Jak dlouho po rozchodu začít nový vztah? Hlavně nic neuspěchat!

Bigstockphoto
|
09. 05. 2023
|
Máš zlomené srdce a chlapy nechceš ani vidět, ale zároveň se cítíš osamělá a uvažuješ o tom, že začneš znovu randit? Uber plyn a polož si otázku, jestli už jsi na nový vztah připravená. Jak to zjistit?

Zapomeň na rady příruček, které uvádí určitou dobu, za kterou se s rozchodem vyrovnáme. Pravda je taková, že pro každého z nás je tato délka zcela individuální. Někdo je schopný začít nový vztah pár týdnů po ukončení toho předchozího, jiný potřebuje i několik let. Do ničeho se proto nenuť a najdi si nejdřív čas sama na sebe. Vždyť jsi konečně svobodná!

Jak zapomenout na ex? Rozhodně ne novým mužem!

Spousta lidí skáče po rozchodu bezhlavě do nového vztahu ve snaze na svého ex zapomenout. To je ale špatně! Většina těchto vztahů končí po pár měsících zlomeným srdcem, protože se jeden z páru pořád nedostal z předchozího vztahu.

Nedělej stejnou chybu a s randěním počkej do doby, než se myšlenek na bývalého zbavíš. Až tehdy budeš schopná nesrovnávat nového partnera s předchozím a jít do vztahu naplno. Věř, že myšlenky na ex zmizí, ale žádná příručka ti nezaručí, kdy to bude. Nejlepším řešením, jak tento proces urychlit, je utnout se svým ex veškerou komunikaci. Je čas jít o dům dál!

Zároveň je důležité upustit od negativních emocí a hněvu směrem k bývalému partnerovi, i když to nebývá lehké. O zahořklou a negativní ženu nikdo nestojí. Nech tedy minulost minulostí a snaž se svému bývalému odpustit. Neznamená to začít se s ním znovu bavit, ale hodit staré křivdy za hlavu a pohnout se z místa. Pomoct ti v tom může třeba dobrá kamarádka nebo terapeut. Věř ale, že tenhle proces vyžaduje čas.

bigstock-young-couple-drinking-coffee-t-256776397.jpg

Do nového vztahu jdi až tehdy, když cítíš, že jsi na něj připravená.
Bigstockphoto
Vytlouct klín klínem? Většinou to nefunguje a po další rozchodu je člověku ještě hůř.

Buď chvíli sama

Existuje velké množství žen, které se svým partnerům přizpůsobují natolik, že nemají svůj vlastní život. Nedělej stejnou chybu a využij příležitosti, že máš konečně čas na sebe. Nejlepší způsob, jak se s rozchodem vypořádat, je vytěžit ze single období maximum. Vyjeď na dovolenou na místo, kam jsi vždycky chtěla, pusť si oblíbenou romantickou komedii nebo uspořádej divokou dámskou jízdu do striptýzového klubu. Máš teď navíc jedinečnou příležitost zamyslet se, co od života chceš, a začít si plnit své sny. Díky tomu se staneš silnou, nezávislou ženou, která nebude na novém partnerovi závislá. Takové ženy jsou sexy!

Buď na sebe hodná a nezapomeň o sebe pečovat. Dopřej si návštěvu kosmetičky, kadeřnice nebo zajdi do nákupního centra obohatit svůj šatník o nové kousky. Nezapomínej taky, že ve zdravém těle je zdravý duch, a zaměř se na zdravý životní styl. Užívej si, že nemusíš vyvařovat bůčky a ovary, a nahraď je vyváženým jídelníčkem.

Zkus se zapsat do nějakého sportu a začni se věnovat koníčkům, které jsi vždycky chtěla vyzkoušet. Je libo učit se čínsky? Začít boxovat nebo jezdit na inline bruslích? Nebo se naučit programovat? Možností je nespočet!

Zapřemýšlej, co chceš

K rozchodu jsou vždycky zapotřebí dva. Zamysli se nad tím, co vedlo k ukončení předchozího vztahu, a zapracuj na svém seberozvoji. Využij tohle přechodné období k úvaze o tom, co od nového vztahu očekáváš a jaké kvality by tvůj nový partner měl mít.

Ruku na srdce, často míváme tendence vybírat si podobné typy mužů. Pokud víš, že ti něco v minulém vztahu vyloženě nesedlo (například to byl gaučový povaleč, zatímco ty bys procestovala svět), ber to jako poučení a podobným typům se vyhýbej.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Autor článku: redakce

Související články