Přátelství podle horoskopu: Býci potřebují podporu, Střelci jsou přelétaví

Shutterstock
|
16. 09. 2023
|
Už tě někdy napadlo, že to, jaké jsou tvoje kamarádky, docela závisí i na tom, ve kterém znamení zvěrokruhu se narodily?

A platí to samozřejmě i o kamarádech a blízkých ženách i mužích. Datum narození nás mnohdy ovlivňuje víc, než bychom čekali nebo si přáli…

Beran (21. 3. – 21. 4.)

Ženy, které se narodily ve znamení Berana, můžou být kamarádkami až za hrob. Zároveň je ale třeba počítat s jejich tvrdohlavostí a s tím, že se dokážou naštvat rychleji, než by sis dokázala jen pomyslet. Často to s nimi tedy může trošku kamarádský vztah na italský způsob.

Když se téhle kamarádce svěříš, vyslechne tě, ale zároveň bude schopna i navrhnout řešení. To by bylo, aby ne! Můžeš v ní proto mít nezastupitelnou blízkou osobu, jen si musíš dávat pozor na to, co říkáš, když mluvíš o ní.

Býk (22. 4. – 21. 5.)

Býci jsou obecně nesmírně tolerantní. Taky ale nikdy nezapomínej na to, jak tvrdě si dokážou stát za svým. Jakmile mezi vámi dojde k hádce, budeš to nejspíš ty, kdo nakonec bude škrábat prstíčkem. Býčímu egu moc omluvy nejdou.

Tahle kamarádka o sobě sama dost často pochybuje, i když její blízcí dobře vědí, že je to člověk se srdcem na pravém místě. Neboj se ji občas podpořit v čemkoli, do čeho se pustí. Největší radost jí udělá, když navrhne společný plán, na který ty pak přistoupíš.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Kamarádky v tomhle znamení bývají z těch nespoutanějších. Když budeš chtít vypadnout z šedi všedních dní, půjde s tebou klidně pařit i uprostřed týdne nebo navrhne party výlet na Ibizu. Se ženou ve znamení Blíženců se nikdy nudit nebudeš.

Potíž je v tom, že jim přátelství obvykle dlouho nevydrží. Neustále totiž hledají nové vzrušení a chtějí se bavit, bavit a bavit. Jestli jí budeš ještě měsíc po rozchodu fňukat do telefonu (což je ještě docela normální), nejspíš si najde zábavu někde jinde s někým jiným.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci se orientují spíš na rodinu, takže přátel moc nemají. Zato si však udržují pár kontaktů, o které nechtějí do smrti přijít. Takové přátele pak vlastně považují za součást své rodiny (a kruh se uzavírá).

Kamarádce v tomhle znamení se musíš věnovat. Jakmile ji začneš zanedbávat, bude se zlobit a dá ti to náležitě pocítit. I pro tebe by ale byla škoda o ni přijít, takže nebude problém naplánovat filmový maraton, jít společně vyvenčit pejsky do útulku nebo začít třeba jezdit na kole.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvice ti nejspíš učaruje hned, jak ji spatříš poprvé. Tihle lidi bývají neskutečně šarmantní a okouzlující. Jejich problémem je, že jsou často zahledění do sebe a hledají spíš někoho, kdo by je v kamarádské rovině obdivoval a kdo by jim „roztleskával“.

Stejně tak lidem obvykle leze na nervy to, že Lvi něco naplánují a pak se to musí stát. Když není po jejich, je zle. Pokud ti to ale vyhovuje a nevadí ti přizpůsobovat se, můžeš očekávat vroucné přátelství, v jehož rámci se za tebe Lvice i popere (obrazně), jakmile ti někdo zkřiví vlásek, a nikdy nevyzradí tvoje tajemství.

shutterstock_2157017121.jpg

Lvice potřebují, aby je někdo obdivoval.
Shutterstock
Lvice nebude kámoška posluchačka. Porozumění můžeš najít třeba u Panny.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny jsou skvělé kamarádky, které by se pro ostatní rozkrájely. Na tuhle kamarádku se můžeš vždycky spolehnout – vyslechne tě, a když bude vědět jak, tak i pomůže. Zároveň pro tebe může být ctí, když se dostaneš do okruhu jejích přátel. Panny si své blízké totiž náležitě vybírají.

