Horoskop na červen 2024: Raci budou přecitlivělí, Vodnáři budou skrývat trápení

Shutterstock
|
29. 05. 2024
|
Šestý měsíc roku 2024 je na spadnutí. Spousta z nás se těší na léto, pro všechna znamení ale nebude probíhat úplně v zábavném duchu.

Berani v květnu sklidili plody svého úsilí a spoustě Býků přetekl pohár trpělivosti s někým, kdo už je hodně dlouho štval. Blíženci přišli na to, že nemusí všechno zvládat sami a že mají kamarády, kteří jim rádi pomůžou. Raci řešili stereotypy ve vztazích a Lvi si užívali čas strávený s rodinou. Panny se po nemoci zase rozhýbaly.

Váhy něco v květnu hodně překvapilo – nejvíc ovšem to, že se stalo něco, na co se nedokázaly připravit. Spousta Štírů přišla na to, že jejich duševní pohoda byla spíš iluze a příjemný výkyv než stabilní stav. Střelci se konečně dali na zdravý životní styl a dost Kozorohů mohlo rozjet nový projekt. Vodnáři řešili hlavně své vlastní bydlení a Ryby si musely poradit s konfliktem mezi blízkými.

Jak na tom budou všechna znamení zvěrokruhu v červnu 2024?

Beran (21. 3. – 21. 4.)

Berani budou chtít během června vyrazit aspoň na malý výlet nebo prodloužený víkend, když ne přímo na dovolenou. V práci toho totiž mají nad hlavu, ale pomoc žádná a východisko už vůbec ne. Pokud se nemůžeš ze zaměstnání jen tak „vypařit“, začni dovolenou aspoň plánovat. I to pomáhá a příjemně tě to rozptýlí.

Spousta Beranů možná opráší starou kytaru nebo tenisovou raketu. Návrat k dávným koníčkům může být duševně osvěžující, tak to rozhodně nepovažuj za ztrátu času. Koneckonců to může být efektivní nástroj v boji proti stresu, který se v chronické podobě snadno překlopí v syndrom vyhoření.

Na co si dát pozor: Nejistota a únava se může projevit úzkostí a nevrlostí vůči těm nejbližším. Řekni jim, co tě trápí. I kdyby ti nedokázali pomoct, aspoň tě vyslechnou.

Býk (22. 4. – 21. 5.)

Býci to v červnu nebudou mít úplně jednoduché. Výhodou spousty z nich je ale jejich odolnost a vytrvalost. Jakmile si něco usmyslíš, jdeš si za tím. To ti může po celý měsíc být ku prospěchu, na druhou stranu bys ale měla vědět, kdy je lepší dát od něčeho ruce pryč, zvlášť když je ti to ke škodě. Může jít o práci, nevděčné rodinné příslušníky i partnerský vztah.

Během celého měsíce budeš mít hned několik příležitostí znovu si uvědomit, že většinu věcí v životě bereme jako samozřejmost, ale ony si zaslouží naši plnou pozornost. Co takhle zkusit trénink všímavosti? Náramně by ti prospěl!

Na co si dát pozor: Pokud máte v rodině problémy se štítnou žlázou, nepodceňuj vyšetření. Už na začátku měsíce by tě mohla pěkně potrápit.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci se budou chtít v červnu hlavně učit nové věci nebo se zdokonalovat v tom, v čem už se docela orientují. Je úplně jedno, jestli to bude v pracovní rovině, nebo půjde o koníčky.

Single Blíženci si tenhle měsíc budou užívat svobody na maximum, ti zadaní zase zažehnou novou jiskřičku ve stávajícím vztahu. Občas stačí partnera mile překvapit maličkostí a hned je to doma veselejší. Pokud máte děti, poproste příbuzné o hlídání a naplánujte si víkend sami pro sebe.

