nuda a pomalu vám docházejí i nápady na aktivity s erotickými hračkami, nebo jsi prostě jen lehce divočejší povahy a ráda experimentuješ? Sex ve třech je pro mnohé vrcholem sexuálního života a není divu. Je to zážitek, na který se nezapomíná. Abys na něj ale vzpomínala v dobrém, měla bys vědět, co všechno se může dít.

Hlavně sladit představy

Jestli chceš jít do trojky s celým párem, ke kterému tě nic neváže, žádný problém. Pokud ale chceš vyzkoušet trojku se svým partnerem, možná bude trošku složitější domluvit se na tom, kdo vás doplní – bude to muž, nebo žena? Pánové mají logicky radši variantu se dvěma ženami, ale jsou i tací, kteří se o tebe aspoň na zkoušku podělí s dalším samcem.

Jakékoli praktiky, jako líbání, orální, vaginální nebo anální styk a další můžeš mít s oběma dalšími osobami nebo jenom s jednou. Případně si můžete třetího přizvat jen na to, aby se na vás díval (nebo se bude dívat partner, případně ty). To už taky záleží jen na vaší domluvě. Jako u všech praktik, i tady platí, že je povoleno všechno, co nikomu dalšímu nevadí a neubližuje.

bigstock-couple-having-sex-151995575.jpg

Sex ve třech je mnoho lidí vrcholem sexuálního života.
Bigstockphoto
Otázkou zůstává, jak vybrat třetího, který vám oběma "sedne".

S tímhle bys měla počítat

A teď už k tomu, co se může stát, když se rozhodneš (nebo se s partnerem rozhodnete) pro sex ve třech.

  • Můžeš se začít stydět nebo se bude stydět tvůj partner. Může to být trapné. Důležité je překonat to. Může pomoct třeba sklenka vína na uvolnění.
  • Může se projevit žárlivost. Z tvojí strany, ze strany tvého partnera. Pokud se přidáš ty k nějaké dvojici, může to žárlivost někoho z nich. Pořádně si to rozmysli, pokud do toho jdeš se svým miláčkem – vztahu to sice může náramně prospět, ale nemusí. Záleží na tom, jak si to urovnáte.
  • Můžeš si to úplně rozmyslet. Taky to bude trapné, ale nenuť se do ničeho, na co se aktuálně necítíš. Pokud nejsou zbylí dva totální blbci, pochopí to.

Po sexu ve třech touží spíš starší

Možná je to neuvěřitelné, ale i sex ve třech se dočkal průzkumu. Provedla ho Ashley Thompsonová, ředitelka Sexuality and Relationship Science Lab. Vzala si tehdy dvě skupiny – v jedné činil věkový průměr 21 let a ve druhé to bylo o 10 let víc. Zatímco v první zmíněné skupině zažilo sex ve třech jen 10 %, v té druhé šlo o 34 %. Důvod je prostý – zatímco dvacátníci jsou v rauši ze sexu samotného, třicátníci už toho víc zažili a potřebují objevovat víc nového.

Z výzkumu vyplynulo i to, že si trojku užívají víc lesbičky a gayové. Zatímco zkušenost v heterosexuální skupině s ním mělo jen 21 %, v homosexuální skupině šlo o 43 %.  

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Autor článku: redakce

Související články