Jaké je tvé znamení v čínském horoskopu a co o tobě říká?

Pixabay
|
30. 11. 2022
|
Vodnáře, Štíra nebo Raka všichni známe. Horoskop nás podle data narození škatulkuje do jednotlivých znamení, která o nás dost vypovídají. Víš ale, jaké je tvé znamení v čínském horoskopu a co o tobě říká? Zjisti to v následujících řádcích!

Čínský horoskop má sice také 12 znamení jako ten náš, ale nerozděluje je podle měsíců, nýbrž podle roku narození, vždy od určité části. Jedno znamení tedy mají vždy lidé narození v letopočtech s dvanáctiletým rozdílem, například znamení Krysy má roky 1960, 1972, 1984 a tak dále.

  • Krysa – 1960, 1972, 1984, …
  • Buvol – 1961, 1973, 1985, …
  • Tygr – 1962, 1974, 1986, …
  • Zajíc – 1963, 1975, 1987, …
  • Drak – 1964, 1976, 1988, …
  • Had – 1965, 1977, 1989, …
  • Kůň – 1966, 1978, 1990, …
  • Koza – 1967, 1979, 1991, …
  • Opice – 1968, 1980, 1992, …
  • Kohout – 1969, 1981, 1993, …
  • Pes – 1970, 1982, 1994, …
  • Vepř – 1971, 1983, 1995, …

Krysy mají ostré lokty, Draci touží po lásce a kariéře

Každé znamení je podle čínského horoskopu něčím jiné. Jak jsi na tom ty? Najdi si svůj popis podle znamení!

Krysa

Krysy mají hodně silný charakter a občas jdou i přes mrtvoly. Když se něco nedaří, nebojí se použít své ostré lokty. Disponují ale neoddiskutovatelným šarmem, pro který se na ně nikdo nedokáže dlouho zlobit. Často mají velký počet obdivovatelů. Krysy jsou ambiciózní, nezávislé, kreativní a dokážou se skvěle předvádět ve společnosti. Na druhou stranu mezi nimi najdeme pořádné klepny a drbny. Často jsou agresivní, žárlivé a tvrdohlavé. Ideální vztah pak mají s Krysami, Buvoly a Opicemi.

Buvol

Buvoli bývají pracovití, poctiví a vytrvalí. Nemají rádi konflikty. Libují si v materiálních hodnotách a finančním zabezpečení. Často jsou velmi inteligentní. V lásce nedokážou být příliš romantičtí, ale zato jsou velmi něžní milenci, kteří své drahé polovičce snesou klidně i modré z nebe. Na Buvoly se může každý spolehnout, jsou zodpovědní, loajální a drží sliby. Jsou ale také tvrdohlaví a často neústupní a velmi konzervativní. Nejblíž má ke Kohoutovi a Hadovi.

Tygr

Tygři jsou divocí, vyhledávají nebezpečí a dobrodružství, ale také jsou hodně citliví. Na penězích jim příliš nezáleží, ale když už je mají, neradi se jich vzdávají. Jsou takoví malí generálové – rádi udávají povely, ale sami je neplní. Jejich partnerské vztahy se často rozpadají kvůli jejich podivným rozmarům. Tygři jsou optimističtí a srdeční, rozdávají kolem sebe lásku a často se smějí. Jsou sebejistí a odvážní, což ho však dovádí do situací, které nakonec nezvládne. Nejlépe si rozumí s Koněm, Psem a Vepřem.

Zajíc

Zajíci bývají náladoví, ale hlavně citliví, jemní, empatičtí a vztah s nimi bývá báječný. V zaměstnání jednají diplomaticky a vědí, jak se správně ukázat na veřejnosti. Působí konzervativně a docela problematicky se vyrovnává s novými pořádky. Zajíci jsou trpěliví a loajální, rádi pomáhají ostatním a lidé se na ně mohou spolehnout. Na druhou stranu však často závidí ostatním a čekají, až jim spadne bohatství nebo vytoužená věc do klína. Ideální vztah může nastat s Kozou, Psem nebo Vepřem.

Drak

Draci jsou stateční a věčně plní energie. Těší se pevnému zdraví a jsou dětmi štěstěny v lásce i kariéře. Přátele, jako jsou Draci, chtějí mít všichni – umějí rozesmát a pobavit, ale také vyslechnout a v případě zájmu i poradit. Draci jsou upřímní a pravdomluvní, bojují za pravdu a zastávají se slabších. Někdy jsou ale však příliš spontánní a impulzivní, což je může přivést do potíží. Dobré vztahy navazují hlavně s Krysou, Zajícem, Hadem a Opicí.