Na co si dát pozor: Nesvěřuj se s těmi nejniternějšími pocity člověku, u kterého si nejsi stoprocentně jistá, že to s tebou myslí dobře a nepoužije tvou „zpověď“ proti tobě.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Rakům budou v červnu 2024 hvězdy přát snad ve všech oblastech, nejvíc ale v lásce. Single zrozenci tohohle znamení budou ve společnosti přímo zářit a nebudou mít o nápadníky a nápadnice nouzi. Proto dobře vybírej a neslevuj příliš ze svých požadavků, ať už se s někým vydáš jen na kávu, nebo na cestu životem

Na druhou stranu ale budeš nejspíš trošku přecitlivělá a budeš se cítit zranitelnější než obvykle. Zase to přejde. Nech se opečovávat, a pokud jsi doma nebo v pracovním týmu tím největším tahounem ty, nech se protentokrát ujišťovat od jiných. A od partnera si vyžádej trochu toho hýčkání. Rád ti vyjde vstříc, jen si o to musíš říct!

Na co si dát pozor: V červnu v žádném případě nepřistupuj na kamarádství s výhodami. Budeš na to příliš citlivá a mohla by sis odnést pořádné šrámy na duši.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi budou v červnu 2024 horké hlavy. Nikomu to neprospěje, ani tobě samotné, ve spoustě situací se ale nedokážeš ovládnout a budeš chrlit oheň, výčitky a možná i nadávky. Navíc si budeš brát osobně to, co bys jindy vypustila druhým uchem ven. Tahle šílená kombinace tě bohužel bude provázet celým měsícem a pořádně tě vyčerpá.

Co by ti ale mohlo pomoct, to je sport. Začít můžeš chůzí, ale klidně zařaď taky indiánský běh, jízdu na kole nebo v teplém počasí paddleboarding. Možností, jak se odreagovat a na chvíli zapomenout na starosti všedních dní, je přece ohromná spousta. Stačí si vybrat!

Na co si dát pozor: Jestli máš dojem, že tvůj současný vztah už nemá smysl, ukonči trápení. Čím dřív to uděláš, tím dřív budete oba zase v pohodě.

Panna (23. 8. – 23. 9.)

Spousta zrozenců tohohle znamení si nejspíš hned na začátku měsíce střihne kratší dovolenou, na které se jim povede dobít baterky víc, než by očekávali. A to je skvělé! Jakmile se vrátíš, budeš mít elánu na rozdávání a hlavu plnou optimistických myšlenek. Ani doma ale nezapomínej na relax. Co takhle zajít si někdy třeba na brunch?

Někdo z tvých blízkých na tom ale tak dobře nebude, a tak se může stát, že si k tobě přijde pro radu nebo se bude chtít aspoň svěřit. Už jen nasloucháním mu opravdu pomůžeš, tak ho neodbývej. Tenhle tvůj dobrý skutek nebude karmou jen tak zapomenut!

Na co si dát pozor: Hvězdy varují před nedostatečnou pozorností při manipulaci s nástroji, jako jsou třeba nože. Dávej při vaření pozor, ať si zbytečně neznepříjemníš život.

Váhy (24. 9. – 23. 10.)

Váhy jako by poslední dobou potřebovaly neustálé ujišťování od jiných, že to, co dělají, dělají dobře. Tahle potřeba a nejistota ohledně sebe samotných je bude sžírat i v červnu 2024. Nebude to tak ale napořád, tak se neboj říct si ještě o pomoc kolegům, přátelům, partnerovi i příbuzným. Oplatíš jim stejnou mincí, hned jak to půjde.

Jestli jsi něco dlouho odkládala, počítej s tím, že v červnu se ti to vrátí jako bumerang. Jako bonus přibydou i další starosti. Rozhodně ale neklesej na mysli, poradíš si s nimi. Akorát to bude náročnější, než kdybys problémy řešila průběžně a včas. Příště už budeš vědět.

Na co si dát pozor: To, že jsi teď nerozhodná a pomalejší, tě dokáže vykolejit. Nebuď na sebe tak přísná. Jsi taky jenom člověk!

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři budou v červnu 2024 nejspíš nadměrně přecitlivělí. Pokud patříš ke zrozencům tohohle znamení, připrav se na to, že tě nejspíš všechno rozhodí nebo dojme. Půjde o docela náročný měsíc, který ale bude důležitý pro tvé další životní směřování.

Pravidelně se věnuj meditaci, zkus aspoň jógu pro začátečníky, každý den vyrážej do přírody a vrať se konečně k pravidelnému čtení, na které ti poslední měsíce (nebo roky!) nezbýval čas. To všechno sníží riziko, že při nějaké té příležitosti propadneš totální hysterii a pak depresi nebo úzkostem.

