Horoskop na květen 2023: Blíženci se rozpohybují, Váhy se nebudou stačit divit

Shutterstock
|
26. 04. 2023
|
Je to neuvěřitelné, ale letí to tak, že tu za pár dní máme květen. Pojď se s námi podívat na to, co si na něj hvězdy připravily pro tvoje znamení zvěrokruhu!

Beran (21. 3. – 21. 4.)

Do úplňku, který se odehraje 5. května, se bude u Beranů všechno točit okolo financí, především těch, které sami někomu půjčili, nebo které si od někoho půjčili. Záležitost by se měla konečně dořešit a oběma stranám se uleví. Ve hře budou i alimenty nebo možné dědictví, i když nic velkého bychom neočekávaly…

Ani s novoluním, které přijde na řadu 19. května, příliš nezměníš téma hovorů – tentokrát ale půjde spíš o to, že si budeš v průběhu dalšího roku budovat silnější pozici a zázemí v práci. Můžeš si zkusit říct o zvýšení mzdy nebo o bonus, který ti za tvrdě odvedenou práci náleží. Pokud je šéf co k čemu, dá ti za pravdu a vyjde ti vstříc.

Býk (22. 4. – 21. 5.)

Býkům může být v květnu trochu teskno. Můžou za to další narozeniny a to, že jsi o rok starší, nedávné neshody v rodině nebo ještě něco dalšího? Ať už je to tak, či onak, neklesej na mysli a dělej všechno proto, aby ti splín nepřerostl přes hlavu. Pak by ses z něj hrabala horko těžko.

Od 19. května už to naštěstí bude celé jinak. Objeví se nejedna příležitost, jak zlepšit svůj život. Může se to týkat prakticky čehokoli – práce, kamarádů, partnera nebo rodinných příslušníků. Možná ti padne do oka nové auto nebo jiný domov. Neboj se udělat krok vpřed!

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci se budou na začátku května zaobírat svými kolegy a spolupracovníky. Pokud ti na někom něco nesedí, brzdi s kritikou a snaž se s ním neřešit víc než práci. Jestli je ale kolega vtíravý nebo vyloženě nepříjemný, až to otravuje vzduch na pracovišti, taktně mu řekni, co si myslíš.

Celý měsíc mysli na svoje zdraví – především dodržuj pitný režim, s nímž neustále bojuješ. Hlídej si taky, jestli máš dost pohybu. Jestli se nevejdeš do sukně, kterou jsi na podzim odložila, nejspíš je to znamení, že by ses měla zaměřit na své stravování. Už za měsíc se můžeš cítit mnohem líp!

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Spousta Raků měla v dubnu honičku, hlavně kvůli práci. V květnu si budeš moct oddychnout a odpočinout si. Dětem a partnerovi vysvětli, že potřebuješ chvilku jen pro sebe, a že by se proto mohli chvíli o domácnost starat oni. Vždyť tam s tebou žijí taky.

Jakmile se přiblíží novoluní (19. května), může se stát něco naprosto nečekaného, a to v oblasti bydlení. Ne že bys zrovna měla vyhrát bydlení snů, spíš budeš mít najednou plnou hlavu nápadů na vylepšení toho stávajícího. Může dojít i na žádost o kamarádky, jestli by u tebe nemohla nějakou dobu přebývat.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi se v květnu přesvědčí o tom, že „jednou jsi dole a jednou nahoře“ není jenom text ohrané písničky. Zatímco jeden den se budou plácat od ničeho k ničemu, další den můžou být hvězdami jak v práci, tak na večírku nebo doma. Nic nebudou mít jisté, a co z počátku bude vypadat slibně, to se nakonec nepovede. A naopak!

Ve druhé polovině května budeš mít příležitost opravdu zazářit. Jakkoli ses na každý úspěch nadřela a musela k němu přidat i svůj pověstný šarm, tentokrát to půjde samo. Užij si to, dobře víš, že si postup zasloužíš!

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny by se v květnu neměly pouštět do ničeho nového a neznámého. Jestli chceš rozjet další projekt, ještě s tím chvíli počkej. Teď na to není vhodná chvíle a mohla bys skončit dřív, než bys začala.

