Horoskop na leden 2024: Berani zatouží po odpočinku, Lvi po milostném dobrodružství

Shutterstock
|
28. 12. 2023
|
Už je tu zase nový rok. A přitom ten starý jako by snad před chvílí teprve začal. Podívej se k nám, co pro tebe hvězdy na leden 2024 připravily!

Zatímco spoustě Beranů se před koncem roku nejspíš dost ulevilo v otázce bydlení, Býci se potýkali s absolutně nečekanou zprávou, která jim pěkně rozjitřila emoce. Blíženci zjistili, že naučit se říkat ne pro ně bude do budoucna nezbytné a Raci byli poměrně rozmrzelí z Vánoc. Lvi ještě na konci roku 2023 dotahují projekty do zdárného konce a Panny řeší některou z žen v rodině.

Váhy měly v prosinci zaječí úmysly, ale většině z nich se z adventního shonu nepodařilo uniknout. Štíři – jak jinak – zápolili s depresí, která si čas ani místo nevybírá, Střelci se snažili před svátky hledět hlavně na svůj nevalný rodinný rozpočet. Kozorozi odešli před Vánocemi z práce s čistým stolem, Vodnáři nejspíš na někoho důležitého udělali dobrý dojem a Ryby si konečně udělaly svátky na pohodu bez zbytečného stresu.

Beran (21. 3. – 21. 4.)

Berani to budou mít poměrně obtížné v práci, a to bohužel po celý měsíc. Na začátku ledna je rozhodí drobná chybka, pak už budou čím dál tím unavenější a o přešlapy nebude nouze. Slušnou omluvou to ale určitě půjde vyžehlit, pak si naordinuješ pořádný víkendový odpočinek a všechno se zase k dobrému obrátí.

Pokud jsi unavená, objednej se na thajskou masáž, zkus si zacvičit jógu doma v obýváku nebo začni meditovat. Potřebuješ zklidnit mysl a odreagovat se od práce!

V lednu nejspíš budeš mít tendenci rozhazovat peníze. Všudypřítomné akce a výprodeje tě budou hodně lákat, pamatuj ale, že osobní nebo rodinný rozpočet má své meze a tvé investice by ti stejně nakonec nepřinesly takovou radost, jakou bys čekala. Spíš může hrozit hádka s partnerem o zbytečném utrácení.

Na co si dát pozor: Cítíš se úplně vyčerpaná? Zabrzdi dřív, než to za tebe udělá tvoje tělo. Ze syndromu vyhoření se „hrabe“ dost těžko.

Býk (22. 4. – 21. 5.)

Takový pohled na život, jaký mají Býci, by chtěl mít snad každý. Jestli se i ty ze sebenepříjemnější situace oklepeš, odreaguješ se během plavání nebo jízdě na běžkách a můžeš dál s čistou hlavou fungovat, tak paráda! Ostatní v tobě mají aspoň neochvějnou oporu, když to takhle sami nedokážou.

Během prvního měsíce roku 2024 budeš zářit a nejspíš oslníš nejednoho kolemjdoucího. Jsi ve skvělé formě a vyzařuje z tebe pohoda, i když zrovna nemáš na růžích ustláno. Neboj se vytřískat z toho plusové body. Za pár týdnů jako když je najdeš!

Na co si dát pozor: Ráda jsi akční, ale nemáš náhodou pocit, že ti tělo velí, abys zvolnila? Poslouchej ho, ať si nezaděláš na malér.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci budou hned od Nového roku řešit svůj vztah. Ten už většině zrozenců tohohle znamení dlouho nevyhovuje, ale partner ti s nápravou navzdory slibům nepomáhá. Naposledy mu sděl, co bys od něj ráda, neboj se dát mu tentokrát ultimátum, a když to nepůjde, prostě se vydej o dům dál (nebo vypakuj jeho). Nemá cenu se trápit.

Na náladě Blížencům nepřidává ani to, že v práci je to takové nijaké. Projekty stojí, kolegové jsou nervózní, šéf situaci úplně nezlepšuje a nikdo neví, jak z téhle situace ven. Naštěstí už se to brzy v dobré obrátí. Jen ještě týden nebo dva vydrž.

