Jak přežít rande naslepo a může to vůbec vyjít?

Bigstockphoto
|
21. 07. 2023
|
Už tě nenapadal žádný jiný konstruktivní způsob, jak si najít protějšek, tak jsi zabrousila na seznamku, s někým si chvíli psala a domluvili jste se na schůzce? Výborně, čeká tě rande naslepo. Podívej se, co udělat proto, aby se nezměnilo v horor.

Nic naplat, času moc nemáme, takže není divu, že hledáme spřízněnou duši, kde se dá. Seznamky dneska zase frčí a je z čeho vybírat – tedy aspoň co do množství, kvalita je poněkud jiná kategorie. Jakmile se domluvíš na schůzce s někým, koho jsi nikdy neviděla, bude to náročné, ale možná to bude stát za to. Nebo taky ne.

Buď připravená na všechno

Může kulhat, šišlat, vypadat úplně jinak než na fotce (to je dost pravděpodobné) nebo cokoli na tenhle způsob. Vidět člověka na fotce je jedna věc. Mozek si obrázek nějak přebere a možná přizpůsobí zkušenostem a lidem, které už známe. Vidět pak člověka v reálu je věc druhá. Nehledě na to, že pokud jste si psali a on tě na to neupozornil, může mít třeba několik výslovnostních vad, nad kterými se ti bude chtít celé rande smát.

Nic vážného si od toho neslibuj

Jasně že se chceš seznámit a byla bys ráda, kdybys poznala ideální protějšek. Může se to stát, neměla by ses k tomu ale upínat. Určitě dnes funguje spousta párů, které začínaly právě takhle. Mnohem víc je ale spíš lidí, kteří na rande naslepo nevzpomínají tak úplně nejradši. Třeba moje kolegyně Eliška:

„Na rande naslepo jsem šla jenom jednou v životě a víckrát to nehodlám riskovat. S Michalem jsme si psali asi měsíc. Oba jsme byli poměrně zaneprázdnění, ale když mi napsal, že by se chtěl sejít a že za mnou klidně těch 50 kilometrů, které nás dělily, přijede, souhlasila jsem. Psalo se mi s ním hezky, těšila jsem se na každé jeho písmenko.

Na schůzku pak dorazil chlápek, který byl oproti fotce malý, pohublý, ale především měl přebujelé ego, které do té doby evidentně držel na uzdě. Shazoval moje studium, nechápal, jak můžu jezdit na dovolenou vlakem s batohem na zádech a nelétat místo toho na Seychely. Naštěstí se to projevilo už na té první schůzce a neztratila jsem s ním víc času. Do dneška mi ale hlava nebere ten rozdíl v tom, jak hezky dokázal psát a jak na mě potom působil, když mluvil.“

bigstock-219632920.jpg

Na rande naslepo zvolte neutrální místo.
Bigstockphoto
Neslibuj si od schůzky moc. Pak v tom lepším případě budeš příjemně překvapená.

Zvol neutrální prostředí

Nechceme být jako tvoje máma a říkat ti, abys nechodila s cizími lidmi do bytu. Na druhou stranu to radši řekneme, abychom tě varovaly. Nemusíš sice na 100 % narazit na úchyla nebo násilníka, ale vyloučené to taky není. Dejte si schůzku někde, kde budou lidi. Restaurace nebo kavárna je možná klišé a může zavánět nudou, určitě je to ale lepší, než někde s cizím kocourem zůstávat o samotě. Nemá cenu vymýšlet něco ukrutně originálního – když někoho vidíš poprvé, je lepší si s ním v klidu sednout a povídat si.

Chraň si své soukromí

Na první schůzce zásadně nikomu nedávej víc kontaktů, než jaké na tebe má. Nech si pro sebe, kde přesně bydlíš, na kterém oddělení které firmy pracuješ, svoje sociální profily mu taky necpi. Pokud nemá tvoje telefonní číslo, nedávej mu ho. Komunikujte spolu jako dosud, do té doby, než si budeš jistá, že se mu můžeš víc otevřít. Jinak bys totiž mohla čelit nepříjemnému kontaktování a ruku na srdce – někteří pánové dokážou být pěkně otravní, i když je stokrát odmítneš. To poslední, co bys pak chtěla, je, aby ti stepovali před dveřmi.

Co dělat, abyste se poznali?

Fotky můžou někdy mást, jak už bylo řečeno. Můžete si proto zvolit poznávací znamení, třeba mu řekni, co budeš mít na sobě. On ti to může říct taky. Nebo to nech jen na něm. To ti totiž dá možnost kolem něj nepozorovaně projít, když budeš mít pocit, že na tebe čeká někdo, kdo si ubral 5 let, 10 kilo a jeho firma „prosperuje“ natolik, že na sobě má narvané sako z vlastního maturiťáku, které přirozeně nedopne.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Tagy: 
Související články