Horoskop na rok 2023 – 2. díl: Vahám se budou plnit sny, Vodnáři si budou uklízet v hlavě

Shutterstock
|
22. 11. 2022
|
Rok 2023 už je za rohem. Pokud váháš, co se sebou, nebo tě prostě jen zajímá, co si na tebe hvězdy na celých 12 měsíců připravily, pojď se podívat!

Zatímco Berany, Býky, Blížence, Raky, Lvy a Panny jsme potěšily už 1. dílem horoskopu na rok 2023, tentokrát dojde na Váhy, Štíry, Střelce, Kozorohy, Vodnáře a Ryby. Tak s chutí do toho!

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Nové začátky i splněné sny. Přesně to tě čeká, když se na svět budeš dívat pozitivně a nebudeš lpět na něčem, co nemá smysl. Všechno, co se děje, se děje z nějakého důvodu. A vždycky je to správně.

Během celého roku si dávej pozor na nechtěné otěhotnění, dost ti hrozí. Pokud děti neplánuješ, radši se pojisti třeba dvěma způsoby antikoncepce.

Práce a kariéra

Práci budeš řešit prakticky po celý rok. Hned v začátku dostaneš nabídku od někoho, koho už nějakou dobu znáš, ale bude se ti to zdát příliš hezké na to, aby to byla pravda. Na jaře to ale dostane konkrétnější obrysy a ty budeš vědět, že je to přesně ten směr, kterým se chceš dál ubírat. Ještě v létě budeš novou spolupráci ladit, ale podzim a zima už budou období ve znamení jistoty.

Finance

S novou prací si hodně polepšíš. Pokud změnu neplánuješ, šéf ti nejspíš slíbí zvýšení odměny za odvedenou práci. Nepočítej s penězi ale hned, všechno se to bohužel pozdrží a ty bys byla jen zklamaná.

Nerozhazuj za hlouposti a šetři, abys měla potřebnou rezervu pro případ nemoci nebo potřebné dovolené. Stačí si občas odepřít něco, bez čeho se hravě obejdeš.

Láska a rodina

S partnerem jste možná v posledních měsících žili spíš vedle sebe než spolu. To se ale konečně změní, jen si budete muset vyříkat něco, co stálo na počátku tohohle období neurčita. Pak si zase začnete užívat lásky toho druhého a budete se oba vznášet na obláčku radosti.

Pokud jsi single, rozhlížej se kolem sebe. Dost možná na tebe vykoukne někdo zajímavý z takového místa, kde bys to ani náhodou nečekala. Klidně daleko ve světě!

Zdraví

Zadýcháváš se, bolí tě hlava a cítíš se stále unavená? Začni co nejdřív zobat železo, můžeš být totiž nepříjemně blízko k anémii. Chybu neuděláš ani s hořčíkem a vápníkem. Do léta to vybojuješ a budeš se cítit fantasticky.

Během léta si dávej pozor na drobné úrazy z nepozornosti, mohlo by ti to pěkně znepříjemnit nejpohodovější část roku. Ke konci roku se pak určitě objednej na oční, zvlášť pokud tvůj zrak už není, co býval.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Nejdůležitější člověk ve tvém životě? To budeš následujících 12 měsíců ty a zase jen ty! Nauč se mít se ráda se všemi klady a zápory. Jen tak tě bude moct mít rád i někdo jiný, třeba i ten, po kom už nějaký ten týden pokukuješ.

Neboj se nových začátků v soukromém životě i kariéře, setkávej se s lidmi, když k tomu budeš mít příležitost – vždycky to bude jedině přínos!

Práce a kariéra

Ještě na konci roku 2022 spousta Štírů dostane pracovní nabídku, která se na první pohled neodmítá. Spousta jich ale taky nebude vědět, jak s ní naložit a jestli se vyplatí měnit pracovní prostředí. Dej na svou intuici a hlavně se neboj, že něco nezvládneš. Když k tobě nabídka přijde, prostě je ti určena!

Od léta budeš pracovat jako divá. Budeš si chtít hezky vydělat, což se ti bude dařit. Tvého nasazení se všimnou klienti a nejspíš i šéf, který tě pak náležitě ocení.

Finance

Rozpočet většiny Štírů poslední měsíce dost trpěl. Nedokázala sis odpustit drobné radosti, které se ale nastřádaly a ve výsledku z toho byla ohromná suma. V zimě se ale pustíš do šetření a brzy se to projeví. S větším finančním polštářem se hned budeš cítit líp.

Šetřením to ale neskončí. Štíři, kteří někomu něco dluží, se dají do splácení, aby s dluhem pořádně pohnuli a měli ho v rámci roku z krku. Jen tak dál!

