Horoskop na únor 2024: Raci se budou hádat, Kozorozi odhalí manipulátora

Shutterstock
|
26. 01. 2024
|
Druhý měsíc roku 2024 je za rohem, takže je nejvyšší čas zjistit, co na tebe hvězdy chystají a na co by ses měla připravit. Protože kdo je připraven, není překvapen!

Zatímco Berani odstartovali rok 2024 dost problematicky, a to hlavně v práci, Býci všechny kolem sebe nabíjeli pozitivní energií. Spousta Blíženců se v lednu nevyhnula rozchodu. Pokud se to týká právě tebe, nezoufej!

Raci odolávali pokušení rozhazovat peníze za zbytečnosti, Lvi zářili v práci a nešetřili s milostnými schůzkami. Panny se zase trochu posunuly, především v tom, aby dokázaly ocenit sebe samotné.

Váhy trávily čas radši o samotě a nabíraly síly, které jim už od podzimu chybí. Štíři se potýkali s nepříjemnými pocity ohledně vlastní kariéry, Střelci zase nejspíš obíhali pracovní pohovory.

Hodně Kozorohů v lednu 2024 rozjelo nový projekt, ať už v zaměstnání, tak v podnikání. Vodnáři bohužel hojně řešili spíš lékaře než radosti života a Ryby se pustily do plánování ohledně svého bydlení.

Beran (21. 3. – 21. 4.)

Berani by se v únoru 2024 neměli vyhýbat společenským událostem a setkáním s přáteli a známými. Při takové příležitosti totiž můžou poznat někoho, kdo je správným směrem „pošťouchne“. Takovou změnu v životě potřebují, i když si to třeba zatím ani sami nechtějí přiznat.

Úplněk, který proběhne 24. února, ukončí něco nepříjemného, co se vleče už delší dobu. Může to být setrvávání na nevyhovující pracovní pozici i role, ve které prostě nechceš být. Konečně budeš mít sílu na to, aby řekla ne, když ti něco fakt bude proti srsti. A tak to má být, gratulujeme!

Na co si dát pozor: Jakkoli obdivuhodné je umění asertivity, drž se pravidla, že všechno se dá vykomunikovat slušně. Poslat šéfa v návalu vzteku k šípku by bylo těžce neprofesionální.

Býk (22. 4. – 21. 5.)

Býci jsou stále neutuchající psychickou podporou svému okolí, v únoru ale sami budou potřebovat dobít baterky. Neboj se, tví nejbližší si váží toho, co pro ně děláš, a tak pro ně bude automatické ti vyhovět ve všem, co si budeš přát. Stačí jen tužbu vyslovit, protože nikdo (nejspíš) neumí číst myšlenky.

Už nějakou dobu pokukuješ po sympatickém protějšku a hvězdy ti budou na začátku měsíce přát. Kolem 7. února dostaneš skvělou příležitost, jak se k němu dostat blíž. Nezačni si ho ale hned nárokovat, mohl by ti utéct dřív, než stihneš vstřebat, jak jsi uspěla. Pečuj o vztah hned od začátku, zachovej klid i při rozbouřených emocích a všechno bude v pořádku.

Na co si dát pozor: O víkendu setrvávej se svými nejbližší. Jejich společnost se postará o tvou dobrou náladu a ty zase začneš hýřit optimismem.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci budou hned zkraje měsíce řešit otázku vzdělávání. Chceš se přihlásit ke studiu nebo tě zaujal nějaký kurz? Nepochybuj o sobě a pusť se do toho. Posune tě to směrem, kterým se chceš dál ubírat. A je úplně jedno, jestli jsi krátce po maturitě, nebo máš za sebou 15 let praxe.

Od 13. února se můžou dít věci, které ti naznačí, co všechno se má v budoucnu ve tvém životě měnit. Nejspíš jim nejdřív nebudeš věnovat tolik pozornosti, ale jakmile se začnou kupit, všechno ti do sebe bude zapadat. Ničeho se neboj a nevzpouzej se – všechno stejně nakonec bude, jak být má. Jsi sice svého štěstí strůjcem, ale ne všechno dokážeš ovlivnit.