Na co si dát pozor: Signály vztahu, který spěje k rozchodu, už nejspíš padly úplně všechny. Nepříjemný krok neoddaluj, bylo by to ještě horší.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci nakonec celé Vánoce i Silvestra prokmitali kolem svých blízkých. V lednu si konečně odpočinou a pocit dobře odvedené „práce“ je bude ještě dlouho hřát. I tak ale hrozí, že se necháš rozhodit nebo vytočit maličkostí, nad kterou bys jindy mávla rukou. Dej dotyčnému jasně najevo, že co je moc, to je příliš. A je jedno, jestli jde o tvého potomka, nebo rodiče.

Neutrácej za věci, které nepotřebuješ, aniž když jsou velké výprodeje. Hvězdy napovídají, že finance, které máš v záloze, budeš potřebovat nejspíš už hodně brzy. Nakonec bys tedy ani moc radosti neměla, naopak by sis vyčítala, že jsi nešetřila.

Na co si dát pozor: Dávej si pozor na kyberšmejdy. Dokážou být hodně přesvědčiví a ty zase důvěřivá.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Navzdory nevlídnému počasí, které bude venku panovat, se Lvům a Lvicím budou zapalovat lýtka. Nebude výjimkou, že zrozenci tohohle znamení budou randit hned s několika protějšky zároveň a rozhodně nebudou ztrácet čas. Na obzoru je i vznik kamarádství s výhodami, nejdřív si ale ověř, že to druhá strana chápe stejně jako ty.

Obrovská motivace, která přišla po svátečním odpočinku, taky nebude k zahození. V práci pojedeš na sto procent, zatímco kolegové a kolegyně se budou teprve pomalu rozkoukávat. V lednu prostě budeš za hvězdu, i kdybys náhodou nechtěla.

Na co si dát pozor: Leden pro tebe bude celkově hektický, tak nezapomeň dostatečně spát, mysli na pitný režim a poctivý přísun vitamínů a minerálů.

Panna (23. 8. – 23. 9.)

Horoskop na leden 2024 Pannám předpovídá nádherné energie. Nebudou mít nouzi o chválu ve stávající práci a ještě se budou těšit z další svěřené důvěry. Doma všechno poběží jako na drátkách a konečně dojde i na dlouho plánovanou rekonstrukci. Jen to v návalu nadšení nepřežeň s aktivitou. Není to tak dlouho, co ti nebylo zrovna do zpěvu.

V lednu budou ve tvém životě hrát důležitou roli děti. Pokud nemáš vlastní, nejspíš budeš v častějším kontaktu s těmi, které jsou ti blízké – třeba od sourozenců nebo kamarádek. Tvou přítomnost si dítka rozhodně zamilují a ty si tu jejich užiješ jako milé (ale dostatečně krátké) zpestření a oživení.

Na co si dát pozor: Jakmile na tebe půjdou chmury, zkus myslet na všechny svoje úspěchy i na trable, které jsi překonala. Nenech se splínem natlačit do kouta!

Váhy (24. 9. – 23. 10.)

Vahám šéf pěkně naloží hned od Nového roku. Nejdřív se budeš hecovat, že to přece zvládneš, jinak by ti úkoly nesvěřoval, už během druhého týdne ale zjistíš, že je toho na tebe moc a dál to takhle nepůjde.

Nejistá si budeš i ve vztazích. S kamarádkami už to bývalo i lepší, partner ti poslední dobou není dost dobrý, i když se objektivně snaží. Nejspíš bys potřebovala na chvíli vypnout, být sama se svými myšlenkami a ty si pěkně urovnat. Navrhni to komukoli, kdo se bude ptát, co se s tebou děje.

Na co si dát pozor: Ve vztazích ti to teď vůbec nepůjde. Vezmi si čas sama pro sebe a utřiď si myšlenky.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři už se celé měsíce třesou na okamžik, kdy se zase pořádně stabilizuje jejich pracovní situace. Nejistota, která je v roce 2023 téměř neustále sžírala, už pro ně byla destruktivní a ani Vánoce si zrozenci tohohle znamení moc neužili. Vzadu v hlavě totiž neustále měli kousek toho každodenního stresu.

