Horoskop na rok 2023 – 1. díl: Lvi půjdou do všeho po hlavě, Panny se dočkají ocenění

Shutterstock
|
13. 11. 2022
|
Je to skoro neuvěřitelné, ale rok 2023 se blíží mílovými kroky. Pokud nechceš být zaskočena tím, co pro tebe hvězdy chystají, omrkni to včas.

Tentokrát tu máme nálož pro Berany, Býky, Blížence, Raky, Lvy a Panny. Na ostatní brzy dojde ve 2. dílu.

Beran (21. 3. – 21. 4.)

Berani budou mít větší část roku 2023 pocit, že jim život hází klacky pod nohy, které už nejsou schopni přeskočit. Opak je ale pravdou! Až si budeš připadat bezradně, vzpomeň si na tenhle horoskop, zakousni se a pak už se jen raduj z úspěchu. Pro tebe nebude žádná překážka nepřekonatelná.

Práce a kariéra

U Beranů „hrozí“, že se vrátí na místo, na němž už někdy působili. Může jít o stejnou nebo lepší pozici, ale rozhodně uděláš krok do minulosti. I to ale může znamenat posun! Pokud tě to nebude uspokojovat, prostě to zabal a vydej se jinou cestou. Hvězdy ti v tom budou přát a to by bylo, aby se pro tebe nenašla práce, která tě naplní od hlavy až k patě!

A pozor – pokud tě bude štvát nadřízený, prostě jeho dramata vypouštěj druhým uchem ven. To, co neuváženě říká, je jeho problém, ne tvůj.

Finance

Začátek a konec roku 2023 bude po finanční stránce víc než v pohodě. Ještě v lednu a únoru si budeš moct vyhodit z kopýtka, od března do září nebo října už buď ale rozvážnější, protože se nejspíš čas od času dostaví nečekaný výdaj. V listopadu už bude tvůj rozpočet zase stabilní a povedeš si dobře – nezapomeň pak o Vánocích rozmazlit nejen svoje okolí, ale i sebe!

Láska a rodina

První tři měsíce budeš nejspíš tak trošku šutr. Vztahy a city vůbec nebudeš řešit, prostě na to nebudeš mít kvůli práci myšlenky. Na jaře ti ale nová láska otevře oči tak závratným tempem, že to nebudeš stíhat zpracovat. Možná půjde o zbrusu nový objev, možná jen zažije renesanci tvůj stávající vztah. Obě možnosti jsou skvělé a slibné!

Během roku se občas přeptej svých blízkých, hlavně těch starších, jestli nepotřebují s něčím pomoct. Dnešní rychlá doba některým věcem nenahrává a babička s dědou nebo rodiče tvou příležitostnou péči určitě ocení.

Zdraví

Jakmile bude mrznout, drž se spíš doma. Tvým největším problémem budou totiž v roce 2023 průdušky. Nachlazení a kašel na sebe nenechá dlouho čekat, tak se v zimě pořádně zabal a nic neriskuj.

S komplikacemi v práci o sobě může dát vědět psychosomatika, ozvat se můžou játra, slinivka, žaludek a střeva. Opatruj se a nenech se vykolejit. Nic dalšího ti během celého roku nehrozí.

Býk (22. 4. – 21. 5.)

Býci jsou neustále v zápřahu, ale rok 2023 jim naštěstí přináší dostatek odpočinku a skvělé příležitosti k cestování, ať už to budou jednodenní výlety po vlasti, prodloužený víkend v blízkém zahraničí, nebo třeba delší exotická dovolená bohatá na nevšední zážitky.

Zároveň budeš nejspíš každou chvíli bojovat s tím, že něco není podle tvých představ. Teď už s tím nic neuděláš, protože jsou to následky chyb a přešlapů, kterých ses dopustila v minulosti. Nepranýřuj se za ně, to ti nijak nepomůže. Zkus se nade všechno povznést – stejně nic z toho neovlivníš.

Práce a kariéra

Už od začátku roku (možná i od konce roku 2022) budeš koketovat s nápadem o změně pracovního místa nebo o přechodu na volnou nohu. Pokud máš jasnou vizi, s chutí se do ní pusť, protože tě výsledky budou skutečně naplňovat.

Až do podzimu všechno poběží jako na drátkách a s ničím, co se práce a kariéry týká, nebudeš mít problém. Naopak. S koncem léta se ale můžou objevit zádrhele a manipulace, které ti nebudou ani trochu po chuti. Do zimy se s nimi vypořádáš a zase bude dobře.

