Aromaterapie podle horoskopu: čichni si k tomu, co podpoří právě tvoje znamení!

Shutterstock
|
19. 05. 2024
|
Že jsou lidi rozdělení do 12 znamení zvěrokruhu a že se v ledasčem liší, to je jasné. Na základě takových odlišností může parádně zafungovat i aromaterapie!

Na úvod si určitě radši ještě povězme, co to ta aromaterapie vlastně je. Jde o alternativní metodu terapie, která pomocí éterických olejů a rostlinných aromatických látek působí na naši náladu, mysl a tělo.

Každé znamení zvěrokruhu má nějaké své „standardní“ trápení, ať už tělesné, nebo duševní – o tom se budeme v následujících řádcích bavit. Zatímco Býky často trápí pnutí kvůli vlastnímu perfekcionismu, Štíři nezřídka bojují s melancholií a depresemi. A proto je fajn vědět něco o tom, jak využít vůně právě v souvislosti se znamením, v němž ses narodila.

Beran (21. 3. – 21. 4.)

Berani jsou od přírody bojovníci, které můžou často zaměstnávat rozbouřené emoce. Většina z nich si jde tvrdě za vytyčeným cílem bez ohledu na to, komu to ublíží. Zrozenci tohohle znamení jsou pěkně výbušní, neumí svoje emoce držet na přijatelné uzdě a kompromisy jsou jim cizí. Často bojují s ohromnou mírou stresu.

Co doporučujeme?

Mátu pro podporu soustředění, pačuli pro oproštění se od negativních emocí a levanduli pro navození uvolnění.

Býk (22. 4. – 21. 5.)

Býci bývají tvrdohlaví, a když bouchnou, je to síla. Své okolí si ale získávají velkou měrou trpělivosti (dokud nepřeteče pohár), spolehlivostí, upřímností, láskou a obětavostí. Často mezi nimi najdeme perfekcionisty a osoby, které chtějí být za každou cenu samostatné (o pomoc si řeknou snad jen tehdy, když jim jde o život).

Co doporučujeme?

Citrón pro odbourání tvrdohlavosti a zlepšení flexibility, růži pro uvolnění a šalvěj pro očištění mysli od zatěžujících emocí.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Otevření a nezřídka velice zábavní extroverti, kteří často a rádi zkoušejí něco nového a milují dobrou společnost, ať už jde o partnera, nebo celou partu na velkolepém mejdanu. Takoví jsou Blíženci. K jejich negativní stránce patří značná nerozhodnost a neustálé přemítání „co by kdyby“.

Co doporučujeme?

May Chang pro podporu energie, kterou tolik potřebují pro své kontakty, neroli pro zklidnění mysli a uvolnění vnitřního napětí a rozmarýn pro snazší rozhodování.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci jsou ve většině případů láskyplní pečovatelé, kteří by se rozdali pro ostatní. Zároveň ale dokážou být pěkně náladoví, takže se na ně člověk občas bojí promluvit. Mají rádi své bezpečí, vsázejí na svou intuici, získávají si ostatní svým smyslem pro humor. Míň se o nich ví, že si spoustu věcí berou až příliš osobně, drtí je přecitlivělost a jsou sebelítostiví.

Co doporučujeme?

Geranium pro eliminaci pocitu, že musí o všechny pečovat, bergamot na snížení pocitů vlastní nedostatečnosti a růži, jež pomáhá stabilizovat náladu.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi jsou především vůdčí, sebevědomé a soběstačné osoby, které se rády ukazují a předvádějí. Jsou upřímní a féroví. Nezřídka jde o okouzlující baviče, kteří ale nesnášejí kritiku, působí namyšleně až arogantně, nedokážou se chovat a myslet flexibilně a prokrastinace je jejich druhé jméno.

Co doporučujeme?

Šalvěj pro přetavení extroverze v zábavnost, a ne panovačnost, sladký pomeranč pro podporu bezstarostnosti a mátu pro podporu soustředění.

Panna (23. 8. – 23. 9.)

Někdy až příliš přemýšlivé Panny může jejich overthinking dostávat do nepříjemných stavů, nebo dokonce úzkostí. Cizí jim není kreativita a obrovská míra práce, kterou dokážou odvést. Jsou na sebe občas až příliš tvrdé, stejně tak ale hodnotí i okolí. Zároveň jsou ale laskavé, trpělivé a upřímné. Na Pannu se můžeš kdykoli spolehnout.

