Lehoučký nepečený tvarohový dort, který prozáří tvůj den

Bigstockphoto
|
18. 05. 2023
|
Honí tě mlsná, na čokoládovou tyčinky a chipsy to není, nebo se za dvě hodiny staví návštěva, která o sobě dala vědět až teď?

ak tohle je tvoje záchrana a ještě budeš za hvězdu. Nepečený tvarohový dort je hotový za chvilku, jeho příprava je nenáročná a zvládne ji každý. A výsledek? Ten bude luxusní! Jeho nespornou výhodou je to, že si ho můžeš připravit takřka jakkoli – s čokoládou, kokosem, oříšky, ale především s ovocem, na které máš zrovna chuť, ať už jsou to jahodyborůvky nebo třeba mango.

Recept na nepečený dort, na který nedáš dopustit

Co potřebuješ: 500 g plnotučného tvarohu, 400 ml zakysané smetany, 2 vanilkové cukry, 3 lžíce cukru krystal (nebo třeba erythritolu), 3 lžíce rumu, balení piškotů, ovoce, volitelně pak čokoládu, kokos, drcené oříšky apod.

Na nepečený dort můžeš použít ovoce, na které máš právě chuť.

Jak na to?

  • V míse smíchej tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem, zakysanou smetanou a rumem.
  • Na dno dortové vyskládej piškoty a nalijte na ně část tvarohu, pak znovu vytvoř piškotovou vrstvu, ovoce (bez šťávy, pokud použiješ konzervované) a nakonec tvaroh.
  • Vršek posyp strouhanou čokoládou, drcenými oříšky nebo kokosem, případně si připrav ovocnou polevu.

Jak na polevu? Připrav si 200 g ovoce, 2 lžíce vody, 2 lžíce cukru, lžičku škrobu. Všechno kromě škrobu dej do hrnce a přiveď k varu, pak směs popraš škrobem a povař asi 3 minuty.

Hotový dort dej aspoň na 30 minut ztuhnout do ledničky, pak ho můžeš podávat.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Autor článku: redakce

Související články