Jak být sexy a zároveň v teple? Návod pro výběr kabátu nebo bundy

Bigstockphoto
|
20. 09. 2022
|
Jak vybrat kabát, bundu nebo péřovku, abys nevypadala jako jitrnička a zároveň nemrzla? Pokusíme se ti hledání toho pravého kousku ulehčit.

Výběr správného outfitu pro chladné dny vyžaduje pořádnou dávku trpělivosti. Obecně platí, že by se pod bundu nebo kabát měla pohodlně vejít vrstva navíc, abys nezmrzla. Inspirovat se můžeš diktátem nejnovějších trendů, platí však svaté pravidlo, že by ses v oblečení měla hlavně cítit pohodlně a sama sebou. Sebevědomé ženy jsou sexy!

Nezapomeň, že bundou nebo kabátem nákupní maraton nekončí. Kočičí look nejlíp podtrhne elegantní kabelka a boty. Letošní podzim/zima budou ve znamení kotníčkových a šněrovacích bot. Chybu neuděláš ani s nadčasovými kozačkami.

Jak vypadat dobře v oversized bundě?

Módní trendy letošního podzimu a zimy jsou k naší peněžence milosrdné. Prošívanou bundu nebo péřovku se už nemusíš stydět vzít na sebe i do města, a dokonce i na šaty. Na kvalitních materiálech nešetři, hlavně pokud chceš v bundě vyrazit i do přírody. Pokud plánuješ nákup péřovky, určitě zamiř do outdoor obchodu, kde ti pomůžou vybrat to nejlepší.

V případě, že bys ráda vyzkoušela některý z moderních oversized střihů, a přitom zůstala sexy, vyzkoušej kombinaci oversized bundy a přiléhavých šatů nebo kalhot. Odvážné z nás můžou vsadit na šaty s rozparkem, které jsou trendy a zatraceně sexy. Dej si pod ně ale silonky, abys nezmrzla.

bigstock-winter-fashion-young-woman-we-404732936.jpg

Jak vybrat kabát nebo péřovku? Poradíme!
Bigstockphoto
Vždycky platí, že ve svém oblečení by ses měla cítit dobře.

Bomber bunda – hit sezony

Bomber bundy budou letošní zimní sezoně kralovat. Své počátky mají u amerických pilotů, odkud se rozšířily do celého světa. Jejich výhodou je univerzálnost – můžeš je nosit ke všemu, a přitom být pořád šik. Pro přechodné období vyzkoušej džínový, kožený nebo fleecový bomber, v chladnějších dnech sáhni po prošívané variantě.

Jak vybrat kabát

Výběr materiálu hraje u kabátu zásadní roli. Pokud jsi ochotná investovat, pořiď si kabát ze 100% vlny, která tě zahřeje nejlíp. Mezi finančně dostupnější materiály patří kašmír, manšestr nebo polyester s příměsí vlny. V těchto případech si ale pořiď střih, pod kterým v zimních dnech schováš extra vrstvu. Vedle nešlápneš s oversized střihem, který je k vrstvení milosrdný a skryješ pod ním i nějaké to kilo navíc. Pokud máš štíhlejší postavu, můžeš kabát stáhnout páskem. V délce kabátu nám módní diktát dává volnou ruku, vhodnější jsou ale delší střihy, aby ti bylo teplo i v šatech.

Co se týče barevnosti, u kabátu vede na plné čáře černá, velbloudí hnědá nebo krémová, pokud ale chceš vyniknout v davu, sáhni po bordó nebo námořnické modré. Nic nezkazíš ani trendy tartanovým nebo odvážným leopardím vzorem.

Taky s výběrem zimního outfitu zápasíš? Napiš nám své zkušenosti do diskuze pod článkem!

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4, zdroj 5, zdroj 6

Související články