Finance

O peníze se na rozdíl od jiných znamení bát nemusíš. Tvoje svědomité šetření nese ovoce a dostatečná rezerva na bankovním účtu ti šetří spoustu nervů, které prožívají skoro všichni ve tvém blízkém okolí. U tebe se nakonec najdou i peníze na víc než jednu dovolenou a občas nějakou tu radůstku. S koncem roku se to nezmění, ani když víc zainvestuješ do Vánoc, abys potěšila své blízké něčím, co by si sami nedopřáli.

Láska a rodina

Single Býci, kteří touží po lásce, můžou zajásat! Už během prvních měsíců roku 2023 se v jejich životě objeví někdo, kdo bude fakt stát za to. Pozor ale, může to být i některý z bývalých partnerů, který prošel jistou proměnou. Fyzická přitažlivost udělá svoje.

Jaro bude zase přát všem, kteří chtějí zakládat rodinu. Na podzim budou plískanice nejen venku za okny, ale i u tebe doma – pravděpodobně budeš po partnerovi vyžadovat nějakou větší změnu. Je jen na vás, jak si to vykomunikujete. Ke konci roku se všechno ustálí.

Zdraví

Hlavně v zimě si dávej pozor na prochladnutí. Hrozí pak potíže s ledvinami a močovým měchýřem, což nebývá zrovna nejzábavnější program. Během roku se můžeš potýkat s různými záněty, a pokud se budeš cítit neúměrně unavená, zajdi si k lékaři, ideálně pro rozbor krve. Můžeš si tím ušetřit spoustu trápení.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Neustále ve stresu? Měla by ses uklidnit, protože to neprospívá ani tobě, ani tvému okolí. Partner by doma ocenil víc pohody a radši by tě viděl jinak než jako uzlíček nervů. Klidně zkus meditovat nebo začni běhat, jen nepřenášej svoje nervy na jiné.

Stejně jako Berani, i Býci můžou mít pocit, že jim život staví jednu překážku za druhou. Dobrá zpráva je, že to tak není. Špatná zpráva je, že překážky si kladou oni sami. Neočekávej hned katastrofu, radši doufej, že komplikace pominou a všechno se vyřeší ve tvůj prospěch. Pak se to nejspíš stane!

Práce a kariéra

Rok 2023 bude ve znamení pracovních úspěchů, které se dostaví čas od času, aby tě podpořily ve tvém snažení. Kariérní žebříček budeš zdolávat s elegancí sobě vlastní a nikdo kromě závistivých škarohlídů nebude pochybovat o tom, že si svůj postup zasloužíš.

Celý rok bude stabilní, až k jeho konci se můžou dít nějaké přesuny – můžeš třeba měnit pozici, tým, nebo vůbec místo působení. Neměj z toho ale obavy, všechno, co se stane, tě posune a jednoznačně ti prospěje.

Finance

Svoje úspory si hýčkej a neutrácej za hlouposti. Ještě během prvních měsíců roku 2023 totiž nejspíš dojde na velké výdaje, například na koupi nemovitosti, auta nebo něčeho, co dokáže udělat díru do rozpočtu, ale čemu se zároveň není možné vyhnout.

Na jaře už se bude situace stabilizovat a budou se k tobě i vracet peníze z minulosti, pokud jsi někomu něco půjčila nebo sis třeba šetřila v bance.

Na konci roku se nenech vykolejit partnerovými narážkami na své předvánoční utrácení. Dobře víš, že jsi žádnou katastrofu nezpůsobila a že svými dárečky jednoznačně uděláš radost.

Láska a rodina

Zatímco v zimních měsících bude tvůj vztah nejspíš stagnovat, hned na jaře začne rozkvétat. Něco se v tobě změní, uvědomíš si, co chceš, a partnerovi to bude nejspíš připadat tak sympatické, že sám navrhne posun – může to být žádost o ruku, ba dokonce pořádně rychlá svatba nebo něco podobně úžasného.

Single Blíženci oproti tomu trošku „utřou“. Na obzoru se dlouho nebude objevovat nikdo, kdo by je zaujal, a když se tak stane, rychle zjistí, že dotyčný je zadaný, nebo má dokonce kompletní rodinku. Ruce pryč a hledat dál!

Zdraví

Trápí tě vleklá zdravotní komplikace? Pak třikrát sláva, v roce 2023 se nejspíš konečně vyřeší! Pomůže nejen medicína, ale i to, že se zklidníš. Psychika má na fyzické zdraví ohromný vliv, mysli na to.

