Věštění budoucnosti: víš, z čeho ji vyčíst a jak? - I. díl

bigstockphoto.com
|
29. 12. 2016
|
Konec roku je za dveřmi, takže přichází ideální čas na to, zjistit, co tě čeká v následujících dnech, týdnech, ale i měsících a v celém další roce. Zkus nahlédnout do budoucnosti a zjistit aspoň to, na co by ses měla připravit!

Lidé touží svou budoucnost znát už od pradávna. Ve starověku se prý věštilo ze zvířecích vnitřností (velmi chutné), ve starověkém Římě někteří lidé věštili i z letu ptáků. Po středověkém útlumu se dostala v 19. století do módy křišťálová koule a pak i nejrůznější karty. Vyšší společnost si nechávala vykládat budoucnost z kávové sedliny. A teď k nám.

Jak věštit? Zkus karty, kostky nebo kávu!

V současné době známe ohromné množství způsobů, jak si trochu přiblížit podobu následujících dnů. Někomu může věštění napovědět, na co se má připravit, jinému poradí, jak reagovat na vzniklé situace. A pak je taky možnost, že se dozvíš, co se stane. Podívej se, jak věštit z nejčastějších „nástrojů“.

Jak věštit z run

Tajemné symboly, které označujeme jako runy, se vyvinuly z etruského písma v podhůří Alp, odkud se šířily. Severský mýtus říká, že je vytvořil sám bůh Odin. Původně se runy vyryté do kousků dřeva házely na plátno, potom se z nich vybíral konkrétní počet a ze zvolených run se následně dala vyčíst budoucnost.

I když můžeš z run věštit i takhle, mnohem jednodušší je najít si online věštění z nich. To, co tě čeká, na tebe vykoukne, jakmile si vybereš daný počet kamenů.

Jak věštit z kávy

S kávou je to jednoduché i složité zároveň. Jednoduchý je princip vykládání – budoucnost vykládající spatří v symbolu, který kávová sedlina utvoří. Na druhou stranu ale může být pořádně zapeklité nějaký symbol v sedlině vidět a ještě ho zapojit do života toho, kdo se na budoucnost ptá.

bigstock-witch-fortune-teller-reading-107005904.jpg

Další možností věštění je věštění z kávové sedliny.
bigstockphoto.com
Během pití kávy mysli na svou otázku... Sedlina ti dá odpověď!

Jestli se chceš zeptat na nějakou otázku, mysli na ni už během pití kávy. Jakmile dopiješ, s hrníčkem zakruž a překlop ho, aby se sedlina dostala na podšálek. Chvíli počkej, až vše na podšálek steče, potom hrníček opatrně zvedni. Při samotném věštění postupuj od místa, kde bylo ouško hrnku, protože to symbolizuje osobu, které se věštba týká. Nahoře uvidíš následující dny, dole zase vzdálenější budoucnost.

Jak věštit z koule

Podívat se do křišťálové koule a vidět v ní výjevy z budoucnosti, to už může znít trochu „ujetě“, ale přesto se s tím dnes a denně po celém světě můžeme setkat. Určitě víš, že ve filmech a seriálech bývá koule obvykle zakryta – je to proto, že se k ní má dostávat ve většině případů jen měsíční světlo. Pokud patří tobě, měla bys dbát na to, aby se jí nedotýkalo zbytečně moc lidí. Čím méně, tím lépe.

Nejčastěji jsou ve věštecké kouli vidět mraky, především začátečníci tak výjevy vnímají. Dalším druhem jsou symboly – kříže, hvězdy a další. Jen zlomek lidí vidí v kouli konkrétní obrazy.

Jak věštit z ruky

Čtení z ruky je v moderním světě hodně rozšířeným způsobem, jak se pokusit zjistit, co člověka čeká. Ke správnému výkladu se dá najít neskutečné množství návodů. O základech jsme slyšeli asi všichni.

