Horoskop na prosinec 2023: Berani na svátky zmizí, Kozorozi se dozví tajemství

Shutterstock
|
29. 11. 2023
|
Poslední měsíc roku 2023 je za dveřmi, a tak je nejvyšší čas podívat se, co přinese jednotlivým znamením zvěrokruhu. Pojď to zjistit!

Beran (21. 3. – 21. 4.)

Novoluní, které se na nás chystá 13. prosince, Beranům možná nesmírně uleví. Pravděpodobně se totiž vyřeší důležitá záležitost ohledně bydlení nebo majetku. Zároveň pokud potřebuješ půjčku nebo hypotéku, finanční instituce ti vyhoví. Celkově půjde o aktivně strávený měsíc plný povinností a zařizování. Nebude se ale dít nic, co by tě zásadně rozhodilo.

Pokud budeš mít šanci ve druhé polovině měsíce odcestovat, neváhej ani na chvilku. Na Vánoce v kruhu rodinném letos vůbec nejspíš nemáš myšlenky a k relaxaci mysli ti pomůže klidně i krátká cesta. Rozhodně máš právo do ničeho se nenutit a svátky strávit klidně někde pod palmami nebo na sjezdovkách.

Na co si dát pozor: Vyhni se půjčkám, pokud nejsou opravdu nezbytné. Každá půjčka s sebou nese riziko, protože i do příštího měsíce se může stát cokoli.

Býk (22. 4. – 21. 5.)

Býkům dá zabrat hlavně úplněk, který se chystá na 27. prosinec. Bude to období, kdy se ke spoustě zrozenců tohohle znamení dostane nečekaná zpráva, která pěkně rozjitří emoce. Zklidni se a s reakcí si dej načas, ať situaci jen nezhoršíš. Stejně se záležitost potáhne až do ledna, tak není třeba spěchat.

Vánoce si ale užiješ tak, jak to máš ráda. Podaří se ti vybalancovat odpočinek a návštěvy příbuzenstva se sportem, který tě tolik nabíjí. Potkáš se i s těmi členy rodiny, s nimiž běžně nemáš příležitost se potkat, což tě potěší.

Na co si dát pozor: Nejednoho Býka nejspíš čeká mrzutost přímo u vánočního stromečku. Z nepovedených dárků si nic nedělej, příště víc mluv o svých přáních.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

To, co Blíženci nestihnou začít do novoluní 13. prosince, už by do ledna neměli nerozdělávat. Neměla bys z toho dobrý pocit ani úspěch, jen by se komplikoval začátek, ať už by šlo o cokoli. Hlavně se nenech uvrtat do ničeho, do čeho se ti samotné nechce. A ne, ani pro pocit, že jsi někomu vyhověla nebo udělala radost.

Během druhé poloviny měsíce se budeš věnovat svým blízkým, kteří to skutečně ocení. Naplánujte společně, jak strávíte svátky, sestavte si seznam pohádek, které zhlédnete, a vymyslete si taky výlet, ať se protáhnete na čerstvém vzduchu. Bude to paráda!

Na co si dát pozor: Nauč se říkat ne. Pomalu a jistě se totiž měníš v people pleasera, což tě může zanedlouho úplně zničit!

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Novoroční předsevzetí? Na to se letos vykašli a zbav se zlozvyku, který tebe samotnou obtěžuje, ještě před přelomem roku. Na Silvestra už můžeš být hrdá na svoje pokroky, ať už půjde o míň vykouřených cigaret, nebo častější meditace. Ostatní ti budou jen závidět!

Před úplňkem, který se odehraje 27. prosince, ti nebude úplně do zpěvu. Vánoce se nejspíš nepovedou, jak sis vysnila. Jakmile na další návštěvu nebudeš mít náladu, prostě ji radši odpískej, než aby došlo k nepříjemnostem. Budeš nabroušená jako břitva a pro ostré slovo opravdu nepůjdeš daleko.

Na co si dát pozor: Dny před úplňkem budou pro Raky emocionálně náročné. Nenech se ale vším rozhodit, a když tě někdo naštve, napočítej do deseti, než mu odpovíš. Jen tak můžeš zabránit smršti.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi budou hlavně do novoluní 13. prosince hodně plodné období. Dařit se jim bude v práci, začnou nový projekt s velkým potenciálem nebo se jim povede zplodit potomka! Tady se každopádně odehraje něco, co ti na delší dobu změní život.

Ve druhé polovině měsíce a obzvlášť ve sváteční době si dávej pozor na úrazy a nehody. Nemusí jít nutně o kapra a jeho kosti ve tvém krku, ale třeba o uklouznutí, pád nebo menší nehodu v silničním provozu kvůli nepříznivým podmínkám.

Na co si dát pozor: S úplným koncem roku se nenech stáhnout do splínů. Bude to k tomu svádět v rámci rekapitulace uplynulého roku, letos to ale s bilancováním fakt nepřeháněj, nebo se z toho budeš dostávat ještě 14 dní.

Panna (23. 8. – 23. 9.)

Karamboly posledních měsíců, především ty zdravotní, postupně necháváš za sebou a otřepáváš se z nich. Na konci prosince už budeš zase o pořádný kus dál a Nový rok přivítáš poměrně optimisticky. Kolem novoluní 13. prosince nedělej žádná zásadní rozhodnutí, později bys jich nejspíš litovala.

O Vánocích a mezi svátky přivítáš jen pár návštěv, zato těch úplně nejbližších. A tak je to správně. Nic nepřeháněj, nepřepínej síly a radši s partnerem udělejte pohodu. Jak se bude blížit Nový rok, zatoužíš po nějaké změně v domácnosti – možná to bude kus nábytku, možná rozsáhlá rekonstrukce. Nech si to ale pro jistotu ještě pořádně projít hlavou, ať se neunáhlíš.