Když budeš chtít znát kritický a nezaobalený názor na cokoli, včetně sebe a svého jednání, zeptej se Panny. Jen se připrav na to, že to může bolet. Časem ale pochopíš, že jen díky takovému „ďobanci“ ses posunula dál.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Kamarádky ve znamení Vah jen zřídka říkají „ne“ a zpravidla dělají všechno pro to, aby byly jejich kamarádky v pohodě a spokojené. Jejich slabou stránkou je ale přemýšlení nad každým slovíčkem i tónem, jakým věci vyřkneš. Pak se můžou snadno naštvat, aniž bys měla tušení, že jsi řekla něco, co by se jich mohlo dotknout. Je to ale jen proto, že obecně mívají nízké sebevědomí.

Tyhle kamarádky jsou fajn, jenom se často stává, že se na dlouho odmlčí, když se zamilují. Jakmile dostanou takhle silný podnět, můžeš jí volat 3x týdně, ale odpovědi se dočkáš, až když podnět zevšední. Pořád tu ale je.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štírky se v záležitostech kamarádství nápadně podobají ženám ve znamení Raka. Pustí si k sobě jen málokoho, což jim ke všemu občas pěkně dlouho trvá. Jakmile ale v někom najdou kamarádku nebo kamaráda, je to pouto na dlouhá léta, upřímné a hluboké. Svůj jedový ocásek se pak nebojí použít, když se kvůli někomu dostaneš do úzkých.

To nejhorší, co můžeš udělat, je zradit ji, vyžvanit její tajemství nebo ji prostě jakkoli podvést. Štíři totiž nedokážou odpouštět, a to ani kamarádkám, které chtěli mít do konce života.

Střelec (23. 11. – 22. 12.)

Kamarádka ve znamení Střelce tě bude chtít chránit. Před čímkoli a před kýmkoli. Když si získáš její srdce, jen tak tě neopustí a nikdy tě nenechá v průšvihu. Musíš se ale přizpůsobit jejímu řádu a pořádku, přes to nejede vlak.

Ráda tě podpoří ve všem, co jí bude připadat jako dobrý nápad, a díky tomu, že je spořivá, se na ni můžeš spolehnout, i když budeš potřebovat nečekaně půjčit nějaký ten obnos. Jen pozor na včasné splácení – ten zmiňovaný řád…

Kozoroh (23. 12. – 20. 1.)

Kozorozi si na kdovíjaké přátelství moc nepotrpí. Jejich prioritou je kariéra, do života se jim vejde ještě partner, pak rodina, ale na kamarády už moc času ani energie nezbývá. A vadí jim to? Spíš ne.

Jeden by řekl, že když už si tě žena v tomhle znamení vybere za kamarádku, bude si vaše pouto hýčkat… Ale opak je pravdou. Přátelství to nejspíš bude povrchní, které stejně za nějaký čas vyprchá. Opravdovou otevřenost a vřelost v kamarádském vztahu neočekávej. Byla bys zklamaná.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou pěkně nestálí, čímž jsou proslulí hlavně v partnerských vztazích. V těch kamarádských tomu bohužel není jinak. Když se ti Vodnářka zalíbí jako potenciální kamarádka, možná to i klapne, ale ne na dlouho. Hledat pořád nové dobrodružství – to její životní krédo.

Pokud ji vážně máš ráda a nechceš o ni přijít, obrň se trpělivostí. Může se totiž klidně půl roku neozvat a pak s tebou mluvit, jako byste spolu minulý týden obědvali v bistru naproti. Pro tebe může být fajn zpestřením, ale nikdy to nebude člověk, kterému budeš moct bulet do messengeru, že tě nikdo nechce.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby jsou neuvěřitelně přátelští a v kamarádských vztazích (stejně jako v těch partnerských) jemní a milí. Občas to může být až trošku na obtíž – můžou totiž mít pocit, že byste spolu jako kamarádky měly trávit každou volnou chvilku, což se tobě nejspíš zamlouvat nebude (pokud zrovna taky nejsi narozená v tomhle znamení).

O pravosti a opravdovosti projevovaných citů vůbec nepochybuj. Ryby se neumí příliš přetvařovat. Tahle kamarádka si tě bude opravdově hýčkat, když jí dáš důvod.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Související články