To nejhorší, s čím můžeš bojovat, je nejspíš nízký tlak nebo svalové křeče – na ty si pravidelně zobni hořčík, přidej vápník a zinek a bude to zase v pohodě. A hlavně dostatečně odpočívej!

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Rok 2023 bude pro Raky jako na houpačce. Naštěstí to, co bude zpočátku vypadat jako velkolepé drama s dalekosáhlými následky, se nakonec změní v relativně dobře řešitelný problém, který tě sice potrápí, ale nesrazí tě na kolena.

Celý rok můžeš bojovat s více či méně oprávněnou kritikou ze strany svého okolí. Uvědom si, jestli je v tom špetka pravdy, nebo ti prostě lidi vyčítají tvou podstatu – v takovém případě si holt budou muset zvyknout, protože s tou nic nenaděláš.

Práce a kariéra

Je docela možné, že ti po celý rok bude práce splývat s volným časem a zábavou – najdeš totiž nový impuls, díky kterému si ji zase zamiluješ a budeš do ní chtít dát všechno. Nejdřív to ale bude chtít změnu uvnitř tebe samotné, aby ses naučila zvládat stres, který je na tebe kladen. Dáš to ale na výbornou!

Finance

S tím, jak se ti bude v práci dařit, budeš mít dojem, že se k tobě peníze kutálejí tak nějak za nic. Mít práci, která tě baví, je lepší než vydělávat milióny. Nebude to sice na kdovíjaké zbohatnutí, ale všechny účty v pohodě poplatíš a ušetříš si i na radosti – třeba na šik oblečení a dovču podle svého gusta.

Drobné vystřízlivění může přijít ke konci roku, kdy to nejspíš trošku přeženeš, ať už půjde o vánoční nákupy, nebo třeba nějaké ty výjezdy na hory. Brzy ti dojde, že takhle by to nešlo, a zase se uskromníš. Od tebe by se mohl leckdo učit!

Láska a rodina

Drhne to? Není divu. Na povrch se vydere něco, co jste s partnerem přehlíželi a dosud to úspěšně zametali pod koberec. Teď vás to ale potrápí. Bude potřeba otevřít staré rány a trochu se v nich pošťourat, aby mohlo být líp. A platí to i pro nezadané, které si budou muset uvědomit, co vlastně od dalších vztahů chtějí.

Nejkrásnější měsíc pro lásku bude nejspíš srpen – s partnerem budete cestovat, rozšiřovat si obzory a neuvěřitelně vás to spojí. S novou láskou radši začni prodlouženým víkendem, ať se nedivíš, s kým sis to odletěla tisíce kilometrů od domova. Poznávání musí být pozvolné.

Zdraví

Na jaře tě asi potrápí tvoje stará známá, tedy alergie. Ty už si s ní ale budeš vědět rady. Nasaď všechny zbraně, měj po ruce kapesníky a nějak to přežiješ. V létě tě asi kvůli stresu a psychickým potížím stihnou problémy se spánkem. Řeš všechno hned, ať se zbytečně netrápíš dlouho. Jinak ti bude zdravíčko pěkně sloužit!

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi budou v roce 2023 žhaví do své vlastní práce, do seberozvoje i do setkávání se s novými lidmi. To všechno je dobře! Bude to neuvěřitelně obohacujících 12 měsíců nabitých intenzivními zážitky všeho druhu, do kterých se budeš většinou pouštět po hlavě. O to víc si je pak užiješ.

Přes všechny svoje výkony ale nezapomínej pasivně i aktivně odpočívat, ať jednoho dne nezjistíš, že syndrom vyhoření dohnal i tebe. Pak už by tě netěšilo vůbec nic, a pokud platí, že prevence je lepší než hasit hotové problémy, tady je to moudré dvojnásob.

Práce a kariéra

Bude to právě práce a tvoje kariéra, co tě bude naplňovat ze všeho nejvíc. Často kvůli tomu budeš přehlížet i svoje blízké, což ti sice bude nějakou dobu tolerováno, ale nakonec se výčitkám nevyhneš. Buď ráda, že u tebe platí, že práce = koníček, ale nepřeháněj to.