Na co si dát pozor: Potrápit tě může nachlazení. Předejdi mu poctivým vrstvením oblečení a přísunem vitamínu C se zinkem.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci si dlouho libovali v přísunu peněz a v luxusu, ve který finance přeměňovali. S únorem 2024 ale přijde prozření a ty se zaměříš na důležitější věci, především na své zdraví a zdraví svého partnera. Možná bude stačit poladit životosprávu a všechno zase poběží jako na drátkách. Rozhodně tím nic nezkazíš.

Ke konci ledna hrozí spor se sourozencem. Schyluje se k němu už delší dobu a teď už nejspíš vygraduje. Neber to ale tragicky, pročistí se vzduch a zase k sobě najdete cestu. Drobnější potyčky tě můžou potkat i ve vztahu k vlastním dětem. Snad se to nesejde všechno najednou.

Na co si dát pozor: Líbí se ti někdo, kdo má doma svůj protějšek? Dej od něj ruce pryč, byl by z toho jen srdcebol, ze kterého by ses dlouho vzpamatovávala.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Single Lvi budou dál energicky randit, stejně jako v lednu. Ti zadaní to tak veselé mít nebudou. Hrozí totiž každodenní neshody s protějškem. A co je nejhorší? Bude to kvůli úplným hloupostem, které se nakupí, až přerostou v hádku. Zkus se zamyslet nad tím, co partnera může vytáčet, a změň to. Třeba to, jak vymačkáváš zubní pastu.

O moc růžovější to v únoru 2024 nebude ani v práci, kde budeš pořád pod tlakem. Úkolů bude hodně, šéf na tebe bude spoléhat, ale ty už se začneš cítit přetížená. V takovém případě to řekni hned a neodkládej to. Všechno ostatní by pak mohl odložit tvůj syndrom vyhoření.

Na co si dát pozor: Nevíš, jak začít den, abys za chvíli nebyla polomrtvá? Máme pro tebe 5 tipů na zdravou a dobrou snídani, která tě zasytí.

Panna (23. 8. – 23. 9.)

Jakkoli hrozně ses cítila v posledních měsících, teď už máš konečně pocit, že je všechno na dobré cestě. Nutno podotknout, že návrat duševní pohody sis statečně vybojovala sama, což je pro zasvěcenou část tvého okolí naprosto obdivuhodné. Obdivovat by ses ale měla hlavně ty sama.

Kolem úplňku, který se odehraje 24. února, si znovu dávej pozor na psychiku. Můžou s tebou cloumat emoce i u záležitosti, nad kterou bys jindy jen mávla rukou. Naštěstí to nebude trvat dlouho a tvé okolí bude mít pro takové výkyvy pochopení.

Únor pro tebe bude náročný, i co se fyzického zdraví týče. Hrozí infekce, horečky a taky zbytečné úrazy z nepozornosti, jako jsou popáleniny.

Na co si dát pozor: Než něco kolem úplňku řekneš, radši napočítej do deseti. Jinak bys svých slov mohla později litovat. Tak moc s tebou budou emoce házet.

Váhy (24. 9. – 23. 10.)

Single Váhy budou mít během února extra velkou šanci na to, aby potkali protějšek, který pro ně bude do budoucna velice perspektivní. Budou totiž zářit, věřit si a oplývat pořádnou dávkou šarmu. Energii vnesou i zadané Váhy do stávajících partnerských vztahů i do těch s dětmi, rodiči a dalšími blízkými osobami.

Pár dní před úplňkem a taky po něm (dojde k němu 24. února) najednou ale zatouží po samotě, po čase a příležitosti k sebereflexi. Může se vynořit psychický problém z minulosti, který dlouho dřímal hluboko uvnitř. Možná bude stačit zbavit se v životě něčeho, co už nefunguje a nepřináší radost, ať už je to činnost, nebo člověk. A když to stačit nebude, neváhej se objednat třeba na online terapii.

Na co si dát pozor: Workoholismus ještě vážně nikomu neprospěl. Mysli na to, až zase bude dělat práci za kolegy, nebo si ji dokonce tahat domů na víkend.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíry čeká už v první polovině měsíce překvapivá zpráva, která bude nejspíš souviset s bydlením nebo budováním vlastní finanční stability. Záležitosti, které se týkají domova, budou z naprosté většiny velice příznivé, takže se můžeš jen a jen těšit.

Ke konci měsíce se můžeš potýkat s pracovními starostmi. Někdo z tvých oblíbených kolegů pravděpodobně odejde, nebo se dokonce ty sama rozhodneš změnit místo a pracovní kolektiv. Bude ti chvíli trvat, než si na nové věci zvykneš, ale nakonec ti to prospěje.  