Na co si dát pozor: Nepouštěj se do zbytečných hádek a nedělej unáhlená rozhodnutí. Hrozí, že bys jich v budoucnu opravdu hořce litovala.

Střelec (23. 11. – 22. 12.)

Střelci v červnu 2024 procitnou z letargie, která už jim samotným začínala lézt na nervy. Budou se cítit jako znovuzrození, především po psychické stránce. Je docela možné, že ti do života přijde člověk, který pro tebe bude mít v budoucnu velký význam, ať už půjde o vztah, přátelství, nebo práci. Mysli na to a nikoho neodháněj. Tohle setkání bude mít svůj důvod!

Za hezkých červnových dnů vyrážej do přírody, ohromně ti to prospěje. A jakmile bude ošklivo, pusť se do úklidu domácnosti. Přetřiď věci a vyházej všechno nepotřebné. Uvidíš, že ti to udělá i dobře na duši.

Na co si dát pozor: Dej si pozor na možné stupňující se pálení očí. Nemusí to být nic vážného, zároveň ale není vhodné tenhle problém podceňovat.

Kozoroh (23. 12. – 20. 1.)

Kozorozi budou v červnu 2024 neskutečně úspěšní v lásce! Neboj se vydat se na večeři s někým sympatickým, je tu velká šance na navázání dlouhodobého stabilního vztahu. I tak si ale svůj protějšek nejdřív trošku proklepni – u známých, na internetu, kdekoli. Však on to udělá taky!

Během celého měsíce budeš v očích ostatních mistr komunikace. Nevyhýbej se společenským akcím, které tě aspoň trošku lákají. Může jít třeba o sraz bývalých spolužáků nebo první lekci jógy. Budeš jednoduše okouzlující, tak toho využij, dokud ti hvězdy přejí!

Na co si dát pozor: Dej si pozor na finanční vydání. Půjčka by nebyla tím nejlepším řešením akutního nedostatku. Radši se na chvíli uskromni.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři se sice budou tvářit, že jsou v pohodě a absolutně nad věcí, humorem ale budou maskovat vnitřní nejistotu, ba dokonce trápení. I tak ale budeš mít sílu jít s elegancí sobě vlastní dál. Podpoří tě každý, komu jen se svěříš. Už během druhé poloviny měsíce se to změní a z tebe bude konečně zase poměrně bezstarostná osůbka, která si spontánně užívá života.

Během června budeš mít tendenci měnit svou image nebo zkrášlovat domácnost. Co takhle konečně zkusit balayage? Tenhle trend by tě neuvěřitelně „rozsvítil“ a není nic lepšího, než když se sama pro sebe cítíš být krásná.

Na co si dát pozor: Kroť svoje touhy utrácet peníze víc než obvykle. Už zanedlouho by se ti to mohlo pěkně vymstít a šlo by o lekci, na kterou bys vzpomínala sakra nerada.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Na Ryby čeká během června 2024 nejedna změna. Ne vždycky to bude k lepšímu, ty se ale se vším, co k tobě přijde, vypořádáš. Všechno, co se děje, má totiž svůj důvod. Je proto lepší se nebránit – co nemůžeš ovlivnit, kvůli tomu se zbytečně netrap. Zadělala by sis akorát na psychické problémy.

Abys nezapomněla, že život nejsou jen starosti, zkus během měsíce něco nového a pěkně akčního. Může jít jenom o vytažení inline bruslí ze skříně po několika letech, ale třeba i o adrenalinový zážitek typu seskok padákem. Po takovém zážitku si budeš připadat jako znovuzrozená. Jen si najdi to, co tě opravdu povzbudí na těle i na duši.

Na co si dát pozor: Při dobrodružství, na která se vypravíš, si dej pozor na drobná poranění. Nic horšího nejspíš tenhle měsíc nehrozí.

Jsi na červen připravená, nebo bys nejradši ještě trošku přibrzdila květen? Přejeme ti do dalšího měsíce, ať se ti daří, jak jen to bude možné!

Autor článku: redakce

Použité zdroje:

  • astrohoroskop.cz/
  • almanac.com/content/monthly-horoscope-june
  • astrologyking.com/june-2024-horoscope/
Související články