„Letní lásky mě ničí,“ píše Eva zamilovaná do Egypťana

www.pixabay.com
|
22. 06. 2018
|
Letní lásky? Tak to je kapitola sama o sobě. Asi se mezi námi nenajde nikdo, kdo by jim alespoň jednou za život nepodlehl. Obvykle začínají úplně nevině – na letní dovolené nám padne do oka barman, číšník nebo animátor.

Z několika skleniček je rázem protančený večer (u těch odvážnějších třeba taky společně strávená noc). Co když ale nešlo o nezávazný flirt a jedna ze stran si od letního pobláznění slibuje něco víc? Takovou zkušenost má Eva – pravidelná čtenářka našeho magazínu, od které jsme obdržely v minulém týdnu e-mail.

Zdravím redakci i všechny její věrné čtenáře a čtenářky. Protože mezi ně sama patřím a nedávno jsem u vás jedním dechem přečetla příběh zhrzené maminky, která vdává dceru za uprchlíka, nedalo mi to a rozhodla jsem se také podělit o svůj příběh. Třeba bude mít podobný konec, třeba na Egypt dočista zanevřu.“

Barman a svůdník

„Asi není potřeba detailně popisovat to, jak jsme se s Ahmedem poznali. Já – mladá naivní husička, která si po vysoké vyrazila z kopýtka, sbalila nejlepší kámošku, plavky a pár triček a vyrazila na čtrnáct dnů k moři. Volba padla na Egypt, přece jen jsme obě měly poměrně jasné představy, co od takové dovolené očekáváme. A letní flirt byl jejich součástí.

Ahmeda jsem zpozorovala hned druhý den po příletu. V hotelovém lobby baru míchal po večerech drinky. Mluvit o nějaké lásce na první pohled se asi nedá, nicméně jsme si oba padli do oka. Druhou noc jsem na baru strávila několik dlouhých hodin a lámanou angličtinou se vyptávala, jak Ahmed vlastně žije, jak dlouho tu pracuje a kde bydlí. Odpovídal vyhýbavě, o rodině se bavit nechtěl. Prý tady v hlavní sezóně brigádničí, aby si vydělal na vysokoškolské studium v El Sherouku, nedaleko Káhiry.

headscarf-3257307_1280.jpg

Zamilovat se na letní dovolené? To už není nic zvláštního.
Soudit a hodnotit nechceme. Setkání dvou odlišných kultur v jednom vztahu může být ale náročné.

Noc mírně pokročila a Ahmed za chvíli končil. Nabídl mi romantickou procházku po pláži a já neodmítla. Cítila jsem se s ním tak nějak jinak, výjimečně a kouzelně. Procházka se samozřejmě neobešla bez několika vášnivých polibků a vřelých objetí. Ještě před tím, než mě doprovodil do pokoje, jsme si vyměnili telefonní číslo. Ten večer jsem usínala s milým přáním krásné noci pod víčky.

S kamarádkou jsem domů už neodletěla

„Po několika dnech oťukávání a romantických schůzek jsem do toho spadla po hlavě. Moje zamilovanost byla tak šílená, že jsem předposlední den odletu kamarádce sdělila, že domů poletí sama. Mně totiž Ahmed zajistil práci animátorky. Vše bylo samozřejmě hrozně narychlo a bez smlouvy. Pro muže svého srdce jsem ale byla ochotna riskovat cokoli.

Práce animátora je nesmírně náročná. Vše mi ale kompenzovala přítomnost Ahmeda a naše noční dobrodružství. Několik měsíců před tím, než se měly měnit turnusy, jsem se rozhodla pro odlet domů. Důvody byly čistě pragmatické – po třech měsících mě Ahmed požádal o ruku. Za ušetřené peníze jsem si koupila letenku a těšila jsem, až tuhle novinu oznámím rodičům a kamarádce, která se mnou tohle letní dobrodružství absolvovala.

Nebyla jsem první… Ani poslední

Všechno ale bylo jinak. Dva dny před odletem jsem zahlédla Ahmeda u baru s krásnou blondýnou. Mohl na ní oči nechat a vypadal, jako by na naše zásnuby dočista zapomněl.

Letmé dotyky, úsměvy a flirtování vyústily v romantickou procházku po pláži. Stejně tak to bylo u nás. V tu chvíli jsem si uvědomila, že jsem rozhodně nebyla jediná, kterou Ahmed požádal o ruku. Ba co hůř – pravděpodobně ani jedna z posledních.

V den odletu se nepřišel ani rozloučit. Po několika dnech mi od něj přišla SMSka, ve které se doptával, kdy za mnou může přiletět. Neodpověděla jsem. Slabý hlásek ve mně ale prosí, ať mu dám ještě jednu šanci. Nikdo z nás přece není neomylný.“

Máš osobní zkušenost s letním poblouzněním? Dej nám vědět, jak tvůj románek skončil do komentářů pod článkem.

Související články