Dalgona Coffee. Připrav si dobrotu, která potěší chuťové buňky i oko

bigstockphoto.com
|
31. 10. 2020
|
Minimum ingrediencí, z nichž vznikne pochoutka, která je navíc hodně fotogenická a na sociálních sítích s ní nasbíráš hafo lajků. To je Dalgona Coffee, hit, který k nám z Asie přišel hlavně díky Tik Toku.

Na vyšlehané kávě si už dávno pochutnávají v Pákistánu, Indii nebo Macau, ale do světa se rozšířila teprve díky jihokorejskému herci Jung Il-woo. Ten ji ochutnal v Macau a pojmenoval ji po korejské cukrovince, které se káva svou chutí podobala.

bigstock-coffee-trend-dalgona-coffee-368510176.jpg

Dalgona Coffee pochází z Asie.
bigstockphoto.com
Káva s mlékem získává nový rozměr!

Jak si dát dobrou kávu a ještě se zabavit?

Dalgona Coffee je takovým symbolem roku 2020, kdy každou chvíli někde vládne karanténa, člověk nemůže navštívit oblíbenou kavárnu a ještě ke všemu se nudí, protože je toho mnohem víc, co nefunguje nebo funguje velmi omezeně.

Dalgona Coffee ti nejen zachutná, ale když se ti povede, bude krásná na pohled, můžeš se s ní pochlubit na „sockách“ a sklízet úspěch. Jen se zkus podívat na hashtag #dalgonacoffee nebo #coffeewhip!

bigstock-dalgona-coffee-milk-coffee-sm-374562799.jpg

Takhle napěněná káva se běžně pije v Pákistánu nebo Indii.
bigstockphoto.com
Dalgona Coffee je charakteristická svou hustou pěnou.

Jak si Dalgona Coffee připravit?

Ke slávě i pochoutce přitom nemusíš mít žádné extra suroviny ani kávovar. Navíc si tuhle dobrotu můžeš připravit studenou (originální verze) i teplou. Záleží na tobě. A dokonce je tu žádoucí instantní káva

Co potřebuješ: 2 lžíce instantní kávy, 2 lžíce horké vody, 2 lžíce cukru, mléko a led (pokud si chceš udělat studenou variantu)

Jak na to?

  • Do misky dej kávu, vodu a cukr a všechny tyhle ingredience vyšlehej do husté pěny. Jestli nechceš šlehat tři dny, vezmi si na pomoc elektrický šlehač nebo ruční mixér s metličkou.
  • Pro teplou variantu nalij do hrnku trochu teplého mléka, pokud chceš studenou variantu, dej do hrnku kostky ledu a na něj nalij studené mléko.
  • Na mléko pak nanes vytvořenou kávovou pěnu. Vznikne vlastně takové obrácené cappuccino.
  • Výsledek můžeš dochutit, jak budeš chtít. Doporučuje se třeba vanilkový sirup nebo skořice.

Pokud nechceš kávu s cukrem kvůli sladké chuti, nemusíš ho přidávat, jen pak počítej s tím, že pěna vydrží jen pár minut. Jestli si dáš ráda sladkou dobrotu, ale odmítáš cukr, zkus xylitol nebo erythritol. A jestli si chceš vychutnat kávovou pěnu s mlékem dohromady, raději ji mlékem zalij, jinak se totiž obě části nesmíchají. Pak už ale nebude nápoj tak fotogenický…

Zkoušela jsi už Dalgona Coffee, nebo je to pro tebe novinka? Dej nám vědět v diskuzi pod článkem!

Související články