Co doporučujeme?

Pomeranč pro zmírnění touhy po dokonalosti, jasmín pro zvýšení sebedůvěry a růži na celkové zklidnění nervů.

shutterstock_1995235454.jpg

Vůně toho s naší hlavou dokážou hodně!
Shutterstock
S nedostatečnou sebedůvěrou pomáhá třeba jasmín.

Váhy (24. 9. – 23. 10.)

Váhy milují klid a mír, ve svém životě se neustále snaží o nastolení rovnováhy ve všech oblastech. Jsou sebevědomé, spravedlivé a snaží se v druhých vidět jen to nejlepší. Jsou ale nerozhodné, často ruší plány, není na ně moc spoleh a taky se dokážou pěkně politovat. Váha je takový typický people pleaser.

Co doporučujeme?

Kadidlo pro lepší rozhodování, santalové dřevo proti stavění vzdušných zámků a borovici proti stavům sebelítosti.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Vášniví, smělí a odvážní zrozenci tohohle znamení bývají melancholičtí, ale občas jsou taky k nezastavení a mají hlavu plnou nápadů. Ke svému cíli dokážou jít přes mrtvoly, ale nemají tendenci kohokoli přesvědčovat o své pravdě. Štíři chtějí být užiteční, jsou kreativní, upřímní, někdy až moc důvěřiví, žárliví a pozor – pomstychtiví!

Co doporučujeme?

Levanduli pro snazší odpouštění druhým, bergamot pro zmírnění hořkosti a žárlivosti a geranium, které dokáže vyrovnávat mužskou a ženskou stránku osobnosti.

Střelec (23. 11. – 22. 12.)

Věčně nadšený, bezstarostný a úžasně přátelský – takový je typický Střelec. Zrozenci tohohle znamení ale bývají taky neklidní, dokážou zariskovat víc než kdo jiný, jsou akční, nespoutaní a zvídaví.

Taky se ale dokážou náramně urazit kvůli maličkostem, jsou netrpěliví a dělají z komára velblouda. Jakmile vybuchnou, smetou všechno široko daleko.

Co doporučujeme?

Zázvor pro obnovu energie, heřmánek pro podporu trpělivosti a mandarinku pro lepší zvládání výbuchů vzteku.

Kozoroh (23. 12. – 20. 1.)

Kozorozi bývají praktičtí a ambiciózní, často si můžou připadat duševně a mentálně unavení. Disponují ale ohromným smyslem pro disciplínu, a jakmile se do něčeho pustí, dotáhnou to do konce. Nechtějí se spoléhat na ostatní, nevyžadují obdiv, ale zato potřebují cítit respekt. Na životě a lidech vidí spíš zápory než klady.

Co doporučujeme?

Rozmarýn pro uvolnění přetížené mysli, sladký pomeranč pro pozitivní myšlení a levanduli pro zmírnění stresu a úzkostí.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou obvykle kreativní a poměrně liberální, neradi se nechávají svazovat pravidly. Často si staví vzdušné zámky, jejichž pády je pak dost zabolí. Chtějí být svobodní, odlišovat se od ostatních kolem. Není výjimkou, když se cítí nepochopení. Bývají velice inteligentní, ale zároveň roztržití a nedůslední.

Co doporučujeme?

Mátu pro návrat nohama na zem, heřmánek proti výkyvům nálad a rozmarýn pro rychlejší rozhodování.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Jemné a trpělivé Ryby rády pečují o své blízké, a sebe proto zanedbávají. Bývají mezi nimi roztomilí snílci se silnou intuicí a rozvinutou empatií. Když je něco nebaví a nemají dostatečnou motivaci, můžou působit líně. Se životními nepříjemnostmi se vyrovnávají až neobvykle těžce a je i jejich okolí ohrožují časté výkyvy nálad.

Co doporučujeme?

Tea tree oil pro péči o ně samotné, jasmín pro zmírnění neklidu a eukalyptus pro celkové povzbuzení mysli.

Autor článku: redakce

Použité zdroje:

  • cs.wikipedia.org/wiki/Aromaterapie
  • tisserand.com/blog/essential-oil-blends/the-best-essential-oil-for-your-star-sign/
  • baseformula.com/blog/aromatherapy-star-signs
Související články