Za jak dlouho odepsat? Šest zlatých pravidel online seznamování

Bigstockphoto
|
21. 10. 2022
|
Najít normálního chlapa je kumšt. Dnešní doba navíc seznamování moc nepřeje, a proto čím dál víc lidí sahá po online seznamkách. Na co si dát pozor? Drž se těchhle šesti pravidel!

Zdravé sebevědomí = úspěch zaručen

Muži mají rádi sebevědomé ženy. Dej si tedy na svém profilu záležet. Napiš o sobě všechno, co ti připadá důležité, ale s mírou. Nerozepisuj se úplně do detailů, aby měl tvůj potenciální partner chuť ti napsat a dozvědět se o tobě víc. Buď optimistická a vyvaruj se psaní pohnutých nebo důvěrných frází typu právě jsem se rozešla nebo žena zkoušená životem. Budeš působit zoufale a nevyrovnaně. Naopak, vyzdvihni své silné stránky a o svých chybách se nezmiňuj. Nezapomeň ale psát jen pravdu. Pokud hledáš konkrétní typ muže (ať už vzhledem, vzděláním nebo povahou), klidně to na svůj profil napiš. Ušetříš si tím spoustu času.

Obzvlášť si dej záležet na profilové fotce. Pokud nemáš žádnou vhodnou fotku, popros kamarádku, aby tě vyfotila, a společně vyberte to nejlepší. Ať chceš, nebo ne, chlapi jsou hodně vizuálně založení. Fotka by měla být aktuální nebo přinejmenším ne starší tří let.

Dej na svou intuici

Plno lidí našlo svou životní lásku online. Nezapomínej však na svůj zdravý rozum, na síti bohužel bývají i podvodníci nebo podivná individua. Pokud se ti tedy někdo nebude pozdávat, neboj se s ním konverzaci ukončit. To samé platí v případě, že ti dotyčný přijde roztomilý, ale máš pocit, že by vám to neklapalo (například ti napíše popelář z Horní Dolné, zatímco ty jsi právnička z Prahy). Seznamka není charita, takže se neboj posunout o dům dál. Neházej ale flintu do žita a věř, že ten pravý tam někde je.

Neuháněj

Muži milují výzvy. V ideálním případě by to měl být právě muž, kdo udělá první krok, a to i na síti. Odborníci se moc neshodnou, jestli může žena napsat jako první, my však radíme počkat, jestli se tvůj idol ozve sám. Počkej nejdřív pár týdnů a potom mu napiš sama. Ve většině případů však konverzaci nezahajuj, dopřej muži pocit lovce. Budeš mu vzácnější a bude po tobě víc toužit.

Po jeho první zprávě s odpovědí počkej minimálně 3-4 hodiny. Nechceš přece, aby si myslel, že pořád sedíš u počítače. S dalšími odpověďmi si dej taky načas, alespoň půl hodiny, ideálně víc. Tvoje polovička tak bude pořád přemýšlet, co asi děláš. Nevěříš, že by to mohlo fungovat? Vzpomeň si na chlapy, kteří tě uhání a píšou ti, i když je ignoruješ a nemáš zájem! Ano, takto to funguje i u těch, po kterých toužíš. Takže se kroť a nepiš moc často.

bigstock-online-dating-service-young-w-372978565.jpg

Dej si rande online, bude to nová zkušenost!
Bigstockphoto
Tahle doba online seznamování úplně přeje.

Buď nedostižná a žádné eseje!

Zachovej si tajemnost a nechoď v konverzacích moc do detailů. Cílem online seznamování by mělo být to, abyste se jednou setkali na živo. Pokud budeš moc dotěrná a psát o sobě všechno, muž brzo ztratí zájem. Pamatuj, že méně je více. Když zrovna chatujete nebo si voláte, snaž se konverzaci včas utnout, ideálně po 10-15 minutách. Nemusíš říkat, co jdeš přesně dělat. Stačí napsat: "Musím běžet, volá mi šéf!" nebo "Musím se psem, tak zatím!" Budeš tak vzácnější a tvůj protějšek se tě nebude moct nabažit.

Na sociálních sítích se kroť

Když si tě tvůj vyvolený přidá na Facebook nebo Instagram, ať tě ani nenapadne lajkovat mu fotky, psát k nim komentáře nebo mu psát na zeď! Budeš vypadat jako stíhačka. Slídit mu na profilu klidně můžeš, ale psaní typu "všimla jsem si na tvém profilu fotky před třemi lety z Malediv" zní trochu ujetě. Pamatuj, že ty jsi ta, která má být lovena, takže se moc nesnaž a nech to na něm. Žádný muž není příliš plachý nebo zaneprázdněný, aby o tebe bojoval. Pokud se nesnaží, asi o tebe nemá zájem. V tom případě radíme neklesat na mysli, určitě se najde někdo lepší, kdo se bude moct o tvoji pozornost přetrhnout.

Pozor na intimnosti

Nikdy neposílej muži své intimní fotky nebo videa, a to ani za předpokladu, že se už dobře znáte. Mohlo by se to časem otočit proti tobě, a to přece nechceš. To samé platí s erotickými videohovory. Měj na paměti, že pornografické stránky jsou plné videí z pomsty. Pokud nechceš riskovat, tyto věci nepodnikej.

Jaké máš zkušenosti s online seznamováním? 

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Tagy: 
Související články