Líbí se ti představa, že bys změnila kariéru úplně od základu? Proč ne? Možná máš vystudovaný obor, kterému ses dosud nevěnovala, který by tě mohl přenést do jiného prostředí a vnést do tvého života víc jistoty. Neboj se na situaci nahlížet z více úhlů pohledu a na papír si sepsat pro a proti možných variant.

Na co si dát pozor:vtíravými myšlenkami a overthinkingem, který tě dokáže nepěkně zahnat do kouta, bys měla urychleně začít něco dělat.

Střelec (23. 11. – 22. 12.)

Už se nějakou tu dobu snažíš zaujmout někoho, kdo ti fakt padl do oka, ale ono ne a ne se to pohnout? Možná je na čase přestat se snažit. Věnovaná pozornost tvému vyvolenému začne chybět a sám se přihlásí o slovo. Pak už bude ruka v rukávě!

Pokud hledáš novou práci, na každý pohovor se pořádně připrav, ať ze sebe máš dobrý pocit, i kdybys neuspěla. Nechat ze sebe udělat hlupáka, to je to poslední, co bys potřebovala. Pamatuj, že práce, do které patříš, na tebe stejně nakonec počká!

Na co si dát pozor: Máš tendenci pochybovat o svých dovednostech. Mohlo by tě zajímat téma vnitřních sabotérů!

Kozoroh (23. 12. – 20. 1.)

Kozorohy čeká v lednu roku 2024 nový začátek, start ročního cyklu, který se ponese na vlně svěží energie. Je ideální čas rozjet něco nového – ať už se chceš pustit do podnikání, nebo si najít nového koníčka. Sil budeš mít na rozdávání, tak si toho užij. Pro ostatní budeš báječnou inspirací!

Jestli už nějakou dobu pěstuješ vztah se ženáčem, během ledna si konečně uvědomíš, že ti to spíš bere, než dává. Přestaň hrát druhé housle a najdi si někoho, kdo tě bude hýčkat ve všech směrech, po nichž toužíš.

Na co si dát pozor: Nepodceňuj moc čepice a šály. Díky nim se můžeš vyhnout nejednomu nachlazení.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři, které trápí nějaký vleklý a zatím neidentifikovaný zdravotní problém, by neměli dál otálet s návštěvou lékaře. Strach, že ti „něco najde“, je samozřejmě pochopitelný, ale když to budeš odsouvat, může být taky na úspěšné řešení pozdě. Tak alou!

K řešení se ti do života vrátí něco z minulosti. Můžeš potkat některého ze svých bývalých partnerů, kterým jsi nedokázala odpustit, jak se k tobě chovali, nebo spolužáky ze školy. Minulost se každopádně ozve a na tobě je, jak s ní naložíš. Můžeš z ní vykřesat i něco do budoucna!

Na co si dát pozor: Vztah s manipulátorem ti dal zabrat. Všichni takoví ale nejsou.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Čeká tě od Nového roku nová práce? Pak se po celý leden budeš „zabydlovat“ a seznamovat se se všemi procesy. Nic neuspěchej, na všechno nejasné se ptej a neboj se ukázat, že něčemu nerozumíš. Jednak je to sympatické a jednak se tím můžeš vyhnout nejednomu maléru. Pohánět tě bude i vidina krásného výdělku.

V řešení bude během ledna 2024 i majetek. Jestli se chystáš prodat nebo koupit nemovitost, konečně se věci pohnou kupředu. Nabije tě to energií a budeš k nezastavení! Jen si dej pozor na vyčerpání, které by se mohlo projevit náhle a nečekaně.

Na co si dát pozor: Vyvrať už v počátku nedorozumění v práci. Ušetříš si dost nepříjemností.

Autor článku: redakce

Použité zdroje:

  • astrohled.cz/horoskopy/horoskop-na-pristi-mesic/detail-horoskopu/
  • astrokarty.cz/horoskopy-na-leden-2024/
Související články