Banana Coffee: káva, nebo dezert? Připrav si doma hit sociálních sítí i ty

Shutterstock
|
06. 08. 2023
|
Co je na sociálních sítí, to chce spousta z nás zkusit. Pokud miluješ kávu a banány, pak se nejspíš přidáš, když trendy velí spojit obojí dohromady do jedné dobroty!

Ne že by všechno, co „sockami“ proběhne, byl skvělý nápad. Tenhle se ale povedl. Spojení slaďoučkých banánů a hořké kávy je chuťově vynikající. Jen se to s Banana Coffee nesmí moc přehánět – banány jsou dost bohaté na fruktózu, jejíž přemíra v jídelníčku škodí.

Experimenty s kávou

Jeden z nejoblíbenějších nápojů na světě si nejspíš většina z nás vychutnává v klasické podobě – jako espresso, cappuccino nebo třeba nabušené flat white. Káva svou podstatou (dá se smíchat prakticky s čímkoli) přímo vybízí k experimentování. Tak vzniklo Bulletproof Coffee, Dalgona Coffee… Nebo třeba už dobře známá alžírská káva.

Banánová káva jak TikTok káže

Banana Coffee slaví největší úspěch na TikToku. Pojďme se na ni podívat. Předem upozorňujeme, že výsledek nebude takový, když poctivé kafe nahradíš třeba instantní kávou. Tak pozor na to.

Co potřebuješ: 200 ml cold brew kávy (nebo kávy, na jakou jsi zvyklá, jen ji musíš vychladit), 2 pěkně zralé mražené banány a něco na doslazení (může to být med, čekankový sirup nebo třeba erythritol)

Jak na to?

  • Nejdřív si včas připrav banány. Oloupej je, nakrájej na kolečka a na tácku nebo v misce je dej do mrazáku.
  • Připrav si cold brew kávu nebo tu, kterou si běžně děláš – tu ale musíš nechat vystydnout a ideálně ji dát vychladit.
  • Kávu nalij a kolečka banánů vhoď do mixéru a rozmixuj do hladké směsi. Ta musí být dokonale lahodná. Můžeš přidat vybrané sladidlo, záleží na tvých chutích.
  • Banánovou kávu podávej ve sklenicích s brčkem. Na vrch můžeš ještě nastrouhat hořkou čokoládu.

Recept na Banana Coffee není jen jeden. Na světě už jsou samozřejmě nejrůznější variace. Můžeš přidat třeba vanilku nebo karamel, dozdobit nápoj šlehačkou nebo ho posypat oříšky a skořicí. Pro řidší konzistenci můžeš použít jakékoli mléko. Fantazii se v tomhle případě meze nekladou.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Autor článku: redakce

Související články