  • Věští ze z levé i pravé ruky – záleží na tom, která je u daného člověka dominantní (zjistíš to spojením rukou, palec dominantní ruky je nahoře).
  • Pracuje se s čarou života, osudu, srdce a hlavy.
  • Každá čára vypovídá o konkrétní oblasti života – čára života o životní síle a vitalitě (ne o délce života), čára o připravenosti na život a zodpovědnosti (ne všichni ji mají), čára srdce se pojí s emocemi a zdravím, čára hlavy mluví o inteligenci, schopnostech, zájmech a prosazení sebe sama.

Čtení z ruky vyžaduje praxi a cvik, abys viděla to, co skutečně přijde. Pokud se mu ale budeš věnovat, za čas se na tebe určitě začnou obracet kamarádi a známí – někteří z legrace, ale právě ti mohou být nejvíce zaskočeni.

Jak věštit z kostek

Kostky jsou stejně magickým symbolem jako všechny ostatní zmíněné předměty. K tomu, abys odhalila dění budoucích dnů ti stačí tři hrací kostky a papír, na který nakreslíš kruh. Otázku si buď mysli, vyřkni ji nebo ji napiš do tohoto kruhu. Potom hoď kostkami a počítej jen ty, které zůstaly v kruhu. Odpovědi si pak ber z tohoto manuálu:

  • 1 – Stoprocentně ano. Odpověď se týká tebe, jde o situaci, kdy máš převzít iniciativu ty.
  • 2 – Stoprocentně ne. Odpověď může být i v tom smyslu, že týká-li se otázka tebe a tvého miláčka nebo jiné osoby, závisí řešení na nich.
  • 3 – Štěstí, dobrá zpráva, změna situace k lepšímu.
  • 4 – Smůla, nezdar, špatná zpráva, nepříjemná změna.
  • 5 – Dej si pozor na agresi a zkratkovité jednání. Než něco uděláš, zjisti si všechny informace.
  • 6 – Ztráta – nejen materiální. Pomalé, vleklé řešení problému. Nové poznání.
  • 7 – Nepříjemnosti s lidmi v okolí, podrazy a pomluvy.
  • 8 – Přehodnoť svoje rozhodnutí v této otázce, je to nutné.
  • 9 – Láska, manželství nebo seznámí. Perfektní mezilidské vztahy, usmíření s někým, s kým tě něco rozdělilo.
  • 10 – Štěstí, nový začátek, lehkost, snadnost. Jdeš správnou cestou.
  • 11 – Neshody, rozchod, odloučení.
  • 12 – Blíží se dobrá zpráva, může se týkat i financí.
  • 13 – Situace se nebude vyvíjet dobře, nepříjemné překvapení.
  • 14 – Čeká tě něco nového. Může jít o přátele, vztah, práci či něco jiného.
  • 15 – Neporušuj pravidla a jednej v téhle otázce podle svého nejlepšího svědomí.
  • 16 – Čeká tě úspěch a radost, ale bude to trochu trvat. Vydrž!
  • 17 – Finanční injekce, přilepšení. Klikatá cesta, která tě nakonec dovede ke štěstí.
  • 18 – Úspěch, splnění přání, štěstí.

cube-689619_960_720.jpg

Předpovídat budoucnost můžeš i z hracích kostek.
pixabay.com
Zeptej na to, co tě zajímá, a hoď si kostkami. Napoví ti.

Jak věštit z kyvadla

Kyvadlo na rozdíl od kostek vypadá docela nevypočitatelně, ale přitom je základní věštění s ním docela jednoduché. Stačí vyslovit otázku, na níž se dá odpovědět ano – ne, chytit kyvadlo za řetízek a sledovat, jakým směrem se točí nebo pohybuje. Může se točit po směru a proti směru hodinových ručiček nebo se může pohybovat vertikálně či horizontálně. Před samotným věštěním se tedy zeptej: „Jaký pohyb znamená ano?“ a „Jaký pohyb znamená ne?“. Tím si uděláš jasno. 

Nenech si ujít ani 2. díl článku o věštění!

Související články