Láska a rodina

Leze ti žárlivost tvé drahé polovičky krkem? Řekni jí to. Pokud to ale patří k její podstatě, nejspíš to nedokáže změnit. Pak je na tobě, jestli to budeš tolerovat, nebo s takhle majetnickým člověkem nebudeš. Na stejný typ muže ale můžeš narazit i jako single, tak pozor!

Bohužel to po celý rok nevypadá na výrazné zlepšení. Beznaděj bude střídat hluboký smutek a nejspíš dospěješ k tomu, že je lepší se s objevem rozloučit, protože by z tebe jen vysával energii.

Zdraví

Partnerství ti dá zabrat i ve fyzické rovině. Stres, který budeš prožívat, se totiž nejspíš odrazí na tvé už tak problematické pokožce. Vyrážky nebo ekzém tě potrápí, tak vytáhni do boje s něčím, co ti aspoň trochu uleví od příznaků.

Především ale pečuj o svou psychiku, jinak se nic nevyřeší. Během roku si dávej pozor na to, co jíš – zažívání ti totiž dietní chyby odpouštět nebude. Mysli na to hlavně na setkáních s přáteli a rodinou, na oslavách a o Vánocích.

Střelec (23. 11. – 22. 12.)

Uzavři minulost a vykroč vstříc novým zítřkům. Budou totiž mnohem, mnohem lepší! Týkat se to může práce, partnera, rodiny a třeba i pokroků v sebevzdělávání. Neboj se nechat odejít to, co už nefunguje, a to, co fungovat bude, už si tě najde samo.

V roce 2023 si dávej pozor na to, co říkáš, a nepouštěj se po hlavě do riskantních věcí, mohlo by se to nevyplatit. Možná tě taky čeká zvrat, který ti řádně srovná životní priority.

Práce a kariéra

Jednou dole, jednou nahoře. Rok 2023 bude pěkně nevyzpytatelný, tak z toho hlavně nebuď smutná. Vždycky totiž znovu vyjde sluníčko a ty zaznamenáš další úspěch. Z těchhle karambolů jednoznačně vyjdeš silnější a odolnější.

Bohužel se to během 12 měsíců příliš nezmění. Na podzim si sice můžeš trošku polepšit, to ale strhne vlnu závistivých reakcí ze strany tvých kolegů, což nebude nic příjemného. Ty se s tím ale vypořádáš po svém, takže si ještě budou drbat hlavu.

Finance

První polovina roku bude v oblasti peněz naprosto bezstarostná. Ačkoli práce ti moc radosti nepřináší, finance za ni dostáváš slušné a přilepšit si můžeš klidně menší výhrou. Na jaře si budeš vyloženě libovat, jak jsou k tobě hvězdy štědré.

Když nezačneš utrácet za hlouposti, budeš se mít fajn! Podzim totiž přinese nečekané výdaje, které nebudou zrovna nejmenší. Zaskočí tě, ale tvoje snaha spořit tě jednoduše zachrání. Mysli na to.

Láska a rodina

Rozchod je na spadnutí. A nepíšeme bohužel. Hvězdy totiž slibují neskutečnou úlevu, kterou si zatím neumíš představit, ale po několika dnech smutku a pláče se opravdu dostaví. Jen tím musíš projít. Už na jaře budeš mít příležitost potkat někoho zajímavého, kdo ti buď vyloženě padne do oka, nebo tě přesvědčí o tom, že jsi sama o sobě skvělá a někoho podobně skvělého si zasloužíš.

Single Střelci budou mít na jaře ještě o něco větší šanci potkat osobu, která bude pro vztah skutečně perspektivní. Pár měsíců spolu budete tokat a s přicházejícím podzimem si oba uvědomíte, že spolu chcete tvořit stabilní pár a mít jen jeden druhého.

Zdraví

Pamatuj, že jakmile tě během 2023 zaskočí zdravotní komplikace, měla bys ji řádně doléčit, jinak ti to možná dá na chvíli pokoj, ale vrátí se jako bumerang v ještě větší síle. Řeč je hlavně o dýchacích cestách, ale neopomíjej ani zažívání nebo bolesti hlavy. Stejně tak včas řeš stres nadměrnou únavu!

Kozoroh (23. 12. – 20. 1.)

Míň sebekritiky, víc pohody. To by mělo být tvoje krédo na rok 2023. Neřešit, co tě nepálí, by pak mělo následovat. Nech problémy chvíli odležet, nejspíš se totiž budou řešit tak nějak samy, aniž by ses s nimi jakkoli vyčerpávala. Tím se ti celkově značně uleví a budeš mít víc času na radosti a krásné dny.

