Spřízněné duše prý existují. Takhle je poznáš

Bigstockphoto
Komerční článek
|
17. 07. 2021
|
Měla jsi někdy ve své blízkosti někoho, s kým ti bylo bytostně dobře? Někoho, s kým jsi nemusela mluvit, stačilo s ním být a cítila ses příjemně? Možná to byla tvoje spřízněná duše. Podle čeho se dají poznat?

Spřízněné duše prý skutečně existují! Ne vždycky se z nich ale musejí stát třeba životní partneři. Někdy může být spřízněnou duší kamarádka nebo kdokoli z rodiny, jindy ti přijde do cesty v podobě, kterou bys ani trochu nečekala, a kdyby ses s ní nedala do řeči, nikdy by sis nemyslela, že můžete mít něco společného.

Nepleť si spřízněnou duši s dokonalým partnerem

I tvoje spřízněná duše může na zemi nechávat špinavé ponožky nebo nemusí vymačkávat zubní pastu z tuby podle tvých představ. Dokonce mu můžou i „ujet nohy“, načež skončí pod peřinou s někým jiným. Souznění, o kterém mluvíme, je totiž duševní a bytostné, a když se budete hodně milovat, dokážete to překonat.

bigstock-mature-husband-kissing-wife-on-277946815.jpg

Mít po boku spřízněnou duši jako partnera je štěstí.
Bigstockphoto
Spřízněné duše existují, ale ne vždycky se stávají životními partnery.

Jak poznat spřízněnou duši?

Spřízněnou duši neodhalíš na první pohled, i když sympatie samozřejmě můžou proběhnout hned a může to být první znamení, že se něco děje. Tady jsou další triky, jak tuhle hříčku osudu prokouknout:

  • Máš pocit, že toho konkrétního člověka znáš už roky, i když jste spolu v kontaktu jen krátce.
  • Cítíš se s ním uvolněně, sama sebou, nemusíš se přetvařovat.
  • Víš, že můžeš otevřít jakékoli téma. Spřízněná duše bude naslouchat a souhlasit, případně se bude snažit tě maximálně pochopit.
  • Cítíš, že se díky téhle osobě stáváš lepším člověkem. Ať už tě obohacuje ona, nebo jde zlepšení z tvého nitra.
  • Nemusíte spolu mluvit, stačí vám vzájemná přítomnost.
  • Dokáže tě podpořit, když to potřebuješ. Umí se vžít do tvé role a ty do jeho.

Jedna teorie, ovšem ničím nepodložená, praví, že spřízněná duše se objevuje, když nevíme kudy kam, když je nám mizerně a nevíme si se sebou a svým životem rady. Jejím posláním je pak přivést nás na správnou cestu, ať už to zní jakkoli – třeba jen vyřčením konkrétních myšlenek, které s námi rezonují a které nám do budoucna pomůžou překonávat problémy. Odvděčte se své spřízněné duši. Pořiďte jí šperk, který bude moct nosit ve společnosti, tak v soukromí. Určitě ji tím udělá radost.

Máš svou spřízněnou duši, nebo na ni vůbec nevěříš? 

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Související články