Lázně Karlova Studánka pohladí po duši

Martin Mach
Komerční článek
|
31. 08. 2020
|
Pobyt v lázních zdaleka není jen pro důchodce a nemocné Lázeňskou péči v Karlově Studánce si můžeš užít i za odměnu jen tak. Udělej si čas sama pro sebe!

Lázně Karlova Studánka se nachází uprostřed hustých lesů v Moravskoslezském kraji nedaleko Bruntálu. Je to vůbec nejvýše položená obec široko daleko a díky tomu si zde návštěvníci při pobyt v Karlově Studánce užívají mimořádně čistý horský vzduch. Kromě vzduchu a okolí přírody zde léčí především léčivé prameny. Těch je tady 8. Nejznámější je pravděpodobně Maxmiliánův pramen, který své jména získal na památku syna Marie Terezie, který se o vznikl lázní zasloužil.

Do horských lázní Karlova Studánka se jezdí především za léčbou dýchacích obtíží, srdečních chorob, po onkologické léčbě či při potížích s pohybovým aparátem, nebo s diabetem. Dveře hotelů v Karlově Studánce jsou ale doširoka otevřené i pro všechny, kteří si jen chtějí trošku odpočinout a načerpat nové síly. Lázně jsou v současné době velmi žádané jako prevence civilizačních chorob, úzkostí či syndromu vyhoření. Moderní život nás nutí žít stále rychlejším tempem a lázně jsou právě místem, kde se na chvíli můžeme zastavit a odpočinout. Užívat si můžeš jak odpočinkových wellness procedur, tak i aktivního odpočinku ve formě různých pohybových aktivit či procházek do přírody. Velmi oblíbeným cílem jsou nedaleké vodopády Bílé Opavy či nejvyšší hora Moravy a českého Slezska Praděd.

Vydej se do lázní s maminkou, babičkou nebo s kamarádkami a hoď všechny starosti za hlavu. Při ubytování v lázních Karlova Studánka o tebe budou pečovat profesionálové, tak si dopřej trošku rozmazlování a péči o domácnost nech jednou na starost partnerovi! Ať už vyrazíš na víkend nebo na týden, rozhodně litovat nebudeš!

Související články