Na co si dát pozor: Panny možná požádá o pomoc některá žena z rodiny – může to být mamka, babička i mladší sestra. Vyslechni ji, ale nestrhej se proto, abys jí vyhověla.

Váhy (24. 9. – 23. 10.)

Váhy budou v první polovině měsíce řešit, kam by zmizely. Láká je zimní dovolená v exotických krajinách, ale klidně by braly i prodloužený wellness víkend v klidném koutku Česka. Jisté je, že až to vymyslíš, povede se ti pro to nadchnout i partnera nebo kamarádku a sama rozhodně neodcestuješ.

Ve druhé polovině měsíce už s tebou nebudou tolik šít všichni čerti, naopak. Zklidníš se a hodně se zaměříš na vztahy kolem sebe. Není vyloučeno, že šetrným zásahem vylepšíš rodinné poměry. Jen musíš našlapovat po špičkách, abys místo rovnováhy nenastolila totální chaos.

Na co si dát pozor: Všimla sis, že je prosinec? Vyměň slabou bundu za zimní a neriskuj nachlazení nebo zánět průdušek.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři mají kolem 4. prosince nevídanou šanci potkat někoho, kdo jim pomotá hlavu. A co víc – bude to vzájemné! Půjde o perspektivního partnera, ale jeden háček to přece jen bude mít. Na ten už si ale musíš počkat a záleží nakonec jen na tobě, jestli ho překonáš, nebo dáš radši ruce pryč.

Druhá polovina prosince bude pro zrozence tohohle znamení hodně náročná a nakonec budou rádi, když si den před Vánocemi doma lehnou na gauč a shon nechají za dveřmi. Prošla sis náročným obdobím, které okolo 27. prosince naštěstí skončí.

Na co si dát pozor: Úplněk, který proběhne právě 27. prosince, pro tebe bude nejspíš emočně hodně náročný. Nenech se během sváteční atmosféry uvrhnout do deprese. Jakmile ti bude něco vadit, prostě odejdi a šetři se!

Střelec (23. 11. – 22. 12.)

Střelci si s sebou už nějaký čas táhnou problém, kterého se bohužel nezbaví ani před Vánocemi, ale až v první polovině ledna. Může jít o nevyřešený spor, zdravotní potíž nebo podezření, že k tobě tvoje drahá polovička není tak úplně upřímná. Během svátků to neřeš, v lednu k tomu budeš mnohem lepší příležitost.

V práci to bude během prosince dost dřít a tobě to půjde na nervy. Jakmile něco neběží, jak by mělo, těžko se s tím vypořádáváš. Nezadělávej ale kvůli tomu na hádku, nakonec bys z ní rozhodně nevyšla jako vítěz. Situace se zase zlepší, jen teď nic nevyhrocuj.

Na co si dát pozor: Pokud nemáš peněz na rozdávání, nepřeháněj to s předvánočními nákupy. Luxusní dary potěší jen na chvíli a jídlo vám taky nemusí lézt ušima.

Kozoroh (23. 12. – 20. 1.)

S novoluním, které proběhne 13. prosince, se k tobě dostane něco, co ti dosud bylo utajeno. Informace, kterou se dozvíš, tě docela zasáhne a zpočátku nebudeš vědět, jak s ní naložit. Pravděpodobně půjde o někoho z rodiny a věř, že nad tím budeš ještě dlouho dumat.

O něco stabilněji a líp se budeš cítit v práci, kde se vám s kolegy podaří před svátky doladit projekt, abyste ho mohli uzavřít nebo po Novém roce podle návrhu rozjet. Tučná odměna od šéfa tě nejspíš nemine.

Na co si dát pozor: Na vánočním večírku by to Kozorozi neměli přehánět s alkoholem. Tentokrát by byla kocovina fakt zlá.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři se během první poloviny měsíce dostanou do společnosti, do které se dlouho dostat chtěli. Nutno podotknout, že mají velké šance na to, aby ji okouzlili a krásně do ní zapadli. Jako zrozenec tohohle znamení budeš během celého měsíce zářit a rozdávat úsměvy. Jen počítej s tím, že se ti do života může přimotat někdo z minulosti, koho už jsi nikdy střetnout nechtěla.

V práci tě čeká nemilé loučení s oblíbeným kolegou nebo to naopak budeš ty, kdo se bude loučit s týmem. Změna ale zákonitě čas od času potká každého a nikde není psáno, že spolu už nikdy nepůjdete na kávu nebo víno.

Na co si dát pozor: Snaž se být zodpovědný a pečlivý, ale ne helikoptérový rodič. Byly by z toho v budoucnu jen potíže!

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby pocítí neobvyklý příval energie. Možná je to tím, že se konečně rozhodly skoncovat s předvánočním shonem a začínají si advent užívat v klidu. Bude skvělé, když se i dál nenecháš tlačit někam, kde rozhodně nechceš být. Nemusíš bláznit kvůli dárkům, pohoštění a úklidu. Hlavně buď v pohodě.

Hvězdy radí, aby sis včas udělala pořádek v tom, co ti není jasné – půjde hlavně o vztahy. Ty pevné vydrží, ale taky se můžeš v prosinci s někým naprosto fatálně nepohodnout. Upřímnost sice bolí, i tak ji ale vyžaduj a zbav se toxického přátelství, které tě nejspíš táhne k zemi jako kámen.

Na co si dát pozor: Při manipulaci s ostrými nástroji buď extra obezřetná. Nehoda se stane dřív, než řekneš „jauvajs“.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Autor článku: redakce

Související články