Šperky a znamení zvěrokruhu: Jak podle astrologie najít ten pravý skvost?

Shutterstock
|
22. 09. 2023
|
Každé znamení charakterizují určité kameny, které mají pomáhat jedincům daného znamení naplno využít vlastní potenciál. Které znamení okouzlíš osvěžujícím akvamarínem a proč Ryby zahrnout perlami?

Beran (21. 3. – 21. 4.)

Energií nabití Berani trpělivostí příliš neoplývají. Asi nikoho tak nepřekvapí, že je potěší vášnivě rudý granát. Ten povzbudí jejich odvážnost, touhu, vášeň i milostné vzplanutí. Protože jde o kámen vitality, Beranům jeho pravidelné nošení dodá energii, kterou čas od času postrádají.

Jaké další kameny se k Beranům hodí? Turmalín, rubín, ametyst, karneol a citrín.

Býk (22. 4. – 21. 5.)

Pro tvrdohlavé Býky jsou jako stvořené diamanty. Tyhle velmi tvrdé a odolné kameny symbolizují jejich životní pouť i přístup k životu. Nezlomný a nezdolný Býk je houževnatý, podobně jako právě zmíněný diamant.

Když se ti z něj podaří vykřesat to dobré, bude zářit stejně jako tenhle drahý kámen. Diamant by měl Býk nosit i z toho důvodu, že drží pod kontrolou hněv, pesimismus a emocionální výkyvy, které jsou pro Býky typické.

Jaké další kameny se k Býkům hodí? Smaragd, safír, morganit, citrín a olivín.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Nezávislí a nápadití Blíženci budou těžit ze šperků, jejichž srdcem budou citríny. Citríny totiž povzbuzují kreativního ducha Blíženců a pomáhají jim s dosahováním všech životních cílů.

Mají schopnost příjemně oslovit lidi narozené v tomhle znamení a vnášet jim do života motivaci a pozitivní nadhled. Zároveň mají kouzelnou moc přivést do života Blíženců stejně smýšlející jedince.

Jaké další kameny se k Blížencům hodí? Akvamarín, topaz, tyrkys, vltavín a olivín.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci jsou nesmírně intuitivní znamení, které se dokáže dobře rozhodnout i v těch nejvypjatějších situacích. Jejich vitalitu a energii podpoří šperky se smaragdem, jehož energie prohlubuje Rakovu intuici a dokáže zmírňovat typickou náladovost tohoto znamení.

Jaké další kameny se k Rakům hodí? Rubín, perly, opál a měsíční kámen.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Podobně jako u Berana, ani u Lva tě pravděpodobně nepřekvapí, že se bude nejlíp cítit ve společnosti ohnivého rubínu. Právě rubín má být u tohohle znamení klíčem k zajištění dobrého zdraví a prosperity.

Kámen ve Lvovi podněcuje jeho štědrost a empatii vůči ostatním. Zároveň má schopnost mu dodat vitalitu a prohloubit jeho – na první pohled možná trochu povrchní – schopnost milovat.

Jaké další kameny se ke Lvům hodí? Diamant, citrín, granát, jantar a topaz.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Znamení Panny je v tradiční astrologii spojováno s Merkurem. Jedná se o pracovité jedince se smyslem pro realitu, kteří stojí nohama pevně na zemi.

Protože jsou Panny perfekcionistky, nespokojí se jen tak s něčím. Okouzlíš je ametystem, který povznáší k vyššímu duchovnímu poznání, pomáhá jim objevovat lásku, pokoru a nezištnost. Zároveň stimuluje jejich třetí oko a uklidňuje jejich perfekcionismus.

Jaké další kameny se k Pannám hodí? Diamant, safír, jantar, karneol, citrín a olivín.

shutterstock_1024553398.jpg

Šperky s drahými kameny jsou vždycky skvělým dárkem!
Shutterstock
Pannám prospívá třeba elegantní ametyst.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Vždycky veskrze spravedlivé Váhy potěšíš šperky s růžovým turmalínem. Ten posiluje a vyrovnává energii především první, základní čakry. Kámen zároveň posiluje vitalitu v centru srdce. Pokud necháš turmalín nabít na sluníčku, dokáže pohltit negativní energii, která se kolem Vah nachází.

Jaké další kameny se k Vahám hodí? Perly, safír, smaragd, korál a morganit.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Pro Štíry bude mít z drahých kamenů výrazné pozitivní účinky safír. Tenhle královský modrý kámen pomáhá Štírům udržet si vnitřní harmonii. Podporuje je taky ve vytrvalosti a práci na sobě. Pokud je Štír až příliš vášnivý a výbušný, dokáže ho pravidelně nošený safír příjemně zklidnit.

Jaké další kameny se ke Štírům hodí? Granát, rubín, turmalín a topaz.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

K vytrvalému a idealistickému Střelci se skvěle hodí topaz, který můžeš vybírat v mnoha barevných variantách. Vedle určitě nešlápneš s odstíny modré, které mají pozitivní vliv na duchovní pohodu Střelce a postarají se o jeho dlouhodobou vitalitu. Topaz taky ve Střelci probudí motivaci a pomůže mu se soustředěním.

Jaké další kameny se ke Střelcům hodí? Olivín, ametyst, safír, turmalín a tanzanit.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Pro realistické a střízlivě jednající Kozorohy je jako stvořený tajuplný měsíční kámen. Protože jsou Kozorozi přirozeně tvrdohlaví a často ke svému okolí až přespříliš tvrdí, může je v mnoha ohledech měsíční kámen „zjemňovat“. Kámen taky obrušuje ostré hrany u vztahů, které u Kozoroha nepadly na úrodnou půdu hned „na první dobrou“.

Jaké další kameny se ke Kozorohům hodí? Granát, ametyst, diamant, perly nebo rubín.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Pro vytrvalé Vodnáře se skvěle hodí modré akvamaríny. Kameny Vodnářům pomůžou s přeměnou jejich myšlenek ve skutečnost.

Zároveň mají dar tohle znamení zbavovat stresu a pomáhají jim najít vnitřní harmonii. Taky v nich probouzí empatii a soucit, a jsou tak skvělými společníky třeba při různých společenských akcích.

Jaké další kameny se k Vodnářům hodí? Topaz, safír, labradorit a tyrkys.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Emancipované a empatické Ryby podpoří v jejich počínání pravé perly. Ty vyladí jejich emocionální rozpoložení a propůjčí psychickou pohodu. Ženám narozeným ve znamení Ryb mají prý pomáhají se sebedůvěrou a vědomím své vlastní důležitosti a výjimečnosti.

Jaké další kameny se k Rybám hodí? Ametyst, akvamarín, safír, opál a měsíční kámen.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3

Autor článku: redakce

Související články