Cikánský horoskop: jsi tichá Kaple, umanutá Dýka nebo bystrý Meč?

Pixabay
|
27. 08. 2022
|
Cikánský horoskop má svůj původ údajně už ve středověku. Lidi rozděluje do 12 kategorií a přiřazuje je k různým předmětům s magickými vlastnostmi.

Není divu, že svou budoucnost chtěli znát lidi napříč kulturami i dobou, v níž žili. Cikánský horoskop pochází ze středověku, z jižní části Francie, od kočovníků. A poukazuje na to, kdo čemu věří a co je mu blízké. Najdi se!

Kalich (21. 1. – 19. 2.)

Zrozenci v tomhle znamení umí urovnávat konflikty, mají cit pro kompromis, jsou otevření a nedělá jim problém navazovat nové vztahy – přesto ale vyhledávají ty dlouhodobé. Jejich nespornou výhodou je to, že dokážou prokouknout lidi kolem sebe, takže se zvládnou vyhnout nejednomu šrámu na duši. Jsou vnímaví, bystří a vsází na rozum a logický úsudek.

Je ale taky potřeba vědět, že tihle lidi jsou značně nerozhodní a váhaví. V partnerství vám ale snesou modré z nebe, jsou oddaní a věrní a věrnost vyžadují od svého protějšku.

Kaple (20. 2. – 20. 3.)

Vážní, tiší a nedůvěřiví. Takoví jsou zrozenci v tomhle znamení. Věčně mají hlavu v oblacích, jsou zasnění, idealističtí a hodně citliví. Jsou raději sami – jen tak můžou přemýšlet o svých záležitostech a v klidu rozjímat. Spoustu věcí a lidí si ve většině případů idealizují, což je nakonec hodně bolí.

Na druhou stranu to ale nejsou žádní ustrašení slaboši. Dokážou si jít za svým, jsou z nich dobří podnikatelé. Už třeba jen proto, že mívají skvělé a originální nápady.

Dýka (21. 3. – 20. 4.)

Pro Dýky je typická silná vůle a taky notná dávka umanutosti, která je žene stále vpřed za tím, co si usmyslí. Zároveň jsou to lidi hodně rychlí, hbití a jejich pracovnímu i životnímu tempu jen málokdo stačí. Nesnášejí lež, rádi s každým jednají na rovinu. Jsou dobrými šéfy a vůdci týmu. Jsou praktičtí a takřka se vším si poradí. Pro ně prostě žádná laťka není příliš vysoko.

Koruna (21. 4. – 20. 5.)

Zrozence ve znamení Koruny můžeš poznat podle jistého šarmu a vznešenosti. Bývají to lidi elegantní, kteří snadno leckoho okouzlí. Taky jsou romantičtí a citliví. Chtějí mít dobré životní zázemí a nutno podotknout, že si ho sami zařizují – neradi se totiž spoléhají na druhé.

V lásce jsou absolutními dárečky. Jsou věrní, oddaní a milující, i když to víc dokazují činy než vzletnými vyznáními. Ostatně… To je stejně asi lepší, ne? A pozor, Koruny neumějí odpouštět. Jakmile je zklameš, je „vymalováno“.

Svíčka (21. 5. – 20. 6.)

Svíčky bývají moudré, nápadité a vysoce inteligentní. Zpravidla skvěle ovládají mluvený i psaný projev, najde se mezi nimi například spousta spisovatelů.

Svíčka ví, co od života chce a jak toho docílit, i když občas na svoje okolí působí jako malé dítě, které vlastně nemá o ničem zdání. Snadno navazuje přátelství, umí pěkně šetřit a zhodnocovat peníze a především od svého partnera vyžaduje uznání. Spoustu uznání.

Háček bývá v tvrdohlavosti. Mysli na to, pokud jsi Svíčka…

Kolo od vozu (21. 6. – 21. 7.)

S Kolem od vozu to nikdy nebude jednoduché. Takový člověk je strašně náladový a emočně nestabilní. Na vině ani nebývá bipolární afektivní porucha, která by se ještě dala odpustit. Jde spíš o to, že tihle lidi přejímají nálady od ostatních, jsou totiž velice empatičtí – bohužel ale na svůj úkor a úkor těch, kteří s nimi žijí.

