Jací jsou Býci? Pracovití, zodpovědní, ale roztěkaní

www.bigstockphoto.com
|
15. 01. 2020
|
Co o nás dokáže říct znamení zvěrokruhu, ve kterém se narodíme? Nedokáže nás popsat do detailu, ale zrozenci jednotlivých znamení často mívají stejné nebo podobné klady, zápory nebo přístup k životu. My si tentokrát posvítíme na Býky.

Býci se rodí mezi 21. dubnem a 20. květnem. Jeho planetou je podle astrologie Venuše a jeho živlem je země.

Tvrdohlavost na prvním místě

Tohle už jim nikdo neodpáře. Když si Býci něco usmyslí, prostě si za tím jdou. A jakmile mu někdo naznačí, že jsou tvrdohlaví, většinou odvětí, že jsou přece jenom trpěliví. Přesvědčit ale zarputilého Býka, že něco dělá nebo se o něco snaží zbytečně, to je nad lidské síly. Může to být ale samozřejmě i k dobru.

Skutečně bývají hodně trpěliví a taky tolerantní. Spoustu toho ustojí a nad věcmi mávnou rukou. Než jim přeteče onen pověstný pohár trpělivosti. Pak je zle. Trpělivost a umírněnost jde stranou především v případě, že se jich něco hodně dotkne a srazí to jejich čest. Pak nastává pořádné rodeo.

Možná máš pravdu. Ale ne na veřejnosti

Býci si mnohdy myslí, že mají patent na rozum. Když se ho pokusíš upozornit na to, že v něčem nemá pravdu, možná to nějak skousne. Nesmí se to ale stát na veřejnosti. V takové situaci se bude cítit zahnaný do kouta a pak to bude taky pořádná jízda. Dokonce ani skákat Býkovi před lidmi do řeči bys neměla. Ponese to hodně nelibě.

bigstock-221900203.jpg

Býk rád tráví čas sám.
Býci jsou rádi venku. A o samotě.

Prahnou po zahradě a milují přírodu

Býci jednoduše touží po domě se zahradou, na které by mohli v klidu trávit volný čas. Pokud mu osud nedopřeje tohle, nýbrž byt, balkón si určitě osází květináči a při každé možné příležitosti zmizí ven. Na procházku si klidně vyjdou, ať je 30 stupňů ve stínu, padají trakaře nebo mrzne, až praští.

Takoví nervózní samotáři

Býci jsou ve své podstatě introverti. Jednak rádi tráví čas o samotě, jednak nemívají moc přátel. Spíš se obklopí několika věrnými lidmi dobrých mravů, se kterými si vystačí. Velká společnost není jeho šálek kávy a být středem pozornosti pak tuplem ne.

Zároveň se vůbec nebojíme říci, že jde o dost nervózní znamení. Býčí roztěkanost může být někdy až nepochopitelná. Na druhou stranu, když se do něčeho pustí, věnují se tomu stoprocentně.

Nesmíme zapomenout na to, že i přes svou roztěkanost obvykle stojí nohama pevně na zemi. K financím přistupuje velmi zodpovědně, není rozhazovačný a radši si vytvoří pořádně velký finanční polštář pro všechny případy. Stejně tak zodpovědně bere svou práci, ať už si vybere jakoukoli.

Kdo se narodil v tomhle znamení? Třeba Al Pacino, Andre Agassi, Penelope Cruz, Uma Thurman, Petr Hapka, Lenka Vlasáková, Jan Čenský a další.

Související články