Nejhorší vánoční dárky? Tohle je nefalšovaný horor

pixabay.com
|
25. 12. 2019
|
Už za pár dnů jsou tady nejkrásnější svátky roku – Vánoce. Tradiční vánoční atmosféra provoněná vůní skořice a vanilky, lahodné cukroví a slavnostní štědrovečerní večeře. Asi nějak takhle to vypadá u většiny z nás.

Co když se ale rozbalování dárků promění v noční můru? Přinášíme hitparádu nejhorších vánočních dárků, které nechce dostat žádná z nás. Drazí pánové, tchyně, snachy, zeťové, kamarádi, kamarádky, švagři i švagrové – pohodlně se usaďte a začtěte se do následujících řádků. Poradíme vám, jak se vyvarovat trapného faux pas, předstírané radosti i slz zklamání.

Dusná vánoční atmosféra

Asi každý z nás má kamarádku nebo kamaráda, s nímž sdílí společný – ne tak úplně obvyklý smysl pro humor. Ani já jsem pochopitelně nebyla výjimkou. S Martinem jsme měli krásnou tradici – na Vánoce jsme si dávali neobvyklé a vtipné dárky. Jeden rok jsem dostala prdící polštářek, jiný třeba umělý exkrement.

Také letos mě pod stromečkem čekal balíček od mého poťouchlého kamaráda. Během večera se okolo stromku hromadily ponožky, trička i ručně pletené šály a svetry od babičky. Jakmile došla řada i na „můj“ pečlivě zabalený dárek, znervózněla jsem. Nutno podotknout, že moje nervozita byla zcela oprávněná. Jaké bylo moje zděšení, když jsem z krabice vytáhla pouta a obří vibrátor. Rodinný kruh oněměl a já se chtěla hanbou propadnout,“ svěřuje se čtenářka Veronika, která si nakonec svého „poťouchlého“ kamaráda dokonce vzala za muže.

pouta.jpg

Intimní dárky nemají pod stromečkem, kde sedí celá rodina, co dělat.
pixabay.com
Jestli se chystáš rozbalovat dárek od kamarádů nebo miláčka před rodinou, domluvte si s dárci jasná pravidla.

 

Rozjedené dárky

Manžel vyrůstal v rodině, kde se na dárky příliš nehledělo a nikdo se jimi zbytečně nezaobíral. Neslavili svátky a na narozeniny si většinou dávali poukázky do oblíbených obchodů. To, co jsme ale od jeho rodičů dostali minulý rok na Vánoce, mě vážně dostalo. Ve vánočním papíře byly pečlivě zabalené z půlky snězené štramberské uši, mýdlo a zubní pasta,“ píše čtenářka Katka.

Bonbonky od babičky

„Asi taky znáte ten pocit, kdy se k vám v rámci rodiny vrací dárky, které jste vy sami někomu darovali. Velmi by mě ale zajímalo, od kterého vtipálka dostala naše téměř sedmdesátiletá babička obří tampony, které mi jednoho roku nadělila pod stromeček. Omlouvá ji snad jen to, že je koupila ona sama v dobré víře, protože „měly krásné barevné obaly, a tak jsem si myslela, že to jsou nějaké dobré bonbonky.“  Daniela, 26 let.

Nečekaná návštěva

Měla jsem „bezvadnou“ tchyni. Od samého začátku vztahu se nás (s nyní již manželem) snažila rozeštvat a používala k tomu nejrůznější metody. Když se k nám bez ohlášení nakvartýrovali na Vánoce, neměla jsem sílu ani chuť protestovat. Prý nám chtějí předat jenom dárky a hned půjdou. Manžel dostal luxusní hodinky s vyrytým věnováním a já – štětku na WC a koště. Samozřejmě mi tímto chtěli naznačit, co si o mně myslí. V ten den jsem je viděla naposledy. Manžel je rázně a bez slitování vyprovodil. Nutno podotknout, že nakonec to tak špatný dárek nebyl. Od té doby od nich totiž máme svatý pokoj,“ píše čtenářka Marcela ze Zlína.

koste.jpg

K nejhorším dárkům patří ty praktické, jako štětka na WC nebo koště.
pixabay.com
Občas jsou ty příšerné dárky k něčemu dobré. Třeba se nadobro zbavíš tchyně a tchána. :-)

Nekompletní dárek

Už od malička nesnáším „měkkýše“. Samozřejmě nemám na mysli nebohé bezobratlé živočichy, ale měkké dárky, které se u nás už od dětství hromadily pod stromečkem. Ponožky a kalhotky bych ještě překousla, pletené svetry od tetičky, které neuvěřitelně kousaly, pro mne byly hotové peklo. To nejhorší ale přišlo, když mi bylo asi deset. Od babičky jsem dostala pánské slipy. Zjistila jsem to, když jsem rozbalila dárek, oblékla si je a vepředu měla prázdný váček na příslušenství, které mi chybělo.“ Martina, 19 let.

Praktické dárky

„Nemám nic proti praktickým dárkům. Zvláště ve chvíli, kdy nám bez rozloučení odejde žehlička nebo u příležitosti bujarých oslav „zařve“ sada skleniček. Když jsem ale pod stromečkem našla dětskou pogumovanou zástěru v křiklavé růžové barvě, kterou si okolo pasu neuvážu ani, kdybych měla o čtyřicet kilo méně, nebo miniaturní struhadla na sýr (pro představu – mají asi 3 cm v průměru), nevěděla jsem, jestli se mám smát nebo brečet,“ píše Linda z Opavy.

Vyměněné dárky

„Můj manžel má poněkud zvláštní zvyklosti, co se tedy nakupování dárků týče. Většinou pod stromečkem najdu dárky, které mi pár týdnů po Vánocích zabaví. Třeba předminulé vánoce jsem dostala vrtačku s příklepem, ty minulé zase sadu šroubováků. Letos jsem při úklidu sklepa narazila na zbrusu nová zahradní kolečka. Jak tuhle situaci řeším? Manželovi dávám pod stromeček dámské parfémy a kosmetiku, která mi sedí. Ve finále tak vlastně každý dostane to, co si od ježíška nejvíce přeje.“ Lucie, 26 let.

Tak vidíš, ponožky nebo sada hrnců nakonec nejsou až tak špatné. Máš podobnou historku? Dej nám vědět do diskuze, co nejhoršího jsi našla pod stromečkem!

Tagy: 
Související články