Občas se může vyskytnout situace, která ti nebude příjemná. Snaž se kvůli ní nerozčilovat nebo z ní prostě nebuď smutná. Ač to nejdřív asi bude vypadat ve tvůj neprospěch, hvězdy dobře ví, co dělají…

Finance

Nejspíš si budeš vyčítat, jak jsi během roku 2022 utrácela. Že se to podobalo totálnímu šílenství, víš sama dobře. Teď už to ale nezměníš, tak si jen zapamatuj, že příště takhle ne. Bude to trvat tři čtyři měsíce, než se stabilizuješ, ale povede se ti to. Vezmi to prostě jako lekci pro příště.

Na konci roku se nejspíš objeví jednorázová příležitost, jak si přilepšit. Nebude to úplně podle tvého gusta, ale tvoje vášeň pro vydělávání peněz ti zase zavelí se do toho dát.

Láska a rodina

Pokud patříš k těm šťastným, kteří si ještě před koncem roku 2022 našli někoho nového, v prvních měsících roku 2023 budeš sledovat, jak se vaše nezávazné randění mění v pevný vztah. To ti vykouzlí nejeden úsměv na tváři. Po dlouhé době budeš vědět, že se máš o koho opřít. Na konci se akorát můžeš setkat s drobnou výčitkou, že bys nemusela věnovat tolik času práci.

Pro zadané Lvy tu máme příjemnou zprávu, a to, že jejich vztah bude jen a jen posilovat. Jasně, mráček se občas objeví, ale vichřice ani krupobití z toho nebude. Hýčkej si, koho máš po boku!

Zdraví

První polovina roku bude v pohodě. Zima zavaří leckomu, ale tebe se to nejspíš vůbec týkat nebude. Spíš si dej s přicházejícím podzimem pozor na deprese a splíny, které se můžou táhnout nepříjemně dlouho. Když budeš mít podezření, že jde o něco vážnějšího, neboj se vyhledat pomoc.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Dávej si po celý rok 2023 pozor na ženu ve svém okolí, která nehraje úplně fér. Nejsi to náhodou ty sama? Intriky by se ti mohly šeredně vymstít, tak s nimi přestaň dřív, než je někdo odhalí a ušije ti z ostudy kabát.

Během roku 2023 budeš příjemně v klidu, hvězdy ti připravily krásných 12 měsíců bez dramatických výkyvů, což si jednoznačně zasloužíš. Pořádně si to užij!

Práce a kariéra

Panny budou v oblasti kariéry miláčkem hvězd. Po turbulencích, které je potrápily na podzim a ještě před Vánocemi, se od února konečně dočkají klidu a nových klientů, kteří si jich budou opravdu vážit. Pokud jsi zaměstnaná, nejspíš si tvého nasazení všimne šéf a náležitě to ocení třeba povýšením nebo přidělením nových pravomocí.

Finance

Ruku v ruce se slibně našlápnou kariérou půjdou i peníze. Vždycky sis je uměla vydělat, v roce 2023 to ale půjde tak nějak snáz, a ještě tě to bude bavit. Co víc si přát?

Všichni vědí, že svým blízkým ráda přilepšíš a dopřeješ něco, na co by oni ani nepomysleli. Než ale začneš zase za někoho utrácet, uvědom si, jestli s tím náhodou tak trošku nepočítá a jestli si to vůbec zaslouží. Za peníze, které do ostatních investuješ, by sis totiž mohla užít třeba další parádní dovolenou.

Láska a rodina

První měsíce se s partnerem nejspíš budete plácat od ničeho k ničemu, s jarem se to ale změní. Oba dva ožijete a do svého vztahu zase začnete sypat lásku a porozumění ve velkém. Oba víte, co v sobě máte, tak si toho vzájemně važte!

Nezadané Panny si budou ze začátku roku trochu zoufat, ale pokud můžeme poradit, užij si svou svobodu, dokud se nemusíš nikomu zpovídat. Hvězdy totiž trošku napovídají, že s létem by mohl do tvého života vkročit někdo, kdo se v něm udrží hodně dlouhou dobu. Že by spřízněná duše?

Zdraví

Přes rok tě může potrápit hlava. Pokud trpíš na migrény, nejspíš dobře víš, o čem je řeč. Nasaď ověřené způsoby, jak se bolesti a přidružených potíží zbavit. Stejně ti nezbyde nic jiného než to přežít.

Dávej si taky pozor na nahromaděný stres, který by se mohl snadno přetavit v psychosomatické problémy. Neboj se ventilovat emoce, kdykoli to potřebuješ. A bude-li to nutné, klidně vyhledej psychologa, psychiatra nebo psychoterapeuta. Hlavně se zbytečně netrap.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Související články