Na co si dát pozor: Neboj se změn, budou pro tebe prospěšné, i když se to na první pohled nebude zdát.

Střelec (23. 11. – 22. 12.)

Střelci budou během února nesmírně aktivní v komunikaci. Neustále budeš něco zařizovat, nutno ale říct, že všechno půjde jako po másle a ani na úřadech nehrozí nějaký delší „zásek“ ve smyslu lhůt a rychlosti úředníků. Předmětem může být majetek, nemovitost nebo větší obnos peněz. Zároveň bude ve hře taky studium a vzdělávání, buď samostatné, nebo v rámci instituce.

Pokud jsi single, nezdráhej se při kterékoli příležitosti jít ven s přáteli. Jejich prostřednictvím se můžeš seznámit se zajímavou osobou, a dokonce ji dokážeš zaujmout! Zadaní zrozenci tohohle znamení by si pro změnu měli dávat pozor na flirt, který by jejich protějšek nesl dost těžce a bylo by z toho zbytečné mrzení.

Na co si dát pozor: Nevkládej energii do nikoho, kdo o to nestojí. Když je někdo v průšvihu a tvoji pomoc nepřijímá, nesnaž se ho přesvědčit, že by měl.

Kozoroh (23. 12. – 20. 1.)

V únoru nastane ten pravý čas požádat o zvýšení mzdy nebo navýšení sazby, pokud podnikáš. Šéf i klienti za tvojí prací vidí velké výsledky a nebojí se ti svěřit projekty, takže je na čase, aby ti to dali „hmatatelně“ najevo. Se změnou kariéry si to ještě rozmysli, jestli jsi o ní uvažovala. Mohla bys dospět ke zbrklému závěru.

Během měsíce můžeš narazit na sympatickou osobu, která tě hned zaujme. Jeho šarm a smysl pro humor tě na první dobrou odzbrojí, nejspíš ale nedojde ani na první schůzku, protože se o něm něco dozvíš nebo to vyplyne právě hned na prvním rande. Za okouzlujícím bavičem se totiž dost možná skrývá manipulátor, se kterým není radno si začínat.

Na co si dát pozor: Zima je období exotického ovoce, tak z něj čerpej vitamíny, ale pomalu a opatrně. Často bývá agresivním alergenem.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Období Vodnáře je tu. Pro zrozence tohohle znamení to neznamená nic jiného než nové začátky, k nimž může dojít ve všech myslitelných oblastech. Budeš mít zase chuť tvořit, pouštět se do nových aktivit a projektů. Spoustu z nich čeká osudová změna. Nebraň se jí, stejně ji nedokážeš jakkoli ovlivnit.

Od 13. února budeš naprosto vyčnívat mezi kolegy. Budeš se snažit přijít s neotřelým nápadem nebo vychytávkou, která vaši práci posune na úplně jinou úroveň. Otázka je, jak tomu budou nakloněni ostatní a co tomu řekne váš nadřízený. Nenech se ale jen tak odbýt, tvoje návrhy vůbec nebudou od věci!

Na co si dát pozor: Konfliktům v rodině se teď nejspíš nevyhneš. Snaž se při nich aspoň krotit emoce, ať nepřiléváš olej do ohně.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Pořád přemýšlíš, jak ušetřit, kde se dá? To je dobře. S financemi to bohužel nebude nijak valné ani během února. Možná by to vyřešila aspoň nějaká jednorázová brigáda. Hvězdy napovídají, že během jara se situace zlepší, tak nezoufej, uskromni se a vydrž.

Nepodceňuj zimní období a do hromadné dopravy a na nákupy si klidně ber ochranu úst. Teď víc než kdy jindy by si na tebe mohla došlápnout viróza, která by tě nepustila z postele třeba týden. A to, že by nestačily babské rady nebo poctivý vývar, riskovat nechceš.

Na co si dát pozor: Když ti nebude dobře, nech o sebe pečovat druhé, ale jejich ochoty nezneužívej.

Použité zdroje:

  • astrokarty.cz/horoskopy-na-unor-2024/
  • astrohled.cz/horoskopy/horoskop-na-tento-mesic/?utm_source=Astrohled&utm_medium=hlavnimenu&utm_campaign=horoskopy-mesicni
Související články