Had

Hadi jsou aktivní, chytří a cílevědomí. Jako přátelé jsou k nezaplacení, ale jako partneři jsou hodně majetničtí. Když jim někdo ublíží, oplácejí stejnou mincí i s úroky. Svým drahým polovičkám moc nevěří, asi proto, že sami na tom s věrností nejsou úplně nejlépe. Hadi jsou kultivovaní a pozorní, bývají skvělými rodiči. Bohužel jsou ale i závistiví a nevydrží dlouho u jedné činnosti, často věci nedotahují do konce. Nejlépe je jim se Zajícem a Kohoutem.

Kůň

Koně milují společnost lidí, jsou sebejistí a rádi před lidmi vystupují. Jsou skvělými organizátory a snadno okolí přesvědčí o své pravdě. Občas jsou až egoističtí. Jakmile se zamilují, nevidí a neslyší. Jsou šarmantní a okouzlující, jednají na rovinu a snaží se udržovat si nezávislost. Stává se, že mají anarchistické sklony a jdou proti proudu. Dopustí-li se na zrozenci tohoto znamení někdo křivdy, pořádně si to odskáče. Nejlepší vztahy navazuje s Tygrem, Koněm nebo Psem.

Koza

Kozy bývají stydlivé a submisivní, proto hledají kamarády i partnery, které je životem víceméně povedou. Jsou trochu nepředvídatelné, milují přírodu a umění, jsou kreativní a nerady zodpovídají za svá chybná rozhodnutí. Nejdůležitější v životě je pro ně rodina a přátelství, potřebují cítit jistotu. Kozy jsou kamarádské a velmi přirozené, často však propadají pesimismu a skepticismu, což jejich okolí vadí. Je možné, že svěřené tajemství si nedokáží nechat pro sebe. Dobře je Koze se Zajícem a Vepřem.

Opice

Lidé ve znamení Opice jsou trochu frajírci, kteří se vysmívají ostatním, na druhou stranu jsou ale tak šarmantní, že jim všichni hned odpustí. Opice rády improvizují, život je baví a k jeho dokonalému prožití využívají svou nezkrotnou fantazii. Ve vztazích jsou tihle lidé romantičtí, ale stejně jim dlouho jeden vztah nevydrží – jen se rozkoukají a už hledají nový. Opice jsou empatické a optimistické, ale také dokážou být netrpělivé a povrchní. Nejlepší vztahy vznikají s Drakem, Opicí, Psem a Vepřem.

Kohout

Kohouti jsou aktivní, plní životní energie, rádi pečují o sebe a své zdraví. Také rádi diskutují s ostatními a dávají na odiv své znalosti. Kohouti jsou umanutí a jdou si tvrdě za svými cíli. Také jsou odvážní, pilní a důslední, což jim přináší úspěchy. Jenže je mezi nimi dost pedantů a šovinistů, bývají netrpěliví a neurvalí. Dobře je Kohoutovi s Buvolem, Drakem a Hadem.

Pes

Lidé ve znamení Psa bývají věrní a přímí. Působí sice často chladně, ale jsou to jen jejich mimikry. Když se zamilují, milují dlouho a oddaně, jsou loajální a spolehliví. Sami na sebe kladou vysoké nároky. Často jsou cyničtí a kritizují, ale velmi konstruktivně. Nemají rádi hádky, ale když k nim dojde, bývají v nich ostří. Tito lidé jsou odvážní, upřímní a citliví, v práci jsou zodpovědní. Bohužel často působí jako puntičkáři a pedanti. Nejlépe je Psům s Krysami, Tygry, Koňmi a Psy.

Vepř

Vepři jsou kamarádští, oddaní, ve vztahu milující a romantičtí. Věří v dobrotu lidí, proto se často stává, že je lidé až zneužívají. Mají pevnou vůli a jsou vytrvalí, ochotní a důvěryhodní. Vždycky se na ně lze spolehnout. Vepři bývají často hodně rozdávační, což nemusí být v důsledku pozitivní. Hodně jim to klape s Krysami, se Zajíci a Kozami.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Související články