Během celého měsíce se můžou objevovat drobné komplikace týkající se auta nebo jiného dopravního prostředku (a to i v provozu!), případně zdraví – jestli celé dny prosedíš u počítače, koukej začít s jógou nebo zkus pilates. Po obojím se můžeš už za pár dní cítit mnohem líp.

shutterstock_1739155451.jpg

Zacvičit si můžeš efektivně i doma!
Shutterstock
Nenech svoje tělo úplně zatuhnout, vrátilo by ti to i s úroky!

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy budou mít celou první polovinu května pocit, že jim snad všichni schválně hází klacky pod nohy. Na kolegy nebude spoleh, partner tě bude štvát jen tím, že bude dýchat, kamarádky ti polezou na nervy a budeš mít co dělat, abys vydržela sama se sebou. Kriticky si situaci rozeber a upřímně si přiznej, že chyba je tentokrát v tobě. Zklidni se a pak všechno půjde líp.

Řešíš delší dobu oblast financí a zabezpečení? S novoluním 19. května by situace mohla nabrat pěkně rychlý spád, takže co dlouho nešlo, to se najednou během okamžiku vyřeší. Až do začátku června můžou přicházet naprosto nečekané zprávy. Bohužel jak ty dobré, tak ty nepříjemné…

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Na Štíry čeká hned zkraje května 2023 rozloučení, rozchod. Zatím se ale moc neví, jestli to bude s partnerem, kolegou nebo jestli se fatálně nepohodneš s kamarádkou. I když to bude bolet, věř, že to tak prostě má být a má to svůj smysl.

Od začátku měsíce až do novoluní 19. května na sebe buď opatrná, hlavně co se psychiky týče. Nenech se vytočit ani rozhodit každou maličkostí, jinak bys taky mohla až do června ležet zahrabaná pod peřinou a brečet. Pak už se to zlomí, největším impulsem pro zlepšení celkového stavu bude skvělá zpráva, která pomůže vyřešit tvůj největší aktuální problém.

Střelec (23. 11. – 22. 12.)

Na Střelce v květnu 2023 čeká prolomení mlčení a rodinného tajemství, které vypluje na povrch. Zprvu nebudeš vědět, jak s ním naložit, ale když to necháš pár dní uležet v hlavě, všechno ti najednou dojde. Jde jen o to, jak tě to ovlivní do budoucna.

Ve druhé polovině měsíce budeš v práci v jednom kole. Přivítáš nejednoho nového kolegu a s některými si při seznamování hned padneš do oka – může to z toho být i hezké přátelství, ale tím by to mělo pro dobro vás obou (a vlastně i ostatních) skončit.

Kozoroh (23. 12. – 20. 1.)

Kozorohy čeká velká změna ohledně místa, na kterém působí – může jít o stěhování nebo třeba změnu kanceláře, případně zaměstnání. Něco se zkrátka změní a bohužel to s sebou ponese i náročné emoce, se kterými bude třeba se vypořádat.

Po novoluní 19. května bude pro zrozence v tomhle znamení ideální doba na početí potomka nebo zahájení nového projektu, na který dlouho neměli odvahu. Teď už není čas ztrácet čas, pusť se do toho a věř v ten nejlepší možný výsledek!

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři budou v květnu bojovat s častou únavou, která se bude zdát až nevysvětlitelná. Jestli se cítíš úplně vyždímaná, není na co čekat – prostě zajdi k praktikovi. I kdyby se nakonec ukázalo, že jsi vlastně zdravá jak řípa, může být ve hře chronický únavový syndrom, který vyžaduje speciální přístup.

Zkvalitnit a zútulnit bydlení, to si dáváš za cíl hlavně ve druhé polovině měsíce. Nejde to sice jako po másle, protože zrovna nepřekypuješ energií, konečně ale pozveš instalatéry, opraváře, malíře nebo kohokoli dalšího na pomoc a celá věc se hne kupředu.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Rybám se do života bude vracet minulost – může to být v podobě bývalých partnerů, ale i situací, kterými už sis minimálně jednou prošla. Pokud děláš stále dokola ty samé chyby, věř, že to není naposledy, co s v těchhle situacích ocitáš. Změň vzorce chování a budou se konečně dít věci!

V květnu taky spousta Ryb zatouží po něčem novém, proto se přihlásí na školení, kurz nebo rovnou k řádnému studiu na vysokou školu! Jestli máš jasný cíl a nepatříš akorát k věčným studentům, pusť se do toho. Ve finále ze sebe budeš mít radost a celé úsilí se ti vyplatí!

Zdroj

Autor článku: redakce

Související články