I přesto ale může být vztah s Kolem od vozu pěkný. Když si odmyslíme náladovost, zbyde obětavost a touha po dlouhodobém perspektivním vztahu, v němž budete jeden existovat pro druhého.

K dobrým vlastnostem tohohle znamení patří taky organizační schopnosti, ať už jde o pracovní meeting, nebo o rodinnou oslavu. Bývají to proto dobří manažeři.

Hvězda (22. 7. – 22. 8.)

Hvězdy jsou v cikánském horoskopu ti největší optimisti, kteří právě jako hvězdy na obloze září a září. Okolí je miluje, jsou jednoduše okouzlující a rádi se předvádějí, můžou být i perfektními herci, a to nejen na jevišti nebo před kamerou…

Hvězdám se spousta věcí daří bez větší námahy, jako by byly dětmi štěstěny. Taky ale nutno dodat, že se nerady nudí a nečinnost nesnáší tak moc, že se snadno svezou na vlně workoholismu. A to pak může být peklo.

Zvon (23. 8. – 22. 9.)

Pozor, přichází perfekcionista! Jakmile je něco v nepořádku a Zvon na to přijde, je zle. Tihle lidi lpí na velkých věcech i na jejich detailech, všechno musí být absolutně dokonalé.

Neexistuje, abys odešla od rozdělané práce. Je to ale dobrá, nebo špatná vlastnost? Když občas dokážeš zvolnit, může být dobrá. Nesmíš ale okolí jen a jen kritizovat za nepřesnosti, jinak s tebou nikdo dlouho nevydrží.

Zvonům není cizí disciplína a přesnost, proto se s nimi často setkáváme na vedoucích pozicích.

Mince (23. 9. – 22. 10.)

Zrozenci ve znamení Mince si dokážou nesmírně užívat život se vším, co k němu patří. Jsou zároveň ale i klidní, moudří a mají velice vyvinutý cit pro spravedlnost. Není divu, že se na ně obracejí lidi z okolí pro radu.

Mince se vyznačují laskavou povahou. Rády pomůžou komukoli, kdo o to požádá, aniž by čekaly něco na oplátku. Aby to ale nebylo jen skvělé, Mince mají tendenci mít úplně všechno pod kontrolou, a jakmile mají pocit, že se tomu něco vymyká, jsou z toho značně nervní. Uklidni se, některé věci v životě prostě neovlivníš!

Meč (23. 10. – 21. 11.)

Z těchhle lidí mají ostatní trošku strach, trošku respekt a v jejich společnosti jsou si často nejistí. Vědí totiž o jejich pronikavém pohledu i bystrém úsudku, intuici i nadprůměrné inteligenci, což je kombo, díky němuž dokážou rozlousknout i sebezapeklitější problém.

Rychle se učí, dokážou vlídně vést ostatní (například jako vedoucí týmu) a stávají se těmi, k nimž jiní vzhlíží. Pokud patříš k tomuhle znamení, zkus nebýt ve všem tolik opatrná a občas zkus v životě něco nového!

Sekera (22. 11. – 21. 12.)

Jestli Sekery něco potřebují, pak je to jednoznačně svoboda a otevřenost ve všech oblastech života. Změny jim nejsou cizí, jsou naprosto přizpůsobivé, a tak se dokážou všude cítit jako doma. Jen je nikdo nesmí začít omezovat, protože jakmile to udělá, Sekera vezme čáru.

Zrozenci tohohle znamení jsou rychlí, divocí a nespoutaní, milují cestování a (nejen s ním spojené) dobrodružství. Není výjimkou situace, kdy si jdou za svým a při tom někomu ve svém okolí ublíží. Můžou být sobečtí a bezohlední.

Podkova (22. 12. – 20. 1.)

Jakmile se v dávných dobách začalo mluvit o Podkovách, vědělo se, že jde o lidi velice vnímavé, citlivé a snad i šestým smyslem oplývající. Díky tomu se dokážou vyhnout nejednomu problému, který by jim mohl ublížit a na jejich cestě životem je zpomalit.

Když se do něčeho pustí, dosáhnou cíle. Toho si na nich cení nejen v práci, ale i doma. Podkovy milují teplo domova, svou rodinu a přátele. Taky jim ale trvá, než někomu začnou plně důvěřovat. Dostat se jim tedy pod kůži může pěkně trvat.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Související články