Jaké jsou Panny? Pečlivé, trpělivé, ale nejisté

bigstockphoto.com
|
10. 02. 2020
|
Každý, kdo se narodil mezi 23. srpnem a 22. zářím, se narodil ve znamení Panny. Všechny Panny rozhodně nejsou stejné, ale jistých podobností mezi nimi si můžeme všimnout. Pojďme se tedy tentokrát zaměřit na ně a zjistit, jaké jsou!

Planeta tohoto znamení je Merkur, jde o znamení zemské a živlem je tady země.

Panny často vypadají naprosto vyrovnaně. Působí tak, jako by hravě vyřešily každý problém, který se kdy naskytl a naskytne, s ledovým klidem. Uvnitř je ale často hlodá známé „co by kdyby“, ať už jde o závažné věci, nebo o maličkosti, jako jestli je dost jídla k nedělnímu obědu.

Puntičkářství často ku prospěchu věci

Panny bývají puntičkářské, což ovšem nemůžeme jednoznačně odsuzovat. Pořádný úklid by totiž ocenil každý. Stejně tak poctivě uvařené jídlo (protlak místo kečupu, parmezán místo „eidamu třicítky“ a pravá svíčková místo prapodivné napodobeniny) nebo odvedené pracovní povinnosti. Pak už jde jen o to, jestli vyžadují stejný přístup i od ostatních – v tom totiž může být kámen úrazu v nejrůznějších vztazích, ať už přátelských, partnerských nebo pracovních.

Zrozenci tohoto znamení bývají hodně pracovití a tuší, že jim nic nespadne samo do klína. Umí se opřít do všeho, co si usmyslí. Milují organizovanost a řád a s nimi spojenou harmonii. Chaos není nic pro ně, ten bytostně nesnášejí!

bigstock-senior-woman-cooking-salad-in-256985776.jpg

Panna nikdy nedá na náhražky.
bigstockphoto.com
Panny mají rády poctivé věci. Třeba poctivé jídlo!

Drží si svou úroveň

Jen málokdo z Pannen vysedává ve čtvrté cenové a v ušmudlané ložnici za nevkusnými závěsy sleduje německé porno z osmdesátek. Chceme tím říct, že ať už je Panna z kterékoli společenské vrstvy, pravděpodobně v ní bude nad ostatními vynikat. Někdy pro ni ovšem může být ten pohled kolem trochu deprimující.

Emoce zůstávají uvnitř…

Pánové i dámy narozené v Panně mají spoustu pocitů, o kterých ale jen zřídkakdy mluví. Raději si je nechávají pro sebe, a teprve když je toho na ně moc, svěří se s nimi. Stejně tak jsou plni snů a ideálů, i když se drží nohama na zemi a vědí, že pro jejich splnění je potřeba pořádně zamakat. Panny mívají problém s vyjádřením lásky a náklonnosti, proto často slova mění za činy. A trpělivosti? Té mívají na rozdávání!

…a peníze v peněžence

Panny nejsou rozhazovačné a rozhazovačné lidi přímo nesnáší! Všechno, co si osoby narozené v tomto znamení pořídí, musí kvalitou odpovídat ceně, jinak o tom ani neuvažují. Mají rádi hezké a kvalitní věci, ale taky se umí uskromnit a střádat peníze na uskutečnění větších snů a dosažení vyšších cílů.

Kdo se narodil v tomhle znamení? Třeba Hugh Grant, Stephen King, Pink, Cameron Diaz, Michal Hrůza, Hana Zagorová, Tereza Maxová a další.

Jsi Panna nebo máš ve svém okolí někoho, kdo se v tomto znamení narodil? Sedí na něj tahle charakteristika? Dej nám vědět do diskuze pod článkem!

Související články