Práce a kariéra

Už v lednu, po svátcích, budeš tak nabitá energií a nebude ti scházet chuť k práci, že se budou všichni kolem tebe divit. Je to skvělé a obdivuhodné, ale neměla bys to dlouho přehánět, abys najednou nezjistila, že ses úplně odrovnala psychicky i fyzicky.

S prací se budou v roce 2023 pojit i nejrůznější kratší i delší cesty. Neměj z toho obavy, budeš za hvězdu! Stačí, když si budeš věřit. Pak se ti všechno povede přesně tak, jak sama chceš.

Finance

S penězi na tom budeš velmi dobře, ale jestli jsi v minulosti někomu nějaký obnos půjčila, vypadá to, že jeho splácení se pozdrží, a to i přes tvou žádost, aby se tak nedělo. Aspoň budeš příště vědět, že půjčovat se má jen se smlouvou, nebo radši vůbec. Nejspíš jsi tuhle lekci měla dostat.

Od léta budeš o financích a svém vlastním (nebo rodinném) rozpočtu hodně přemýšlet a možná přijdeš na to, jak ho ještě víc vylepšit a stabilizovat. Nebuď k sobě ale přehnaně přísná a občas si udělej aspoň malou radůstku.

Láska a rodina

Vztahy v prvních měsících nového roku odsuneš na druhou kolej. Prioritní pro tebe bude práce, takže nějaké city? Na ty dojde až později, pravděpodobně na jaře, kdy tě k zamyšlení nad milostným životem přiměje příroda v rozpuku. Pokud partnera máš (a kvůli svému pracovnímu nasazení o něj nepřijdeš), rozmazluj ho a věnuj se mu. Sama v hloubi duše víš, že v něm máš úplný poklad.

Nezadaní Kozorozi si, zdá se, dají pauzu až do podzimu. Na přelomu září a října jim ale „hrozí“, že si dokonce budou vybírat z několika možných protějšků! Hvězdy nasvědčují, že s tím, kterého si vybereš, to pak bude pěkně romantická i erotická jízda. Uf!

Zdraví

Než se pustíš do milostných hrátek s novým partnerem, dej pár měsíců přednost kondomu přes jakoukoli jinou antikoncepcí (nebo je nakombinuj). Pohlavní nemoci vyloženě nehrozí, ale nepříjemné výtoky by se mohly stát tvým nemilým společníkem.

Další věcí, na kterou by sis měla dát pozor, je přetěžování kloubů. Těm, kteří mají nadváhu, se samozřejmě doporučuje zhubnout. Pokud to nejde nebo to není tvůj případ, nasaď kolagen nebo jakoukoli kvalitní kloubní výživu. Na to nikdy není moc brzy!

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři byli v uplynulém roce mistři nalhávání sami sobě. Neustále ses tvářila, že je všechno v pořádku, a přitom si ten pořádek spíš potřebuješ udělat. Když se pustíš do generálního úklidu své duše a hlavy (a klidně v rámci toho zajdeš za odborníkem), budeš už ve druhé polovině roku mnohem spokojenější.

Zároveň hvězdy radí, aby sis dávala reálné cíle. Zhubnout 10 kilogramů za měsíc nebo mluvit plynně španělsky za dva týdny, to vážně nezvládneš a zbytečně by ses za to pranýřovala.

Nepříznivou zprávou je to, co ještě dneska považuješ za jisté, si budeš muset v následujících měsících znovu vydobýt.

Práce a kariéra

Nepotrvá to dlouho a začneš si uvědomovat, že vlastně děláš, co nechceš, a zbytečně se pachtíš za něčím, co ti možná dávalo smysl dřív, ale teď už to tak není. Neboj se udělat změnu, protože bude jednoznačně k lepšímu, i když to nejdřív nejspíš bude těžké – ovšem jenom kvůli bariérám, které si sama budeš vytvářet ve své hlavě.

V létě možná budeš mít chvíli pocit, že jsi jediná, kdo svou práci dělá pořádně. Nenech se tím znechutit, kolegové se zase vrátí do formy. Vydrž a budeš náležitě oceněna.

Finance

Překážky, které budeš muset značnou část roku překonávat, se ti nebudou ani za mák zamlouvat. Bojovat s nimi budeš až do podzimu, kdy se situace zklidní. Do té doby budeš vydělávat a peníze dávat na nečekané výdaje, kterých bude na jednoho trochu moc.

Je možné, že se dostaneš do situace, když už fakt nebudeš mít žádnou rezervu. Než půjdeš do banky, zkus o půjčku radši poprosit rodinu nebo kamarády. Však oni vědí, že je na tebe spoleh. A hlavně si nepůjčuj na zbytečnosti!

