Jak nebýt sama na Vánoce? Sbal chlapa ještě na podzim

www.bigstockphoto.com
|
06. 10. 2021
|
Děsíš se toho, že na Vánoce budeš (zase) sama, když teda nepočítáš návštěvu u rodičů? Změň to a sbal vysněného kocoura.

Kde hledat?

Jasně, můžeš mít obří štěstí a najít chlapa na seznamce. Ruku na srdce – na většině z nich se registrují zoufalci, kteří nedokážou sbalit ženskou „normálně“. Buď jsou ohavní jako noc, nebo jim bývalá dominantní manželka, na kterou dodnes platí výživné, zadupala sebevědomí až do jádra země a ženské se dneska nedokážou podívat do očí.

Případně jim chybí půlka zubů v puse nebo naopak přebývá noha, ruka, ucho (další části těla variabilně doplň), případně maminka v jednopokojovém bytě, která mu vaří každé ráno kakajíčko a chystá svačinky do práce. Samozřejmě tenhle způsob nezatracujeme, abys tady ale potkala Pana Božského, musela bys mít jó sakra štěstí.

Místo anonymního prostředí internetu tak vyraz mezi lidi. Je úplně jedno, jestli zapadneš s notebookem nebo dobrou knížkou do oblíbené kavárny, nebo skočíš na vínko s kolegyní z práce. Nezadaných chlapů je spousta. Doma pod postelí je ale nenajdeš.

Skvělou příležitostí, jak se seznámit jsou taky nejrůznější večerní kurzy a přednášky nebo společné výšlapy na hory. Na sociálních sítích existují skupiny, kde se srocují zapálení horalové i milovníci chlupatých mazlíčků, kteří pořádají společné venčení.

A když už jsme u toho venčení – taková pohodová procházka v parku plném barevného listí po boku věrného chlupatého kámoše (pejska, nikoli muže trpícího hypertrichózou) je skvělým lékem na podzimní splín. A kdo ví, třeba se během ní seznámíš se sympatickým pejskařem a na Vánoce nebudete dva, ale čtyři.

bigstock-christmas-couple-at-home-in-wi-262311907_0.jpg

Vánoce nechce snad nikdo trávit sám.
Před Vánocemi jsou všichni naměkko. Chyť šanci za pačesy!

Jak ho sbalit?

To, že máme chodit se vztyčenou hlavou, napřímit se, vystrčit prsa a srovnat ramena, nám už radily naše babičky. Což, o to, i na jejich radách je spousta pravdy, mnohem víc, než vystrčené přednosti ale muže zaujme tvůj osobitý smysl pro humor, chuť podnikat nejrůznější dobrodružství a zdravé sebevědomí.

O ufňukanou chudinku, která si stěžuje všude, kudy chodí, vážně nikdo zájem nemá. A namyšlenou fiflenu jakbysmet. Pokud se dostanete k první schůzce, nezapomeň, že láska prochází žaludkem. Nevoď si potencionálního parťáka domů, ale domluvte se na dobré večeři v pěkné restauraci.

Během schůzky se z dotyčného nesnaž „páčit rozumy“ a zároveň mu o sobě nevykládej první poslední. Buď pro něj slečnou tajemnou, ze které bude muset dobývat každou další informaci. Neboj se flirtovat a pohladit jeho ego. Zakoukej se mu do očí o sekundu déle, než je obvyklé, a pozoruj jeho reakce.

Být s někým „za každou cenu“?

I tady platí „všeho s mírou“. Dělat si několik měsíců starosti s tím, že budeš na Vánoce (zase) sama, vážně nemá smysl. Akorát si zkazíš to krásné, co s sebou svátky klidu a míru nesou. Než být s někým za každou cenu, raději udělej ze své obavy přednost.

Zarezervuj si třeba pohádkový wellness pobyt v horách. Horské chaty a resorty bývají už od adventu překrásně vyzdobené a během vánočních svátků některé z nich pořádají honosné galavečeře se zajímavým programem. Koukat z vyhřáté vířivky na zasněžené vrcholky hor je něco, na co budeš ještě hodně dlouho vzpomínat.

Pokud máš cestovatelskou duši a náladu, nemusíš se omezovat jen na české kouty. Co takhle vyrazit za teplem do luxusních hotelových resortů a užít si i uprostřed zimy pořádnou nálož slunečních paprsků? A kdo ví, třeba na místě poznáš někoho, kdo ti zamotá hlavu a příští Vánoce nebude stát o nic jiného, než je strávit s tebou.

Budeš na Vánoce sama, nebo se chystáš jít na lov?

Související články