Láska a rodina

Co sklidíš, to zaseješ. Nejdřív se tvoje trable s financemi promítnou do partnerského vztahu a moc příjemné to nebude. Později se ale urovná, a pokud máš po boku partnera, s níž si vzájemně důvěřujete, z problémů ti pomůže.

Na single Vodnáře čeká někdo z minulosti, kdo si uvědomil, co s nimi ztratil. Než se rozhodneš vstoupit podruhé do stejné řeky, vzpomeň si a podrobně rozeber, co bylo tenkrát špatně a proč to dál nešlo. Jen tak se můžeš nespálit.

Zdraví

Vodnáři budou typičtí „ledňáčci“ – hned v prvním měsíci budou dřít v posilovně, protože je budou drtit vzpomínky na sváteční obžerství. Pokud si chceš dát předsevzetí, že něco uděláš pro svou kondičku, vyber si hlavně aktivitu, do které se nebudeš muset nutit. To by ti totiž dlouho nevydrželo.

Jaro a léto může být ve znamení bolestí kloubů, hlavně kyčlí. Jestli máš nadváhu, pokus se nějaké to kilo fakt zhubnout, tělu se neskutečně uleví. Nebo může být problém právě v tom, že ses obula do sportu a trošku to s ním přeháníš.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby by se měly v roce 2023 řídit jen svou vlastní intuicí. Ta je spolehlivě povede cestou, kterou si přejí. Nenech se zviklat ničím, co ti říkají lidi kolem, i kdyby to byli blízcí. Když budeš mít pocit, že se na tebe snáší přehnaná kritika, zamysli se nad tím, ale rozhodně z toho nepropadej splínům. Možná jde jen o závist.

Díky tomu, že si půjdeš za svým, během roku získáš nebývalé sebevědomí, což ti jednoznačně prospěje. Budeš si sama sebe nakonec víc vážit. A to potřebuješ, že?

Práce a kariéra

Začátek roku budeš muset věnovat nějakým těm restíkům z uplynulého roku. Vrhni se do toho dřív, než se po Silvestru stihne rozkoukat šéf, ať není zle. Na jaře se nejspíš nějakému tomu konfliktu v oblasti kariéry nevyhneš – jen ještě není jasné, jestli to bude konflikt s okolím, nebo „jen“ uvnitř tebe. Ještě pořád děláš to, co ti dává smysl, nebo si to chodíš do práce jen odkroutit?

Na podzim tě čeká nejedna pracovní cesta, což pro tebe bude dost vyčerpávající. Na konci roku si ale oddychneš, konečně nastane klid.

Finance

Ať už to s tvou prací vypadat jakkoli, nikdy nebudeš třít bídu s nouzí. Ze začátku roku se ti dokonce podaří pořádně ušetřit, takže když si to dokážeš schovat a neutratit, můžeš v klidu žít s pocitem, že máš pěkný finanční polštář.

V létě si dovolíš nějaký ten větší výdaj, nejspíš dovolenou. A dobře uděláš! Peníze ti chybět nebudou a tobě to jedině prospěje. Před Vánocemi hlavně nezačni bláznit a jeď dál na své rozumné vlně.

Láska a rodina

V oblasti lásky můžeš zažít pěkné zemětřesení! Jestli už jsi delší dobu sama a ráda bys to změnila, je dost velká pravděpodobnost, že se perspektivní protějšek objeví už v prvních měsících roku 2023. Zamilovanost, jakou dlouho nepamatuješ, si budeš užívat až do léta. Potom se vztah trošku usadí a můžete ho dál budovat.

Zadaní budou mít spoustu příležitostí k flirtu, ale vždycky by si měli dát pozor, jestli je náhodou nevidí někdo známý, nebo dokonce jejich drahá polovička. Té by to vyloženě nemuselo udělat dobře a potíže, které by vznikly, by se táhly ještě hodně dlouho.

Zdraví

Jestli začneš v roce 2023 nesnášet nějaké slovo, pak to bude „kašel“. S ním si totiž užiješ svoje při každém, i sebemenším nachlazení. Dávej si pozor na plíce a průdušky. Jaro se může táhnout ve znamení viróz, ale když se budeš dopovat vitamíny a minerály, máš šanci to zvládnout bez úhony.

Ještě s koncem roku můžou přijít problémy s pokožkou, nejspíš ekzém a pravděpodobně s původem v alergii. Do Vánoc to rozhodně vyřeš, ať se zbytečně netrápíš a netáhneš si nepříjemnosti do dalšího roku.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Související články